Přejít na obsah
Plavidla.cz

Shetland 535-zážitky ,plavby

KBfotoservis

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 1,2k
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

moc děkuji za informace,prvně využiju solvinu,lodě co jsem dnes viděl na jeřábu vypadají dost hrozně,ta moje nebude zespodu jiná...je na tom slizký hnus

motory asi mají jinou spotřebu s rozdílnou váhou lodě,nebo je to jinak?

JJ přesně , záleží na váze , tvaru , proudu vody , salinitě , větru atd atd ,Auto je stupidní tam se to dá měřit ale lod je jiná liga . Zkus poslat angličáka po parketách a jedou všechny podobně daleko,ale zkus to s lodičkou ve vane ,, každá to má jinak

Upraveno uživatelem KBfotoservis
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V býv. NDR je v marinách běžně 0,5 E / kWh. v klubech i v ceně. Akorát ti kamarád neřek, že přenocování stojí 1 - 1,5 E /m lodě. To je rána jaksi navrch. Dál stejně nedoplaveš a v podstatě není proč. Berlínský a Mecklenburský jezera + Spréva + Dahme a Havola a máš na pár let co dělat. Ne, že by to bylo tolik km (cca 800) , ale je to tam tak príma. Kdyby jim to nezamrzalo, nevrátil bych se.
Odkaz ke komentáři

děkuji za doplňující info,s mojí celkovou délkou včetně tendru přes 10m proti stabilnímu kotvení v jachtecu či někde na kaskádě dost drahý výlet...

bere se délka lodě, žádnej tendr. to bych měl 14 m. ve sport klubech je to o něco levnějš - kolem 7E celkem. příští rok tam a okolo plavu zas.

Odkaz ke komentáři

Na špinavý a zažloutlý trup jedině kyselina šťavelová, půl kila směsi snad stovku, dá se z toho udělat snad 25litrů. Nastříkáš a během pár sekund zázrak. Nebo můžeš jít do marineshopu a koupit to samý s nápisem antigilb 500ml za 700,-. A na úplně nejhrubší svinstvo, vápenatý usazeniny atd. štěteček a potřít kyselinou solnou, litr za padesát kačen. Nezapomenout posléze důkladně opláchnout vodou.
Odkaz ke komentáři

Na špinavý a zažloutlý trup jedině kyselina šťavelová, půl kila směsi snad stovku, dá se z toho udělat snad 25litrů. Nastříkáš a během pár sekund zázrak. Nebo můžeš jít do marineshopu a koupit to samý s nápisem antigilb 500ml za 700,-. A na úplně nejhrubší svinstvo, vápenatý usazeniny atd. štěteček a potřít kyselinou solnou, litr za padesát kačen. Nezapomenout posléze důkladně opláchnout vodou.

Souhlasím se Slullacem, mám to taky vyzkoušený.

Odkaz ke komentáři

děkuji moc za radu,asi by bylo vhodné nezapomenout na gumové rukavice...teď jsem mluvil s kamarádem z lodního servisu,doporučil mi na geolcat zmíněnou Solvinu a pokud by to slizké hnusno či zažloutlé místo z geolcatu nešlo ,tak Pulirapid,vše z drogerie za pár korun ,na antifouling mi doporučil jen wapku

Tak jasně rukavice to dá rozum :) Rozdíl mezi solvinou a tímto je ten, že pokud teda loď není extremně zarostlá, tak tou kyselinou to stačí lehce postříkat za pomocí takovýho toho bazmegu na zahradu a hned je to dole než se s tim pachtit nějakou solvinou růčo.

Upraveno uživatelem Sullaco
Odkaz ke komentáři

Zdenek 2013 jjj tu leštěnku tam asi taky letos dám a půjde to pod plachut.

Na antifouling sem se byl radit a Sport Marine a tam mi řekli že se starý neodstraňuje , což koresponduje s tím co mám na lodi , tak 5-8 různých vrstev , včetně měděná ,. Já ho tam musím nandat zejména ja místa kde jsem dával nové zrcadlo a dělaj se mi tam škeble

Odkaz ke komentáři

Jestli je to jen vinutí, tak jsi ho mohl nechat jen převinout. Teda jestli to neni ceý zalitý.

řešil jsem tak čidlo ABS na Mazdu. čidlo v řádu tisíců, převinutí asi 3 stovky. Taky bylo zalitý, ale šlo to vyřezat.

