Anachy Odesláno 11. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 11. Červenec 2014 Jedině sprej na plíseň co máme doma. Zabral a je klid.A jakej máte doma ? objevil jsem to to http://www.marinesport.cz/store/goods-A_652356-548-sprej-proti-plisni.html a toto http://www.marinesport.cz/store/goods-M12178-548-odstranovac-skvrn-od-plisni-650-ml--star-brite-stain-remover.html nevíte někdo jestli to funguje? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 11. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 11. Červenec 2014 Sullaco jak se to prosím jmenuje , ten sprej, případně jestli nemáš link ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 11. Červenec 2014 Autor Sdílet Odesláno 11. Červenec 2014 Ahoj, tak manželka tvrdí že zašla normálka do drogerie a koupila sprej proti plísním. Ten bazmeg se jemnuje FUNGI SPRAY, píše se na tom, že to je na likvidaci plísní, bezchlorový s dlouhodobým účinkem. Cena 91,- Kč za 0,5l a výrobce je fa Stachema. Neříkám, že to sto pro pomůže, ale nám v bytě to pomohlo. Taky se vsadím, že v těch maríne šopech to bude vesměs to stejný akorát že za přívlastek maríne zaplatíte o 300% více viz. můj podomácku vyrobený antigilb vs tovární. Goog luck! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 11. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 11. Červenec 2014 Pecka díky ,za adu s těma cenama máš fakt pravdu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 11. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 11. Červenec 2014 Tak jsem dojel koupit Fungispray, plachtu nastrikal, necham pusobit dle navodu 24 h a potom budu drhnout dle navodu. Takze vysledek sdelim nekdy v nedeli. :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 11. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 11. Červenec 2014 To sem zvedavej jak rychle mne tohle ceka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 11. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 11. Červenec 2014 Tak jsem dojel koupit Fungispray, plachtu nastrikal, necham pusobit dle navodu 24 h a potom budu drhnout dle navodu. Takze vysledek sdelim nekdy v nedeli. :)Tak jenom doufam ze za 24 hodin bude jeste co drhnout :lol: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 12. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 12. Červenec 2014 no drhnout co je, hnede skvrny drzi dal tak doufam, ze to alespon zlikviduje tu plisen, ze spodu plachty mi ta hneda az zas tak nevadi. Zitra to budu drhnout jeste jednou. Doufam, ze uplne neznicim nepromokavost. Jeste ze existujou ty ruzne impregnacni spreje. :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 13. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 13. Červenec 2014 Jako prevence proti plísni se mi osvědčilo větrání. Udělal jsem na bocích plachty (mají velký sklon) takové vnější nášivky (kapsy) a pod nimi je do plachty díra. Na zimu (mám loď zaplachtovanou venku) ještě nechávám vzadu pod plachtou škvíru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 13. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 13. Červenec 2014 No velká plachta mi větrá taky dobře, tu "převozku" tam nechávám občas když stojím na vodě a tam už to větrání není tak super, hlavně ta plachta leží částečně na zadním čalounění a tam je kritické místo. Dnes jsem zkusil drhnout ještě znovu ale bohužel hnědé to zespodu je stále, takže u mě se fungispray moc asi neosvědčil :( . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 13. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 13. Červenec 2014 Jedině Savo :) .Mám na bočnicích pár černych teček a ty nejdou vubec ničím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 13. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 13. Červenec 2014 Akorat se Savem mam strach o kozenku na sedackach :( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 13. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 13. Červenec 2014 Já s ním bral celou lod včetně kajuty,koberce a sedaček a OK.Každý rok předstan karavanu (ničím jiným to nešlo) a také OK.Nerd bych však aby jsi si na tomto základě něco poškodil.Materiál sedaček a tapecu budeme mít asi stejnej ,ale tu střechu bych se asi také bál.Zkus na kousku a hned spláchni. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 14. