Milan1570 Odesláno 23. Červen 2018 Sdílet Odesláno 23. Červen 2018 No já bych naopak zakázal takového sumce vrátit do vody. Víte kolik toho taková ryba sežere? Přesněji bych řekl jaké škody napáchá?A že takových sumců v Labi je.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 23. Červen 2018 Sdílet Odesláno 23. Červen 2018 Milan to je výbůšné téma :-) každopádně pustil jsem ho .. částečně na olivovej olej .-) částečně do lednice . Nic z něj nepřijde nazmar . Z mého pohledu , vzhledem k tomu kde lovím , je takovýchto ryb tolik, že by se po nich dalo přejít suchou nohou na druhou stranu , tak to Labi nijak neuškodí . Za poslední 3 roky jsem chytil 95 sumců ... a z toho 80 jsem jich pustil , cca 500 kg ,,, takže těchto 30 kg ,, to je nic , navíc sumec je lahodná ryba. No a podle rybářského řádu jsem si ho vzal zcela legálně . No a pokud se mnou někdo nesouhlasí , nevadí , touhle rybou jsem pro letošek se sumcema skončil a chci chytit metrovou štiku nebo mega candáta . A ty samo sebou hodím zpátky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 23. Červen 2018 Sdílet Odesláno 23. Červen 2018 Ja bych ho udil a pak zral. :D A proto na ryby nechodim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPfish Odesláno 23. Červen 2018 Sdílet Odesláno 23. Červen 2018 Ja bych ho udil a pak zral. :D A proto na ryby nechodim.Sumec 173cm se nežere a proč ?Ta ryba pokuď má 173cm je stará cca 18 let a zaslouží pustit zpět .Kulinářsky to je k ničemu 80% masa nepožitelných pokuď nejsi gastro prase .Ale ten sumec ty kg ani míry nemá co prezentuje lovec. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 23. Červen 2018 Sdílet Odesláno 23. Červen 2018 No to je fuk, myslim to principielne, ne tenhle konkretni kus. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 23. Červen 2018 Sdílet Odesláno 23. Červen 2018 (upraveno) Trochu té sumčí kulinařiny . Maso sumce je mimořádné . Trochu mouky,maličko koření , obalit a sůl. V oleji rozpustit máslo nebo sádlo a za 10 minut je hotovo a zakapat citronem . Dobrou chuť :-) Upraveno 23. Červen 2018 uživatelem my65hp Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel Odesláno 24. Červen 2018 Sdílet Odesláno 24. Červen 2018 Akorat ze tyto trofejni ryby sezerou vsechny kapry Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vladimír Odesláno 24. Červen 2018 Sdílet Odesláno 24. Červen 2018 Bohouši taky mě zajímá, jak takový "hovado" dostaneš na palubu? Podběrákem asi ne? Podotýkám, že nejsem rybář. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 24. Červen 2018 Sdílet Odesláno 24. Červen 2018 Vladimíre a Davide , pradoxně druhá nejčastější otázka je jak jsem ho vytáhl, hned po tom na co a kde :-) No na podběrák to fakt není , takový u nás nedělaj a na gaf-vylovovací hák taky ne ten by se zlomil . Takže nezbývá než si nasadit rukavici , vrazit mu ruku do tlamy zapřít se , pak i druhou ruku do tlamy a vytáhnout ho jako pytel cementu .. :-) využívám trochu páky mých 150 kg ,ale z kraje,když jsem nahnutej do vody tak je otázka , kdo koho tam vytáhne . Samo sebou bude i celé video i s vytažením tak to sem dám . Do lodi to celkem jde, ale!! jak ho dostat z lodi a do auta ,když jsem sám je to kluzkej 30ti kg mazel bez držáků . Nezbývá než ho uvázat na lano a hrubou silou ho vytáhnout . Jinak to neumím . Jinak zde fota z kamery loď mám ve středu lehce okolo 2 metru , na zádi malinko užší , takže jak tu jeden vyjádřil pochyby o velikosti , je možné porovnat a nebo přijet k mně ,mám celý skelet od hlavy až k ocasu v mrazáku a přeměřit si to . Na lodi se mi zdál 166 ale pak doma 173 . Váha se zastavila na 30 kg,ale to pro to že jsme ho po pár rumech už neuzvedli a kus ocasu měl na zemi . Papírově měl mít víc ale je to Labský torpédo , tak to okolo 30 bylo No a až udělám to video , tak to sem dám , kdyby to někoho zajímalo , bude tam i na co a tak . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vladimír Odesláno 24. Červen 2018 Sdílet Odesláno 24. Červen 2018 Potřeboval bys širší loď... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 24. Červen 2018 Sdílet Odesláno 24. Červen 2018 Vladimíre , to ti povím :-) a delší :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 24. Červen 2018 Sdílet Odesláno 24. Červen 2018 Vladimíre a Davide , pradoxně druhá nejčastější otázka je jak jsem ho vytáhl, hned po tom na co a kde :-) No na podběrák to fakt není , takový u nás nedělaj a na gaf-vylovovací hák taky ne ten by se zlomil . Takže nezbývá než si nasadit rukavici , vrazit mu ruku do tlamy zapřít se , pak i druhou ruku do tlamy a vytáhnout ho jako pytel cementu .. :-) využívám trochu páky mých 150 kg ,ale z kraje,když jsem nahnutej do vody tak je otázka , kdo koho tam vytáhne . Samo sebou bude i celé video i s vytažením tak to sem dám . Do lodi to celkem jde, ale!! jak ho dostat z lodi a do auta ,když jsem sám je to kluzkej 30ti kg mazel bez držáků . Nezbývá než ho uvázat na lano a hrubou silou ho vytáhnout . Jinak to neumím . .TVL, von ho fakt sežral...