Jinak např. tady za 1900,-:

http://www.ebay.com/itm/Ignition-Stator-60hp-Mercury-Outboard-Boat-Motor-4-Stroke-EFI-Four-Stroke-Engine-/181265621357?pt=Boat_Parts_Accessories_Gear&hash=item2a3445e16d&vxp=mtr

Tady pak nový:

http://www.ebay.com/itm/NIB-Mercury-30-40-50-55-60-90HP-Stator-Red-CDM-Models-398-832075A21-18-5870-/291263081622?pt=Boat_Parts_Accessories_Gear&hash=item43d0a1ec96&vxp=mtr

Upraveno uživatelem Zdenda
Odkaz ke komentáři

No jo tak za prvvé to neumím vyměnit , za druhé je to 2002 rok já mám 2008 a otázka je jestli to je funkční . Zalitý to celý je , rozmotovat to bez zničení nejde ,, tohle jsem řešil jako první,,,, .Dobrý je ,že vždy ex post ,, se najde celý zástup lidí ,,, co poví,, proč si neřekl , je to easy to use ,,, ale když to člověk shání ,, tak za to do vohně ruku nikdo nedá .... navíc jak to diagnostikovat ,, když to nejdřív jen blblo a pak se to šluslo a já nevěděl čím to je ,, a servis samo sebou nebude brouzdat po Ebay a pak mu přijde nějaký shit .Taky z něčeho musí žít
Odkaz ke komentáři

Tak tohle je alternátor na outboard Mercury 60 hp EFI ,, legrace za 12660 CZK , pravda , patnáct stovek byla montáž

https://scontent-b.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10377437_755945477810476_7181923809103515650_n.jpg?oh=d7a517a6831745002979a39eea022817&oe=54B1ED43

Tak to nepotěší určitě.Jak se zachoval prodejce co od něj máš motor,dává přeci nějakou záruku co píše.Taky jsem od něj chtěl kupovat motor,ale nakonec jsem se rozhodl pro funglovku.

Odkaz ke komentáři

platí se za noční stání,nebo za stání jako takové?

nemohl by jsi prosím tě napsat lokace zmíněných sportovních klubů,případně zavzpomínat a napsat sem,kde by se kdekoliv cestou už od Mělníka dalo napíchnout na 230V ? Moc by mi to pomohlo,potřebuji břehovou elektriku ideálně po 20km,případně budu muset vrčet centrálou...děkuji ti

Platí se za papírovou délku lodě a jen přes noc. Nemysli si ovšem, že zdarma ráno připlaveš a večer odplaveš. Ráno je narváno tak do 10,30 a odpo zase už nejpozdějc od 15,00

Pokud jde o lokace klubů a zásuvek, předpokládám, že si děláš srandu. Rád pomůžu, ale, že bych dělal itinerář Labe a Německých kanálů a řek s přístavy po 20 km, proti proudu zřejmě po 8 km, to snad nemyslíš vážně.

a) tak často ani nejsou, na Labi spíš tak po 40 – 60 km, na OHK a MLK taky tak.

b) pokud potřebuješ dobíjení na rybníku co 20 km, pod Roudnici ani neplav. Možná ani pod Mělník. Trochu to tam teče.

c) to myslím docela vážně, bez urážky

Pokud bys to opravdu myslel vážně, zde můžeš studovat:

http://www.portmaps.com/eng/ports/search/

Upraveno uživatelem david
Odkaz ke komentáři

No a ten nový ,, je s dopravou za 5 tis ,, a ten regulátor ( ta krabička ) je taky za 5 tis

Na ten regulátor jsem ti tu už psal, že lze dát náhradu od Vape, ta by vyšla ca za 1000kč. Taky jsem si ho dával na přívěšák, páč za originál chtěli taky kolem 5tis. Sice ten od Vape je větší, ale pod dekl se mi v pohodě vešel na původní místo.

Odkaz ke komentáři

JP fish

Ahoj mám papír na tu záruku od pana Sečky , ted to pořádně nafotím naskenuju a pošlu mu to . Klidně se s ním dohodnu i na částečné kompenzaci ale v každým případně to řešit budu . Kdyby ne tak na jednu dvě stránky napíšu žalobu a pošlu to na příslušnej soud a ono to pak půjde dohodou. Ale ten chlap mi přišel slušnej , tak uvidím .Motorů prodává hodně . I když časem taky uvažuju o novém .

Odkaz ke komentáři

nevim jak ma spravne probihat reklamace ale asi jsi mel Pavla informovat jako prvního-ja kdyz resil opravu v zaruce tak jsem taky musel to poslat k prodejci (Ostrava) i kdyz zastoupení v Praze je podstatne blíž - a byla to oprava ,,na počkaní,, Upraveno uživatelem packa
Odkaz ke komentáři