Danykopy Zveřejněno 1. Prosinec 2013 Sdílet Zveřejněno 1. Prosinec 2013 A ještě jeden dotaz pro zkušené... když je automobilovej motor vestavěnej do lodě, dává se válcema svisle, takže není tak nakloněnej jako v autě, jak je pořešený olej, může ho tam tím pádem být méně a nebo se předělá hladinoměrka, tak aby to odpovídalo stejnému množství oleje, jako bylo v motoru, když byl šikmo? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 1. Prosinec 2013 Sdílet Odesláno 1. Prosinec 2013 Zatim jsem viděl rozhozených jen pár motorů v autech. Všechno řadový čtyřválce. Všechny ale byly svisle. Naopak v lodi dost často bývá motor nakloněnej. Myšleno to, že klika jde z kopce směrem k zádi. Já to tak teda mam. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 1. Prosinec 2013 Sdílet Odesláno 1. Prosinec 2013 A ještě jeden dotaz pro zkušené... když je automobilovej motor vestavěnej do lodě, dává se válcema svisle, takže není tak nakloněnej jako v autě, jak je pořešený olej, může ho tam tím pádem být méně a nebo se předělá hladinoměrka, tak aby to odpovídalo stejnému množství oleje, jako bylo v motoru, když byl šikmo?Všimni si,že když je motor uložený v autě ze šikma,má ale vždy dno vany vodorovně!!Pokud tedy ten motor" narovnáš", mněl by jsi předělat i dno vany -samozřelmně záleží o kolik stupnů byl natočený!Zrcadla lodí pro zabudované motory a potažmu i transomy pro Z-náhony se stavějí vždy pro daný úhel,tudíž i při správné montáži do lodě vychází klikovka plus/mínus vždy vodorovně!!!Jiná situace je ale u zabudovaných motorů uprostřed lodě s přímým náhonem,tyto bývají podélně nakloněny až o cca 12st. a samozřejmně musí být upravená motorová vana!!! bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 1. Prosinec 2013 Sdílet Odesláno 1. Prosinec 2013 Dany myslí sklon příčně, myslím. Dej ho stejně jako v autě, nejde jen o měrku, ale i o sací koš olejověho čerpada, mohlo by Ti to dělat potíže, samozřejmě můžeš vyměnit vanu i se sacím košem, VW je v podstatě LEGO... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 1. Prosinec 2013 Sdílet Odesláno 1. Prosinec 2013 (upraveno) Já jsem to asi napsal blbě. Já mam samozřejmě motor v lodi taky rovně, ale když pak hodim loď na vodu, tak se mi záď zanoří a čumák trčí ven. :)P.S. ty motory v autech, co jsem viděl rozebraný byly všechny příčně uložený. V tom to asi bude. :) Jedinej podélně uloženej jsem viděl bavoráckej šestivál ale i ten je rovně. Alespoň mi to tak přišlo. Nezkoumal jsem to. Upraveno 1. Prosinec 2013 uživatelem Zdenda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
robino Odesláno 1. Prosinec 2013 Sdílet Odesláno 1. Prosinec 2013 Já jsem to asi napsal blbě. Já mam samozřejmě motor v lodi taky rovně, ale když pak hodim loď na vodu, tak se mi záď zanoří a čumák trčí ven. :) P.S. ty motory v autech, co jsem viděl rozebraný byly všechny příčně uložený. V tom to asi bude. :) Jedinej podélně uloženej jsem viděl bavoráckej šestivál ale i ten je rovně. Alespoň mi to tak přišlo. Nezkoumal jsem to.no vsetky napriec ulozene su predny nahon..vsetky rovno su zadnokolky..alebo 4x4... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 1. Prosinec 2013 Sdílet Odesláno 1. Prosinec 2013 no hlavně by jste si měli ujasnit náklon příčnej a podélnej. kliku v autě maj všechny +- vodorovně. u slušnejch motorů se v manálu píše max. trvalej podélnej náklon. příčnej bys měl nechat tak, jak je v autě Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Danykopy Odesláno 2. Prosinec 2013 Autor Sdílet Odesláno 2. Prosinec 2013 Nakloneni motoru jsem samozrejme myslel podel osy rotace klikovky....ja ten potor postavil svisle, protoze se mi to zdalo takovy vic lodni :-) taky a to hlavne z duvodu mista k zastavbe, kdybych ten motor polozil jak byl v aute, nevesel by se mi na sirku. Jedinej problem vidim prave v tom oleji. U tohodle motoru jsem sice vanu sundanou nemel, ale vetsinoa motoru je delana tak, ze sbernej kos na olej je v nejnizsim bode a tudiz by mel podle me bejt ponorenej i kdyz zmnenim ten naklon motoru. Slo mi spis o to, jestli s timhle nema nekdo zkusenosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel779 Odesláno 2. Prosinec 2013 Sdílet Odesláno 2. Prosinec 2013 koukni se kolik se tam dává oleje podle manuálu daného auta, z kterýho jsi to implementoval a ocejchuj si měrku na max a min si už odvodíš ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 2. Prosinec 2013 Sdílet Odesláno 2. Prosinec 2013 Chceš zkusit sehnat rovnou vanu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 2. Prosinec 2013 Sdílet Odesláno 2. Prosinec 2013 Chceš zkusit sehnat rovnou vanu?musel by i narovnat sací koš Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Danykopy Odesláno 3. Prosinec 2013 Autor Sdílet Odesláno 3. Prosinec 2013 Necham to jak to je, ja myslim, ze to ten motor zchroupne. Ale diky za nabidku. Ocejchoval jsem si merku podle oleje kterej tam je ted. Pred vyndavanim tam bylo oleje akorat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 3. Prosinec 2013 Sdílet Odesláno 3. Prosinec 2013 Nakloneni motoru jsem samozrejme myslel podel osy rotace klikovky....ja ten potor postavil svisle, protoze se mi to zdalo takovy vic lodni :-) taky a to hlavne z duvodu mista k zastavbe, kdybych ten motor polozil jak byl v aute, nevesel by se mi na sirku. Jedinej problem vidim prave v tom oleji. U tohodle motoru jsem sice vanu sundanou nemel, ale vetsinoa motoru je delana tak, ze sbernej kos na olej je v nejnizsim bode a tudiz by mel podle me bejt ponorenej i kdyz zmnenim ten naklon motoru. Slo mi spis o to, jestli s timhle nema nekdo zkusenosti.prosím tě,co to vymýšlíš??Ty jsi vzal motor z auta /4válec?/ postavil ho na výšku-čili svisle,otočený tudíž o 90 stupnů ?? Chápu to dobře z tvého textu?? bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Danykopy Odesláno 3. Prosinec 2013 Autor Sdílet Odesláno 3. Prosinec 2013 Nee, pane boze:-D proc bych to delal? Tak jeste jednou se to pokusim vysvetlit. Kdyz se postavis celem k remenici, ze vidis jak se toci doprava, tak puvodne byl motor nakloneny mirne doleva asi tak o 40stupnu, ja ho jen pootocil doprava, takze ted jsou valce ze vsech stran svisle. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 3. Prosinec 2013 Sdílet Odesláno 3. Prosinec 2013 z čeho je ten motor? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 3. Prosinec 2013 Sdílet Odesláno 3. Prosinec 2013 Asi z Golfa? Podle toho náklonu..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Danykopy Odesláno 3. Prosinec 2013 Autor Sdílet Odesláno 3. Prosinec 2013 Seat toledo 1,9D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 3. Prosinec 2013 Sdílet Odesláno 3. Prosinec 2013 Neviděl jsem rozebraný Toledo, ale, sací koš bývá velkej a docela na dně– by bral olej odspodu - a většinou u jedné strany vany. Nakoněním, no spíš narovnáním motoru ze 40° do polohy na svislo, by se mohlo ( a taky nemuselo?) přihodit, že část koše se dostane nad hladinu oleje a bude si přisávat vzduch. Našel bych si nějakej manuál s obrázky a ještě to prozkoumal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 3. Prosinec 2013 Sdílet Odesláno 3. Prosinec 2013 Nee, pane boze:-D proc bych to delal? Tak jeste jednou se to pokusim vysvetlit. Kdyz se postavis celem k remenici, ze vidis jak se toci doprava, tak puvodne byl motor nakloneny mirne doleva asi tak o 40stupnu, ja ho jen pootocil doprava, takze ted jsou valce ze vsech stran svisle.je to již jasné!!Pokud jsi motor nakloněný 0 40st.srovnal právě o těch 40st,doporučuji ti,jak jsem psal výše opravit sací koš a dno vany do vodorovné polohy.Pokud to necháš jak je může se ti přisávat vzduch do oleje a bude rychlá smrt motoru,zejména se to projeví pokud pojedeš v kluzu do zatáčky,pokud výkon motoru bude dostatečný.Doporučuji ti seříznout dno vany ze 3 stran a vložit klín v takové šířce,aby dno vany bylo vodorovně a upravit sací koš rovnoběžně s novým dnem-je to práce pro šikovného svářeče na 4 hodky. bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Danykopy Odesláno 12. Prosinec 2013 Autor Sdílet Odesláno 12. Prosinec 2013 Tááák, první zkouška motoru a jeho chlazení proběhla úspěšně :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 12. Prosinec 2013 Sdílet Odesláno 12. Prosinec 2013 Vypadá to dobře, držím palce ať to splní očekávání až to bude v lodi. :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 12. Prosinec 2013 Sdílet Odesláno 12. Prosinec 2013 Nádhera! Já jsem ještě vyměnil sání za turbový, ktrerý je podstatně užší, takže bude víc místa kolem motoru. Vidím,že to chladicí čerpadlo maká v pohodě..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 12. Prosinec 2013 Sdílet Odesláno 12. Prosinec 2013 To klepání šlo z motoru, nebo někde něco kolem? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Danykopy Odesláno 12. Prosinec 2013 Autor Sdílet Odesláno 12. Prosinec 2013 No, to by se mi libilo, mit to sani mensi, zkusim to taky nekde sehnat, cerpadylko funguje skvele, ale musel jsem ho dat trochu do kupy, hridelka byla nejaka nakopnuta, tak jsem ji srovnal a rovnou jsem tam dal novy gufera. Jeste asi budu muset srovnat tu remenici. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 12. Prosinec 2013 Sdílet Odesláno 12. Prosinec 2013 Ještě jedno sání tady mám,kdybys chtěl...... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se