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 14. Červenec 2014 Ja když jsem jednou v zivote zkousel mejt spodek lodi, tak jsem tam udelal cistej proužek CIFem a ještě furt tam je.Vsiml jsem si ho na fotkách z NL. :)Jednoho dne tu lodicku umeju celou a to bude parada! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 14. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 14. Červenec 2014 Jedině Savo :) .Mám na bočnicích pár černych teček a ty nejdou vubec ničím.Savo ano, ale na střechu a sedačky bych se toho taky bál, dělám tím trup zevnitř, kde se časem usazuje plíseň působícím vlhkem v zakryté lodi, po sezoně to přejedu houbičkou s neředěným savem, spláchnu a je na rok klid.Na střechu bych asi ostré savo nedal, nejdřív bych ho naředil a i tak bych to vyzkoušel někde kde to nebude vidět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 16. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 16. Červenec 2014 tak jsem tedy vyzkoušel Savo na plísně cca 50 czk a tedy úžasný překvapení jak to zafungovalo , během odpoledne jsou černý tečky a flíčky pryč , Doufám že za týden tam bude i plachta ale píšou že to je i na silikon a vinil a má se to nechat zaschnout a ne utírat ty spory aby neprášili . Samo je to zlikviduje a vybělí . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 16. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 16. Červenec 2014 To je stará věc, že to funguje, mně to nesežralo ani bavlnu............. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 28. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 28. Červenec 2014 Tak nakonec nad skvrnami zvítězilo SAVO na plísně, měl jsem z toho trochu obavy ale vypadá, že to dopadlo dobře, plachta je zespodu kde jsem čistil malinko světlejší ale zvrchu není nic vidět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 3. Květen 2015 Autor Sdílet Odesláno 3. Květen 2015 (upraveno) Davidovi: Ahoj, prosím tě, na začátku této diskuse jsi mi dával odkaz na firmu z germánie s tím, že šijí lehké perseniky proti slunci, prachu, atp. viz jejich galerie zde: http://www.boots-persenning.de/galerie-216.html Nechávám si něco podobného nyní šít a jen řešíme krapet problém, jak se asi chová ten převis, říkejme tomu sukně, jak to mají prostě jen tak svisle dolů z lodě a nijak přicvaknuté nebo stažené. Dle fotek to drží jen za špricle zábradlí. Krapet mám obavy, aby to vítr nezvedal a nenafukoval, pročež jsme se rozhodli, že do oděrové lišty (která stejně k oděru neslouží páč mám fendry) se dají třeba po metru a půl vždy jeden druk a tím se plachta aspoň takto připne. Neviděls náhodou při svých toulkách jak se jim to chová? Když koukám do té jejich galerie tak si říkám, že přeci nejsou úplně blbí asi jim to funguje. Předem dík! Upraveno 3. Květen 2015 uživatelem Sullaco Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 3. Květen 2015 Sdílet Odesláno 3. Květen 2015 Sullaco, přesně nevím. Můj nápad byl dát do dolního lemu gumu, co by to přitáhla k lodi. Druky bych do bortlajsny nedával, nebude to pěkný.Víc neporadím, nejsem přítel perseninků, je s nima moc práce. :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 3. Květen 2015 Autor Sdílet Odesláno 3. Květen 2015 Guma dát nelze neb plachta bude skrze zábradlí, tudíž bude v těchto místech nastřižená. Na bortlajsně mám co 15 cm šroubek tudíž těch 5 druků nebude téměř vidět myslím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 4. Květen 2015 Sdílet Odesláno 4. Květen 2015 šrouby nečuměj, druky jo a jednou je stejně odrbeš. co dát druky přes to nastřižení? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 4. Květen 2015 Sdílet Odesláno 4. Květen 2015 Sullaco hlavne prosim zvaz jakej to bude mit dopad na vyrobce lestenek,se zakrytou lodi jim rapidne klesnou prodeje :lol: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 4. Květen 2015 Sdílet Odesláno 4. Květen 2015 Ahoj, dal bych druky pod otvor na zábradlí, aby se plachy pod zábradlím daly k sobě sepnout. Tím by se mělo zamezit by plachta spadla nebo byla sfouknuta. A třeba ještě jako pojistku všít do plachty na příď kde bude plachta pod špičkou gumu, tím by se přitáhla k trupu lodi.... nebo může být ta guma po celé délce plachy, druky když sepneš tak ji pěkně natáhnou...... ale to je jen moje úvaha :) Sullaco ty to určitě nějak dobře pořešíš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 4. Květen 2015 Sdílet Odesláno 4. Květen 2015 Ahoj, a to budeš dávat tuhle krycí plachtu ještě přes perzenik, nebo kočárek lodě? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky