Přejít na obsah
Plavidla.cz

3 osý příves

daniel

Doporučené příspěvky

Ahoj. Nejsem si jistej, ale domnivam se, ze asi zadnej standartni Jeep nemuze tahat vic, nez 3,5t prives. Takze pokud se do teto hranice vejdes a budes chtit kupovat nove auto, tak si myslim ze vyber Toyota, Land Rover, Mercedes nebude vubec spatny. Pokavad by jsi sel cestou ojeteho, tak bych jeste pokukoval po Nissanu. Samozrejme jsou i jine znacky, ktere to zvladnou, to abych nekoho neurazil :-). Pokud by jsi chtel tahat vic nez 3,5t tak to uz bude horsi. Schvalne jsem se podival na stranky Hummera a ackoliv me to nemile prekvapilo tak 3,5t prives muze tahat jenom H1. H2 a H3 muzou tahat jenom privesy do 3 tun. Takze podle me pokud by jsi chtel tahat legalne prives vazici vic nez 3,5 tuny, tak to uz asi bude na nejakej nakladak :-(. Upraveno uživatelem tomas80
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám L.R. Discovery TD5 a tažné na 3,5t., jednou jsem za autem táhnul přívěs s nákladem o celkové váze 3,6t a bylo to peklo. Na takovou váhu by to chtělo benzín 4,0 - ta 2,5 TD5 na to nemá.

Co se týká L.R., na 3,5t má tažné ještě Defender a Range Rover.

Nevím o žádném běžném autě, které má tažné na víc - to už pak bude asi jenom nákladní auto (nebo možná něco z USA - Dodge Ram 3.500, nebo 4.500 ?)

Odkaz ke komentáři

Dekuji za odpovedi,abych to lepe vysvetlil de mi o to dostat asi 3.5 t lod do chorvatska a tam uz zustane... Tak jsem si myslel ze si koupim normalne 3 osy vlek ktery bezne delaj,ale bouzel jak schanim tak asi jen v USA,a k tomu si pujcit jeepa jak rikal koudy neakeho USA . Par jsem jich nasel ktery muzou tahat 4.5t ale tady v cesku si to ty lidi nechaj vzdy predelat na 3.5t. Tak prave jestli o neakem nevite,a o tom vleku..,jinak ja mam svoje auto ktery muze tahat 3.5 t ale bouzel do te vahy se nikdy nevejdu...je tu nekdo kdo ma lod tezkou napr 3.4t? jak ji tahate? Ja vim ze existujou firmy ktere vam ji tam dopravej na podvalniku za nakladakem....ale kamarad mi rekl o teto moznosti tak se o to zajimam .Dekuji vsem za odpovedi ,uz jsem myslel ze tema o lodich vymiraj.
Odkaz ke komentáři

• 3 months later...

Ahoj,

tak za běžným závÄ›snám zařízením t.j. koule ISO 50 lze v celé EU tahat přívÄ›s o celkové hm. max 3500kg - nikdy více.tento přívÄ›s může být brždÄ›n i nájezdovou brzdou - ty se dÄ›lají rovněž jen do 3500kg. Pro těžší přívÄ›sy musí být vždy vzduchové brzdy a "Äuba s Äepem / jako mají nákl.auta/Pak je jeÅ¡tÄ› další možnost - platí pro pickupy-návÄ›s. A samozÅ™ejmnÄ› lze vybavit OA tažnou Äubou pro hmotnost,kterou povolí pouze V'YROBCE auta.

Pokud jen chceÅ¡ jednou dopravit lod do chorvatska,je nejjednodušší zajistit pÅ™epravní firmu,nejlépe s velkým pÅ™edstihem, a domluvit,že se termínovÄ› pÅ™ispůsobíš,je pak možné,že zaplatíš jen jednu cestu-ceny se pohybují kolem 37,-kÄ /km. Já jsem platil pÅ™ed dvÄ›ma lety obÄ› cesty do a z Bremerhavenu cca 70000,- za lod těžkou cca 4 tuny. /ta váha ale již není podstatná/.

