Přejít na obsah
Plavidla.cz

Gumák se zrcadlem + motor (problém, motor ztrácí výkon a zdechne)

Doporučené příspěvky

Už je to pár let ,ale tuším že se spoda jak je kontrolní hadička chlazení je malá hadička ke karbecu ,či sání(uz si přesně nepamatuju)a jak ten motor lítá a pleskne si o hladinu tak tam vletí voda ,motor začne vynechavat a zdechne.Jde natočit ale dost blbě a musí se chvilku turovat.Taky jsem tenkrat hledal spojitost s teplotou atd.Kamarad měl Suzuki(na obrázku)Motor při plném plynu skoro pod vodou a v pohodě.Byl problem jen s Mercurym.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem to dal zase do servisu a podíval se na pár člunů co nabízej. Nabízí mi protiúčtem Zodiac 340 a 15PS 2T Tohatsu s doplatkem 37 tis. s tím, že mu tam nechám ten 3,5 PS motor jež prodá za 18t. Je to ok? Asi bych měl po starostech... Upraveno uživatelem robertprague
Odkaz ke komentáři

Tak mám zprávu ze servisu. Motor je v pořádku, celý ho prohlédl a nechal hodinu nastartovaný v sudu a byl bez jediného problému. Tudíž potvrzuji domněnku JBendy. Tento motor není vhodný na čluny se zrcadlem přidělaný tyčemi. Celé se to kroutí a benzín putuje nepravidelně. To je holt zkušenost. Kdybyste měl někdo zájem prodám jen člun Intex Mariner 4 -2013, na ceně se domluvíme, motor už je pryč. Díky moc všem za rady a nápady!!!
Odkaz ke komentáři

Ano přesně tak.To jsem si prožil s Mercurym 3,5 2T.Sem koupil starší (muj první lodní motor)a po par minutách zdechnul.Ten den co jsem ho koupil jsem zjistil že nechladí(roztavená vrtulka ze startovaní za sucha)jsem ho vrátil a zařek sem se že uš jedině novej.Pote jsem koupil novej 3,5 4takt a dál už jsem to tu popisoval :) .
Odkaz ke komentáři

Tak to měl asi ten známej jen pech. Já mam řadu let čínskej minicross a 3 čínský čtyřkolky. Všechno funguje bez problémů.

Nechci hájit čínu, ale dost často se stane, že okopírujou starší stroj, který se ještě dělal poctivě. Ne, jako ty současný plastový hračky.

Odkaz ke komentáři

Fakt je že čím starší stroj tím je spolehlivější, to platí hlavně u aut. Dnes jsou všude kilometry kabelů a elektroniky a auta jsou furt v servisu. S tim Mercurym jsem měl pech, že jsem s ním začínal a posadil to na nevhodnej člun. Věřim tomu, že když to dá kdokoliv na klasickej člun s vestavěným zrcadlem bude si chrochtat:)
Odkaz ke komentáři

Ty věci se maji asi takto.....

koupil jsem si v Globusu v "bezva" akci LED pásek se zdrojem. Stálo to tehdy i na net velice dobrých 1.100,-. Po vybalení jsem zjistil, že je to made in china. Nesvítilo to. Po proměření jsem zjistil, že byla špatná přívodní šňůra zdroje. Normálně bych to reklamoval, ale fakt jsem to potřeboval hned. No nic. Dal jsem si tam svojí šňůru. Jsem přece elektrikář. Bohužel cca po 3 letech už většina sekcí prakticky nesvítí. Reklamovat už to nejde. Deklarovaná výdrž..... nasr.

Jaký z toho plyne poučení?

Včera jsem si objednal to samý přímo z číny. I s poštovnym to vyšlo na 11 doláčů. I kdyby to zase svítilo jen ty 3 roky, tak je to pro mě přijatelný.

Po pravdě musim uznat, že ta půlka, která je v lodi pořád svítí parádně. Nesvítí jen ta část, kterou jsem dal do kuchyňský linky. Tu nechávam svítí téměř nepřetržitě.

Jak už psal Anachy. Co dneska neni vyrobený v číně. Je to jen otázkou ceny, kterou za ty věci zaplatíme.

Parsuni stojej půlku toho, co ty "nečínský" motory. Uvozovky proto, že je v nich stejně většina věcí vyrobených v číně. Nicméně jsou ty "nečínský" motory 2x lepší a maji 2x delší životnost, než parsuni? asi ne co?

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...