Přejít na obsah
Plavidla.cz

Yamaha F4

Doporučené příspěvky

Ahoj, koupil jsem si za dobrý peníz motor Yamaha F4, velmi dobrý stav, najeto cca. 50 motohodin (motor i na to vypadá). tak nějak mě ale začlo zajímat, když jsem viděl tohle http://www.yamaha-pemm.cz/produkty/ostatni/lodni-motory/benzinove-ctyrtaktni/f6-f5-f4/technicke-udaje , co vlastně omezuje výkon na 4 koně? Nešel by ten motor otevřít na 6 koní? řekl bych že to bude dělat dodávka paliva, čili trysky v karburátoru?Je to tak?

Budu na něm dělat údržbu, motor 2 roky stál. Tzn. výměna oleje v motoru, v noze. A co dál? Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky,no uvidim jak to s tim pojede a kdyžtak začnu zjišťovat, možná kdyby tu byl někdo, kdo tomu rozumí.

Maxik: Crescenta mám rozdělanýho v dílně, pěkně mě naštval, ale zatim sem ho nevyhodil...:-D Když mi ale přišla taková dobrá nabídka koupě tohohle motoru, tak jsem neváhal a i když teď počítám skoro každou korunu, tak jsem ho vzal...

Odkaz ke komentáři

Hele kupodivu válec je v cajku,normálně se točí, chce to sundat magneto a vyčistit elektriku, karbec jsem vyčistil. Mám problém s navíjením toho startovacího provázku. Bylo tam bahno, tak jsem to rozdělal a celá ta stočená pružina se mi rozmotala a teď jí tam nemůžu natočit, už jsem byl tak vzteklej, že lítala po celý dílně...Jinak motor špatnej nebude...
Odkaz ke komentáři

Jo,moc sranda to neni a to jsem si na to dával fakt bach a stejně. Najednou se mi to rozlítlo pod rukama...

dost vím o čem mluvím, dělal jsem to několikrát sobě i jinejm. celej od černýho šmíru. teď už si dávám sakra pozor, aby nevylítlo. naposled mi prdlo péro na bajbótu v prosinci. ještě že mám na velký lodi PB letlampu. vyžíhat, naohýbat, trochu zakalit - a nevylítlo, héč!!!

Odkaz ke komentáři

Rejsek motor přihlašovat klidně může, páč jeho loď je postavená před rokem 1950, takže může dle vyhlášky se na tuto loď omezení stáří motoru nevztahuje :)

nevšim sem si, že by Crescent 4HP byl vestavák.

těžká je, ale musí mít plachetnice motor??

Odkaz ke komentáři

c) z hlediska emisí hluku na

1. rekreační plavidla se záďovými motory bez zabudovaného výfukového systému nebo s vestavěnými motory,

2. rekreační plavidla se záďovými motory bez zabudovaného výfukového systému nebo s vestavěnými motory podrobená větší úpravě plavidla a následně uvedená na trh do pěti let po provedení úpravy,

3. vodní skútry,

4. přívěsné motory a záďové motory se zabudovaným výfukovým systémem určené k instalaci na rekreačních plavidlech,

jestliže jsou určeny k uvedení na trh.

(2) Z hlediska konstrukce a provedení se toto nařízení nevztahuje na

a) rekreační plavidla a vodní skútry výrobcem určené a označené výhradně pro závodění,

b) kanoe, kajaky, čluny poháněné vesly, pádly nebo bidly a šlapadla,

c) oplachtěná prkna,

d) surfová prkna a prkna s motorovým pohonem,

e) původní historická plavidla a jejich kopie, pokud byly jako kopie historických plavidel označeny výrobcem, byla konstruována před rokem 1950 a byla vyrobena převážně ze shodných materiálů použitých na historických plavidlech,

Ani slovo, že se to týká pouze zabudovaných motorů na ty se přece žádné omezení ani nevztahuje !

Upraveno uživatelem maxik1958
Odkaz ke komentáři