robertprague Zveřejněno 2. Leden 2014 Sdílet Zveřejněno 2. Leden 2014 Ahoj, vloni jsme si pořídili INTEX Mariner 4 a nový motor MERCURY 3,5. Bylo to dostupný řešení rodinných výletů. Vše funguje ok, ale problém nastává po cca 30 minutách provozu, kdy se motor začíná dusit, ztrácí výkon anebo zdechne znenadání. Snažím se to profouknout a nic, odpojím hadičku paliva -sem tam to teče, ale motor stejně nejede, sem tam to teče míň. Podle informace velmi vstřícného servisáka ze Schoon-boat, který motor skouknul, je motor ok, jen člun se zrcadlem naní vhodný pro tento typ motoru s přívodem paliva samospádem. Neporadíte někdo co by to mohlo být? Díky za tipy! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fishmaster Odesláno 2. Leden 2014 Sdílet Odesláno 2. Leden 2014 Co takhle zkusit povolit odvětrávací šroub na nádrži??? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
robertprague Odesláno 2. Leden 2014 Autor Sdílet Odesláno 2. Leden 2014 jj to jsem zkoušel dokonce jsem už jel i bez víčka, pořád stejný...:-( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 2. Leden 2014 Sdílet Odesláno 2. Leden 2014 Jestli je ten motor za plavby +- svisle, není žádnej důvod, aby samospád nefungoval. Když chcípne, za jak dlouho jde znovu natočit? Předpokládám, že chladí, že se nazastavuje „kousnutím“. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
knoki Odesláno 3. Leden 2014 Sdílet Odesláno 3. Leden 2014 Vše funguje ok, ale problém nastává po cca 30 minutách provozu, kdy se motor začíná dusit, ztrácí výkon anebo zdechne znenadání. Snažím se to profouknout a nic, odpojím hadičku paliva -sem tam to teče, ale motor stejně nejede, sem tam to teče míň. Podle informace velmi vstřícného servisáka ze Schoon-boat, který motor skouknul, je motor ok, jen člun se zrcadlem naní vhodný pro tento typ motoru s přívodem paliva samospádem.1) Jak to servisák zdůvodnil?2) Sem tam to teče........ - pokud je v nádrži benzín, tak po odpojení přívodu do karbce to musí téct ! Pal. kohout, hadice i vývod z nádrže průchozí?Pak samozřejmě to chlazení a pak i oba oleje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
robertprague Odesláno 3. Leden 2014 Autor Sdílet Odesláno 3. Leden 2014 (upraveno) No jde o to, že zrcadlo na gumáku za jízdy pracuje (různě se naklání). A proto sem tam do motoru prý nejde benzín, protože Mercury 3,5 má samospád paliva a je na to choulostivej. Jako na jednu stranu to dává logiku, jen nechápu, že prvních 20-30 minut to jede v pohodě. Prostě jakmile se zahřeje tak to ztrácí výkon + zdechává... Nastartuju to po zdechnutí třeba na minutu, pak to ztrácí výkon a nakonec chcípne... Upraveno 3. Leden 2014 uživatelem robertprague Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
robertprague Odesláno 3. Leden 2014 Autor Sdílet Odesláno 3. Leden 2014 To David: Když to chcípne musím tak 5 min počkat, pak minutu jedu a pak to zase zdechne. Pokud mi to nezdechává, musím vytáčet motor naplno... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 3. Leden 2014 Sdílet Odesláno 3. Leden 2014 (upraveno) podle toho co piseš bych to typnul spiš na zadirani motoru (mazani nebo chlazeni)-zkus vyměnit servisakanebo si puč nejakou pramičku a vyzkoušej to na jine lodi-ta se s tim prckem naklanet nebude-nebo aspon v sudu Upraveno 3. Leden 2014 uživatelem packa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
robertprague Odesláno 3. Leden 2014 Autor Sdílet Odesláno 3. Leden 2014 To Packa: to dava logiku diky, zkusim jinou lodku a uvidi se. Diky:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 3. Leden 2014 Sdílet Odesláno 3. Leden 2014 Koukal jsem i na tvůj člun - to není klasický zrcadlo, je to opravdu měkký. Motor má nádrž vzadu, zrcadlo se prohýbá tak, že výška nádrže proti karbecu klesá. V tom by mohl mít šón pravdu. Jenže tahle pravda nehraje s tvým „Pokud mi to nezdechává, musím vytáčet motor naplno“. Jestli to je v záruce, tak ať se snaží. Pokud ne, tady je karbec i nádrž: http://www.boats.net/parts/search/Merc2/Mercury/3.5%20%284-STROKE%29%20Carb/0R131842%20%26%20Up/Carburetor/parts.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
knoki Odesláno 3. Leden 2014 Sdílet Odesláno 3. Leden 2014 Já bych postupoval takto:1) zkontroloval množství olejů: motor + převodovka - pokud O.K., tak:2) natočil v sudu nebo na té 2. loďce - teče pořád voda z indikátoru?3) nechal běžet v různých ot. více, jak těch 30 min. a pokud by blbnul, tak vyčistit karbec4) když by zhasl, tak háže hned jiskru? U těchto malých (byly to sice 2-takty) po zahřátí přestávala pálit jiskra (vadná cívka) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 3. Leden 2014 Sdílet Odesláno 3. Leden 2014 hlavne až to vyřešíš tak se pochlub čím to bylo-pro případne další postižene Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fishmaster Odesláno 3. Leden 2014 Sdílet Odesláno 3. Leden 2014 Stejně se mi choval motor když nechladil,nebo byl problém s dodávkou paliva.Jak už bylo psáno-teče voda z kontrolního otvoru při jakýchkoliv otáčkách? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 3. Leden 2014 Sdílet Odesláno 3. Leden 2014 Mne podobne zdechaval motor, když jsem ho delší dobu hnal na nizky otáčky pod plnym plynem. Ztracel vykon, nedrzel volnobeh, ale když chcipl, tak natocit celkem sel. Od ty doby co mam vrtuli s mensim stoupanim, tak uz to nedela. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 3. Leden 2014 Sdílet Odesláno 3. Leden 2014 Jak se ti projevuje ta ztráta výkonu? škytá to, nebo je ztráta pozvolná? Jestli škytá, tak palivo a elektro. Jestli je pozvolná, tak zkus po chcípnutí, jak se motor točí. Mohl by se málo chladit a tim přidírat.Nejdřív bych ale vyndal svíčku. Podívej se, jakou má barvu. Tipuju, že bude černá jak uhel..... je to bohatý, nebo máš "lehkou" vrtuli.Jestli se ohýbá zrcadlo, tak změň trim motoru (snad to jde, neznam ho). V skluzu stejně neuháníš a na výtlak to nebude mít takovej vliv. Prostě motor víc nahni, aby se pod výkonem jen srovnal do roviny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
robertprague Odesláno 3. Leden 2014 Autor Sdílet Odesláno 3. Leden 2014 Děkuju všem, je pravda, že když přidám plyn tak se zrcadlo trochu zatlačí do člunu a změní náklon. Voda chlazení vytéká neustále. Popíšu to přesně:Nastartuju motor jedu si cca 20-30 min, motor pak pomalu zdechne. Nastartovat hned nejde, většinou otevřu víko motoru zkontroluju, jestli benzín teče a pokud ano zavřu víko nebo ještě očistim svíčku nebo si hraju s náklonem motoru. Motor pak chytne po cca 5 minutách postupného snažení ho nastartovat. Mě připadá jako by potřeboval vychladnout. Pak buď jede jen pod plným plynem (tak pětina případů) anebo to každou minutu jízdy znova zdechne a chytne vždy tak po minutě nejdřív. Tzn. když jsem jel na jezeře nebo po moři tak si půl hoďku užívám klidné jízdy u břehu a pak přískokem zpět... otrava... Zkusím tu loďku a pokud to bude dělat stejnou věc hodím to do Avar Yachtu, kde jsem to kupoval... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 3. Leden 2014 Sdílet Odesláno 3. Leden 2014 to, že teče voda z kontrolky, u některejch motorů neznamená, že otvírá termostat. Tedy se přehřeje, i když kontrolka vodu dává. Nevím konkrétně, jestli je to taky tak u Mercury.Jak je žhavej, když chcípne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 3. Leden 2014 Sdílet Odesláno 3. Leden 2014 Pravdou jest, Parsun (a Yamaha?) pousti z kontrolky studenou. Starej Johnson teplou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
robertprague Odesláno 3. Leden 2014 Autor Sdílet Odesláno 3. Leden 2014 No horkej je to je bez pochyby, ale jestli je to přehřátý to s jistotou tvrdit nemůžu - nevim to. Nicméně ho zítra vezu šónovi a snad mi ho projede a prohlídne komplet teď mimo sezónu, no... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
robertprague Odesláno 3. Leden 2014 Autor Sdílet Odesláno 3. Leden 2014 Co tim myslite z kontrolky? Ten čůrek co teče u vrtule? Mám na to sáhnout až to zdechne a znovu to nastartuju? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fishmaster Odesláno 3. Leden 2014 Sdílet Odesláno 3. Leden 2014 čůrek by mělo týct odněkud z hlavy motoru-z tý části jak z ní sundáváš kryt směrem dolu do vody.Je tam proto aby jsi kdykoliv viděl jestli chladí nebo ne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 3. Leden 2014 Sdílet Odesláno 3. Leden 2014 študoval jsem schema a měla by to být hadička pos. 10, stále studená voda. http://www.boats.net/parts/search/Merc2/Mercury/3.5%20%284-STROKE%29%20Carb/0R131842%20%26%20Up/Driveshaft%20Housing/parts.html vypínání zapalování při přehřátí motoru to nemá. tedy dá se kousnout, když termostat třeba neotvírá - nebo málo, Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
robertprague Odesláno 3. Leden 2014 Autor Sdílet Odesláno 3. Leden 2014 Ok tak ja na to sahnu, diky:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 3. Leden 2014 Sdílet Odesláno 3. Leden 2014 (upraveno) Mel jsem presně stejnej motor se stejnym gumakem a stejnou závadou :)V motoru nic nehledej.Ten motor tam líta jak nudle v bandě.Na tvoje zrdcadlo je nevhodná i 2,5ka.Vyřešil jsem to vystuhamy oz zrcadla k držakum pádel a byl klid.Skusím najít foto. http://img163.imageshack.us/img163/4885/9zkm.jpg A tam co se opírá zrdcadlo očlun jsem dal hlinikovou lat aby se tlak roznes a nezabořovala se ta konstrukce do ochraneho pasu. Upraveno 3. Leden 2014 uživatelem Jbenda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 3. Leden 2014 Sdílet Odesláno 3. Leden 2014 i kdyz tenhle clun je spis pro elektromotor-porad to nevysvětluje proč to pul hodiny jede a pak prd-že by to jelo pul hodiny na obsah karburatoru?stejnou zavadu mi dela pila kdyz je zasrana pilinama a nechladi nebo tam prdnu malo omastěnej benzin-jeste bych se priklonil k aušusove svičce(nebo zapalování)-jestli mas tu možnost pujč si otackomer-vraz to do jine lodi nebo do sudu a hodinu ho tejrej -nebo at ti to udela servisak ale bud si u toho Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se