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan1570 Odesláno 24. Červen 2018 Sdílet Odesláno 24. Červen 2018 No a proč ne...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 26. Červen 2018 Sdílet Odesláno 26. Červen 2018 Kdo by se chtěl kouknout tak celé video ze sumce 173 cm zde Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 1. Červenec 2018 Sdílet Odesláno 1. Červenec 2018 Sice to jde pomalu ale již finalizuji . Ještě schody , betonové patky , dřevo a snad do měsíce jsem ve vodě Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 2. Červenec 2018 Sdílet Odesláno 2. Červenec 2018 Vypadá to slušně :) - není nad napínací pásy ty mají spousty využití - taky je mám na přichycení sudů na mole. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 2. Červenec 2018 Sdílet Odesláno 2. Červenec 2018 (upraveno) Je velmi dobré do sudu instalovat ventilek z autokola a sud přifouknout. Jináč se časem deformuje. Vyzkoušeno. Upraveno 2. Červenec 2018 uživatelem david Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 2. Červenec 2018 Sdílet Odesláno 2. Červenec 2018 Anachy díky , udělám z toho i úvazy ke břehu , skoro se to nedá přeříznout .Ve vodě ten nylon navíc asi vydrží víc než pozink pásek . David - to s ventilkama mně nenapadlo , max je dát do víčka sudu ale to nepůjde , Dal jsem sudy tak aby víčka nebyly vidět . Jinak sud fakt pracuje , studenej je trošku deformovanej ale jak se ohřeje je to ok . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 2. Červenec 2018 Sdílet Odesláno 2. Červenec 2018 Ty úvazy ke břehu mě nenapadli :), tam mám ocelová lanka . http://img31.rajce.idnes.cz/d3101/15/15029/15029420_9103b92db94e1fe4b23448cecb26eea1/images/molo.jpg?ver=0Musím molo "pouštět" na vodu - loď mám primárně dovoleno kotvit na bójce a na molo vleze kdo má nohy a lidi se bohužel neumějí chovat.Ale když mám loď u mola tak to celá vyváže ke schůdkám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 2. Červenec 2018 Sdílet Odesláno 2. Červenec 2018 Moc hezké ,z čeho máš tu podlahu ?? Jinak tedy aby mi po tom nelezli lidé , to jsem moc zvedavej jak to udělám . Ocelová lanka to byl první nápad ale úvazy mi zbyli tak je využiji . Utahovací mechanizmus jsem hustě prostříkl kapalinou na dutiny je to takovej lepivej vosk , tak snad to hned neshnije .Ps vyndaváš to na zimu ?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 2. Červenec 2018 Sdílet Odesláno 2. Červenec 2018 Já bych se použití popruhu k upevnění mola raději vyhnul. Bude to na veřejně přístupném místě. Půjde okolo banda blbečků: "Hele, bude sranda!" a uříznout to i kapesním nožíkem. Nehledě na to, že ty popruhy mají super pevnost, ale snadno se prodřou o cokoli co se hýbe. Ocel je jistota. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 2. Červenec 2018 Sdílet Odesláno 2. Červenec 2018 Lubore tyhle právě neuřízneš nožíkem , sem to nepřeřízl ani ostrým perořízkem . ale stejně to bude ještě držet železným spojením s lávkou a schody co budu v betonu .- Ty kurty budou spíš stabilizovat . Ale samo sebou , když to nepůjde tak tam dám lano nebo trubku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 2. Červenec 2018 Sdílet Odesláno 2. Červenec 2018 Podlaha je stání pro dobytek :) https://www.vyrobkyzplastu.cz/Podlahove-desky , ale musí to být podložené - jinak se prohnou a na slunci to kapku smrdí, ale nekloužou :)Na zimu nechávám ležet u břehu, tedy pokud nepotřebuji něco předělat, i když je to jen hliníkový rám a prázdné plastové sudy + podlaha a okraje z dřevoplastu přeci jen to něco váží - ale je to rozebiratelné na tři části aby to šlo vrazit na přívěs. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 3. Červenec 2018 Sdílet Odesláno 3. Červenec 2018 Anachy , dobrej tip s těma deskama . Já k tomu dám ještě zrcadlo na závěšák a bude to jako katamarán , když to bude potřeba odvézt Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
garda Odesláno 3. Červenec 2018 Sdílet Odesláno 3. Červenec 2018 Bude to chvili trvat ale pokud na ne nekde bude svitit slunce tak je znici. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky