Přejít na obsah
Plavidla.cz

Plachta/persenik na kotvení na vodě

Doporučené příspěvky

Mirzík: nastřižení a sepnutí kolem zábradlí bude takto http://hp-detailing.rajce.idnes.cz/nastenka#Plachta2.jpg ovšem díky tomu právě odpadá ta guma kolem celé lodi. Jako furt si řikám, že to těm němcům ta sukně kolem celé lodi musí vlát viz. obrázky z té galerie ale zase přece nejsou blbí nebo nevím. Bude to stát dosti peněz tak se snažím to vymyslet tak, any to bylo skutečně funkční. Předem díky za jakékoliv podněty a nápady
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 103
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Anachy: na lodi bude persenik pouze ten přes kokpit viz. můj avatar. Důvod je prostý - je pevný a vyztužený a to co přijde navrch má být opravdu jen lehoučká šlupka, nikterak z absolutním důrazem aby některou spárou nezateklo, pouze zamezit oxidaci, vypalování a zasvinění laminátu. Cíl: mít laminát a celkově povrch lodě neustále v tomto stavu http://hp-detailing.rajce.idnes.cz/nastenka#IMG_0300.jpg a to bez nároku na jakoukoliv údržbu, max. občasné otření vlhkým hadrem a jednou za rok po sezoně napajcovat nějakou leštěnkou. Chápu, že jsem u spousty lidí za debila nicméně mít v tomto stavu loď a téměř bez práce (díky plachtě) je prostě super! Upraveno uživatelem Sullaco
Odkaz ke komentáři

No doufám, že se vydáš letos k nám na Slapy a já uvidím na vlastní oči tu tvojí "voňavku" , Je fakt, že i když vyleštím a potom nechám stát loď na vodě , párkrát zaprší, steče bordel z plachty na bok a můžu pucovat znovu a znovu - prostě nekonečný příběh. Je s podivem kolik prachu létá i ve vlhkém prostředí okolo vody. Tomu by ta tvá plachta měla asi zabránit. Jen bych měl strach aby to pod tím neplesnivělo. Budeš tam řešit nějaký odpařovač. Používám jen takový ten na tablety a vždy po týdnu vylévám nějakou vodu a to mi tam pod plachtu neteče, ale nějaká vlhkost se vždy najde.
Odkaz ke komentáři

Spousta lidí si myslí, že se nějak ukájím tím, že leštím. Právě že naopak, nebaví mě to ale rád mám techniku čistou. Proto ta plachta a práce s údržbou poté minimální. Nic neplesniví, na bajlošovi mi to taky fungovalo a jak je vidět v té galerii, germánům též. Letos jestli se k vám podívám nevím, i když bych rád, ale mám měsíčního kluka a víš jak to je s miminem.
Odkaz ke komentáři

Mimina vydržej víc jak my. Se 3 týdenní víkendy na Vltavě, s dvouměsíční 5 neděl v Německu, 0 problém. Zrovna dneska má narozeniny, už 26-tý. S tou první némlich to samý, ale v otevřený lodi - Pluťáku. Když bylo moc zima, spala se mnou ve spacáku - mumii.
Odkaz ke komentáři

• 10 months later...
Poraďte prosím. Před 11-ti lety jsem si ušil persenik na loď z materiálu který prodejce nazýval "Baťůžkovina". Silná pevná látka s těsnou osnovou a zátěrem na jedné straně. Zřejmě Plastex. Nyní je už zátěr silně popraskaný vlivem sluníčka a třepáním plachty při přepravě. Rozpad zátěru začal asi po 6-ti letech. Měl jsem to tím zátěrem navrch. Teď budu plachtu šít znovu a plánuju použít stejný materiál. Co kdybych to dal tím zátěrem dolů. Déšť bude máčet plátno a špína se do něj bude zadírat, ale zátěr nebude na slunci. Co je lepší?
Odkaz ke komentáři

jo-zaterem dolu-ja to usil zátěrem nahoru pred 3-mi roky a je to rozsypané-Viky to dal obracene(byl chytrejší a zeptal se) a v pohode(aspon doufam)-material Plastex-možna by nebylo od veci to jeste nečím nastříknout(naimpregnovat) Upraveno uživatelem packa
Odkaz ke komentáři

Speciální prémiová střechovice (Valmex Pacific) se také dává pogumovaným zátěrem dolů a po dvou letech na lodi je střecha stále jako nová. Je potřeba však tento materiál koupit přímo u výrobce,u čalouníků stojí přes 3.000,,-Kč/m2,u výrobce vyjde na cca 300,-Kč/m2.

Bral jsem to tuším z Lomnice nad Popelkou,ale na jméno té továrny si nevzpomenu,mám jen tel.číslo na člověka,který dokázal prodat potřebných 10-12m2 zbytku látky na jednu střechu lodě,jinak to prodávají pouze v celých rolích.

Valmex Pacific je pravděpodobně to nej na lodě vůbec,vyváží to do celého světa a pak se to přes Německo zpětně dováží k nám za patřičně navýšenou cenu.

Snad bych ještě někde našel i od nich zaslaný vzorník se všemi možnými vzorky střechovic,ale jak jsem psal ten Valmex Pacific je jejich top výrobek.Vypadá jako manšestr,ale s keprovou vazbou, je to umělá velmi kvalitní látka bez jakékoliv snahy o vyšisování,na šití se používají tzv.jádrové nitě,které se vlivem vody roztáhnou a zamezí prosaku v dirkách po šití.

Dle vzorníku vyrábí černou,bílou,červenou a modrou látku.

Střechu mám modrou s bílým lemováním,vnitřek střechy je z bílé,která se však velmi špatně udržuje,ta modrá je i na údržbu zcela bezproblémová.

Střecha je složená z několika vrstev - 1x modrého V.P., 2 x miralon kvůli izolaci a 1x bílá střechovice V.P. z vnitřní strany,samozřejmě jsem dával i nové slídy (opět koupené za super peníze) a nové nerezové Tenaxy.

Upraveno uživatelem zdenek2013
Odkaz ke komentáři

Když jsem tehdy před 2-3 roky oslovil renomovanou firmu z Písku a nechal jsem si nacenit výrobu vícevrstvé střechy na loď, byla z toho nabídka převyšující 200tisíc Kč,určitě by to na loď napasovali i ušili precizněji než moje čalounice,ale mě to vyšlo kompletně na cca 25-30 tisíc Kč a střecha je parádní i tak,ale jak jsem psal-musel jsem shánět levně top látku,levně top kvalitní 1 mm silné slídy (střechařská firma chtěla 1.200,-Kč/m2 slídy,ze španělska mi to přijelo až před dům na celou loď za 2.900,-Kč) a k tomu koupit drahé nerezové Tenaxy,rakouské top zipy dodala čalounice. Upraveno uživatelem zdenek2013
Odkaz ke komentáři

No a na současné lodi mám kočárek nad vstupem do kajuty a lazybag na hlavní plachtu z matroše podobnýmu autoplachtě, ale výrazně slabší, šito profi v holandsku a super. Kdybych mohl jim tam loď odvézt, tak bych si z toho nechal udělat novej kočárek (chtěl bych jinak tvarovanej) a celé zaplachtování kokpitu při špatnym počasí.
Odkaz ke komentáři

Kluci díky za informace! Použiju tu batohovinu, Loď je stará, plánuju něco nového tak do ní nechci moc investovat. Ušiju to nějak sám, tak to bude jen za materiál. Upraveno uživatelem Lubor
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...