Přejít na obsah
Plavidla.cz

Shetland 535-zážitky ,plavby

KBfotoservis

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 1,2k
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

http://img13.rajce.idnes.cz/d1302/10/10187/10187301_e740f8f5fe6d4d6e14d605f5502968bf/images/IMGS5362.jpg?ver=2

tahle lod plula co jí to motor umožnil ,,,, ale lidi šli volnou chůzí 2 x rychleji

http://img13.rajce.idnes.cz/d1302/10/10187/10187301_e740f8f5fe6d4d6e14d605f5502968bf/images/IMGS5771.jpg?ver=2

tihle byli rádi když zajeli vůbec do přístavu

http://img13.rajce.idnes.cz/d1302/10/10187/10187301_e740f8f5fe6d4d6e14d605f5502968bf/images/IMGS5789.jpg?ver=2

těmhle proud byl uplně u prdele ,, ale měli tam myslím 5-10 litrovej motor kterej burácel na 3 km daleko

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Davide pěkná tabulka ,, to umím taky , ale v Dusseldorfu v srpnu to letělo tak že gumák s desítkou musel plout uplavama aby ho to nestrhlo a pul kilaku od centra do zatáčky k věži jel asi pul hodiny , po cestě jsme šli rychleji . Ps stánout vodočet umím taky ale vidět to je jiná liga .

když to umíš taky , proč píšeš o šíleným proudu? to ty parníky a náklaďáky plavou 30km/h, aby vyjeli do kopce,??

zkoušel jsi někdy třeba Labe na Domfelsen nebo u Herrengrugu? Nebo stačí Vltava u Německýho háfnu za průtoku 600m3. tam s bajbótem v kluzu stojím skoro na fleku.

Odkaz ke komentáři

Ahoj letos v srpnu jsem se plavil po Rýnu z Wormsu do Duisburgu a zpět. Proud byl určitě přes 12 km /Hod. Jestli chceš nějaké další info tak jsem na telefonu 602412116. Ahoj Aleš

Zdenku tak pošlu link , ale tady taky píšou že tomu vadí voda a mají být mírně skloněné . Jinak sem na to zvědavej až to zapojím , uvidím co ten kompresor s tím udělá

kompresorovou houkačku jsem měl na bydlíku místo klaksonu a bylo to hodně jedovaté,mělo to sílu...

lodní houkačku jsem montoval na vozíku před domem a na vodě jsou sklony trochu jiné,to vše patří k doladění první plavební sezony...dobře mi tak

mluvil jsem před chvilkou s mým kamarádem z lodního servisu,mimo jiné jsem se ho ptal na možné zrychlení plavby mé lodě s motorem,který tam dávají Skobčáci a říkal mi,že pokud se s mým motorem nezaboří záď do vody na plný výkon,měl by silnější motor loď výrazně zrychlit bez ohledu na údaje výrobce...nevím co si o tom myslet

zajímá mě to,protože se chci toulat po Dunaji i po Rýnu a tam moje elektrika nebude mít šanci na smysluplné cestování,to bych asi pořád stál a nabíjel...a nebo pořád mával s lahví rumu a lanem na někoho,kdo by mě vzal proti proudu...ty jsi se na Rýnu plavil,já ne a mám z toho strach...chceme se podívat z Týnu nad Vltavou na kanály do Holandska,do Belgie i do Francie,pak přes Mohan do Dunaje a domů

se spalovacím žroutem by to byl děs na peníze,ale plulo by to pořád,elektrika je super na klidnou vodu,tedy celá kaskáda a všechny kanály,ale na proud Rýna to v žádném případě vhodný pohon není...ideální by bylo mít k dispozici oba druhy pohonu kdykoliv k dispozici...to váhově ani prostorem nejsem schopen zvládnout

kolega z jachtecu mi povídal,že proplul s plachetnicí na motor kanálama z Francie až do Labe...stačila mu k tomu běžná navigace s vodními cestami,na Rýn vplul,ale po zjištění provozu se vracel na kanál a oklikou se dostal domů...vyplouval z Korsiky jen s pejskem,byl na cestě skoro 3 měsíce a dost mu z toho hrabalo...

Odkaz ke komentáři

Davide , nejako netuším, kde je Vltava u německýho Háfnu když končí v Mělníku :-)

tak to ti píšu 5 z plavebního zeměpisu :D

kdybys místo známkování radši napsal kde to je :-) Vltavu znám celou od Lipna po soutok a kde nejvíc proudí je nad Soutokem s Berounkou ale oproti Rýnu je to lenivej potok

Odkaz ke komentáři

Ahoj Zdendo 2013, tak j o zítra vyplouvám , servis mi volal že to je hotové , tak dopoledne hodím lod do vody u železničního mostu v Praze a pak hurá nahoru . Na štěchovické přehradě to lehce pustím a protáhnu jí naposled perka :-) Pak už půjjde na zahradu . V Praze má pak v noci být nějaká vodní show tak sem zvědavej . Mám fakt takovej nápad ale nevím jestli projde , že zakotvím u jezu u Karlova mostu jako vděčná objekt pro fotografy :-) a tam přespím . To mi připomíná , musím si připravit kotvu :-) Těším se až se za rok projedeme po Labi . U mně na Sandberku samo sebou zásuvky jsou tak můžeš dobíjet jako o život .
Odkaz ke komentáři

No proud je ted minimalni cca1 km/h v přistavu je pak normalne 220v a 12v . Jinak nad Prahou to neče tak 3-7km/h az na tu prvni přehradu . Jsem dobře vyhoupanej bo v noci občas nekdo vožere a jede jako blazen . Ale jinak to šlo ted počkam až se zvedne mlha vezmu si svatečni uniformu a vypluji 😄
Odkaz ke komentáři

Tak houkačky sem už vyladil , ale čert ví jestli sem to nepředimenzoval :-)

http://img16.rajce.idnes.cz/d1602/10/10534/10534319_1d907b59bdc979f2655bd1f327c339e1/images/HDR_Houkacka.jpg?ver=2

http://img16.rajce.idnes.cz/d1602/10/10534/10534319_1d907b59bdc979f2655bd1f327c339e1/images/IMGS7246.jpg?ver=2

Upraveno uživatelem KBfotoservis
Odkaz ke komentáři