Schneider

PS:pokud budeš chtít spojení,pokusím se je někde najít.V podstatě zde působí 2 firmy o kterých mám dobré reference,ted mi ještě napadá že je najdeš asi na - Lodě.cz PortBay a Čedík

Odkaz ke komentáři

• 2 weeks later...

pro Daniel:

Mám soupravu lod + dvouosý vlek 4400 kg. Po vyložení všech možných věcí z lodi /kotva,řetaz 50 m, měniče ,rezerva z vleku atd/ a vypuštení náplní / stáhnu hmotnost na 4200 kg.Vozím to za L.R. DISCOVERY 2 ,který jsem zakoupil pro tento učel.Lod nová auták 2001.Jsem s ním spokojen ,díky jeho výšce od vozovky zajedu do vody a lod si spustím na případné odsolení po sezoně v HR.

Jezdím do šibeníku přes Madarsko poněvadž se samozřejmě bojím případného převážení v Rakousku.V loni při cestě tam dělali trochu problémy celníci v HR ,ale karton plechovek to vyřešil. Zpátky bez problému. Samozřejmě vím ,že riskuji a letos uvažuji jako ty ,že to tam asi nechám.Ahoj

Odkaz ke komentáři

pro Daniel:

Mám soupravu lod + dvouosý vlek 4400 kg. Po vyložení všech možných věcí z lodi /kotva,řetaz 50 m, měniče ,rezerva z vleku atd/ a vypuštení náplní / stáhnu hmotnost na 4200 kg.Vozím to za L.R. DISCOVERY 2 ,který jsem zakoupil pro tento učel.Lod nová auták 2001.Jsem s ním spokojen ,díky jeho výšce od vozovky zajedu do vody a lod si spustím na případné odsolení po sezoně v HR.

Jezdím do šibeníku přes Madarsko poněvadž se samozřejmě bojím případného převážení v Rakousku.V loni při cestě tam dělali trochu problémy celníci v HR ,ale karton plechovek to vyřešil. Zpátky bez problému. Samozřejmě vím ,že riskuji a letos uvažuji jako ty ,že to tam asi nechám.Ahoj

Ahoj letos jedu také do šibeniku - Solaris měl bych tam být do konce roku Standa

Odkaz ke komentáři

Nazdárek Standa, co záda a jak bylo v Žernosekách? Jedu taky na Solaris už třetí rok. Vezu to tam začátkem června a jezdím zásadně v neděli. Solaris je levná dokonce asi nejlevnější marina na Jadranu s příjemným personálem. Její stinné stránky jsou v nízké hloubce 1,2 m -2 m když se voda hodně ohřeje začínají otravovat komáři. Já používám marinu většinou pouze na parkování ,když jedu domu .Při pobytu a dobrém počasí zustáváme v zátokách na okolních ostrovech Zlarin-Zmajan-Kaprije-Tijat-Kakan, Žirje.Na Kornati a Dugi Otok to chce aspon na týden.Letos se chystám na Rab a zpět a na druhou pulku dovče jako v loni na Vis-Biševo-Lastovo-Korčula.Na Visu je každoročně první víkend v srpnu /sobota/ rybářská noc.Stojí za to !! Ahoj
Odkaz ke komentáři

Ahoj Luigi jedu do Solarisu už v květnu na otočku s kolegou,ale bez lodě domluvit kotvení a uzavřít celoroční smlouvu.Loď tam vezu jako ty konec května začátek června.Záda letos v pohodě utekl jsem operaci,ale už je to dobré.Žernoseky se mne nelíbily tam je to o ničem.Jaké máš kotvení v Solarisu /roční???/ jak ses tam poprvé dostal kdyžtak napiš do mejlíka díky Standa
Odkaz ke komentáři

Ahoj Luigi jedu do Solarisu už v květnu na otočku s kolegou,ale bez lodě domluvit kotvení a uzavřít celoroční smlouvu.Loď tam vezu jako ty konec května začátek června.Záda letos v pohodě utekl jsem operaci,ale už je to dobré.Žernoseky se mne nelíbily tam je to o ničem.Jaké máš kotvení v Solarisu /roční???/ jak ses tam poprvé dostal kdyžtak napiš do mejlíka díky Standa

Nazdar Stando, tak to ti upřímně závidím, bo já mám tolik práce, že se letos k moři nedostanu ani na 14 dní.

Upraveno uživatelem Sullaco
Odkaz ke komentáři

• 7 months later...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...