my65hp Odesláno 7. Duben 2017 Sdílet Odesláno 7. Duben 2017 Díky :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 11. Květen 2017 Sdílet Odesláno 11. Květen 2017 (upraveno) Už to vypadalo že si obce a města začnou omezovat plavbu jak budou chtít a v Brně to dopadlo jinak https://www.novinky.cz/domaci/437504-us-vratil-motorove-lode-zpet-na-brnenskou-prehradu.html Upraveno 11. Květen 2017 uživatelem my65hp Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel242 Odesláno 14. Květen 2017 Sdílet Odesláno 14. Květen 2017 Poradil by někdo jakou mám dát vrtuli na můj motor 15Hp.Mám též shetlanda 535 ale otáčkoměr ukáže max 4000 ot. a max.rychlost 12km/h.Přitom motor může až 5500 ot.Na motoru je totiž vrtule od výrobce 9 1/4 x 11. Od 3/4 plynu už není znát žádný nárůst rychlosti.Díky za rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 14. Květen 2017 Sdílet Odesláno 14. Květen 2017 11 palcu soupani mi prijde docela hodne, to je dobry tak na 35km/h a ne na 12. Co je to za motor? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 14. Květen 2017 Sdílet Odesláno 14. Květen 2017 S tímhle motorem a touhle vrtulí je spíš zázrak,že jsi na Shetlandu vymáčkl ty otáčky o kterých píšeš . Ale moc bych se v tom nešťoural Shetland začíná klouzat u 30 Km / hodinu . Všechno nad 10-15 km dělá obří vlnu a spotřebu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
garda Odesláno 14. Květen 2017 Sdílet Odesláno 14. Květen 2017 Tech 30km se dosahne s jakym vykonem motoru? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 14. Květen 2017 Sdílet Odesláno 14. Květen 2017 To zalezi kolik vazi. Obecne se udava, ze by ses mel dostat do kluzu do cca 35kg/HP. Pro 15HP motor se teda da ocekavat, ze dostane z vody cca 500kg, zalezi taky na tvaru trupu, vyvazeni a trimu a spouste ruznejch aspektu, nektera lod jde z vody i při 50kg/HP, nektera kolem 30kg/HP uz ma problémy.Pokud dobře tusim, ten Shetland je dost tezkej, ma tech 500kg mozna prazdnej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
garda Odesláno 14. Květen 2017 Sdílet Odesláno 14. Květen 2017 (upraveno) Právě, 25Ks nic moc. Typuji tak 40 by to asi zvládlo. No co nadělám nebudu i nadále spěchat :-) Upraveno 14. Květen 2017 uživatelem garda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Libor Odesláno 14. Květen 2017 Sdílet Odesláno 14. Květen 2017 Já mám Shetland 570, je to větší a těžší. Do skluzu to jde zhruba při rychlosti 18 - 20 km/hod. Ale mám tam motor 90 HP. Jinak je to těžká loď a hodně záleží na rozložení nákladu a lidí. Pokud si mi dospělí sednou na zadek tak mám problém to skoro do skluzu dostat. Ale zase na druhou stranu, pokud si mi sednou do kajuty, tak to jde do skluzu skoro samo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 14. Květen 2017 Sdílet Odesláno 14. Květen 2017 Garda , tak těch 30 se dosáhne s minimálně 40 Hp ,, ale nesmíš to mít naložený a víc jak 2 lidi . Shetland 535 má asi 700 Kg prázdnej ,, Povolenej motor od výrobce je 50 Hp ale na SPS ti zapíšou 60 Hp jako mně ..... Všechno pod 40 HP bude hrnutí vody . No a 5 Hp to jede 8 Km /h ,... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
garda Odesláno 14. Květen 2017 Sdílet Odesláno 14. Květen 2017 V tech. popisu píšou max. 70hp ale to stejně nebudu řešit. Jen mě to zajímalo.http://garda.pardubky.eu/svitkov/shetland/tech_popis.jpgDík za odpovědi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 14. Květen 2017 Sdílet Odesláno 14. Květen 2017 (upraveno) Miloši já mám jiného 535, má ve předu 2 okna a je těžší,jiný tvar trupu a je z roku 72 . Myslím že by snesl u 80 HP , na druhoustranu má ploché dno a ne V čko , takže je to spíš kanálovka . Při té padesátce co to umí ,, tak už musíš hodně hodně hlídat aby jsi nikam nenapálil .Pokud máš lehkou špicu a foukne vítr tak to je plachetnice ,, To co jsi poslal v odkazu není klasický 535 ale Family four mark 4 Upraveno 14. Květen 2017 uživatelem my65hp Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel242 Odesláno 15. Květen 2017 Sdílet Odesláno 15. Květen 2017 Mám tam teda skusit jinou vrtuli a dyžtak jakou,nebo to mám nechat bejt...motor je HIDEA HDF15FEL.Jde mi o to jestli se dá zvýšit rychlost,popřípadě abych motoru nějak neškodil současnou vrtulí.Chci s ním ještě odjezdit tuhle sezonu a pak půjdu do silnějšího.Zatím mně tenhle motor nezklamal.Je to stejně kopie Yamahy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 15. Květen 2017 Sdílet Odesláno 15. Květen 2017 Bejt tebou max bych pořídil vrtuli s nižším stoupáním ale zvedneš rychlost asi o 5 Km - kdo ví jestli a asi tak o 30% spotřebu . Motoru tak jak to máš teď neublížíš , jen nebude tolik točit . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 15. Květen 2017 Sdílet Odesláno 15. Květen 2017 Mám takový dotaz ,, a nevím jestli jsem úplně blbej ,, dneska jsem byl na technické prohlídce s lodi ,, vše ok ,, jen mně překvapilo že na VšECH kajutových lodích i těch pidi musí být WC aspoň chemické,,,, nic nesmí přijít do vody ,, víte o tom ?? zejména majitelé malých lodiček jako ta moje . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 15. Květen 2017 Sdílet Odesláno 15. Květen 2017 (upraveno) Zrovna je jeden kus v inzerci. Je ale zralej na go... https://sport.bazos.cz/inzerat/74899906/Shetland-535.php Ale za to má i chem. WC. Upraveno 15. Květen 2017 uživatelem Olin Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 15. Květen 2017 Sdílet Odesláno 15. Květen 2017 Mám tam teda skusit jinou vrtuli a dyžtak jakou,nebo to mám nechat bejt...Vrtule ti hrozne moc prokluzuje ve vode, chtelo by to maly stoupani (odhad je tak plusminus 7") a vetsi prumer vrtule nebo 4 listy. Ale fakt odhaduju. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 16. Květen 2017 Sdílet Odesláno 16. Květen 2017 Mám takový dotaz ,, a nevím jestli jsem úplně blbej ,, dneska jsem byl na technické prohlídce s lodi ,, vše ok ,, jen mně překvapilo že na VšECH kajutových lodích i těch pidi musí být WC aspoň chemické,,,, nic nesmí přijít do vody ,, víte o tom ?? zejména majitelé malých lodiček jako ta moje .To po Tobě chtěli? A nechtěli aby tam byly ty záchody 2? Jeden pro ženský a jeden pro muže? Nedivím se už ničemu.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 16. Květen 2017 Sdílet Odesláno 16. Květen 2017 Mám tam teda skusit jinou vrtuli a dyžtak jakou,nebo to mám nechat bejt...Vrtule ti hrozne moc prokluzuje ve vode, chtelo by to maly stoupani (odhad je tak plusminus 7") a vetsi prumer vrtule nebo 4 listy. Ale fakt odhaduju.S tím nesouhlasím. Nemá vůbec žádný smysl snažit se roztočit motor do vyšších otáček. Nemá smysl snažit se loď urychlit, když by se jednalo o jízdu extrémně neekonomickou, při které akorát hrne vodu. Stávající stav je běžný. V téhle kombinaci nikdy do kluzu nepůjde. Jezdil bych na 1/4 plynu hezky v klidu rychlostí kdy za lodí budou jen malé vlnky. Jestli se pojede 9km/h s motorem v nízkých otáčkách nebo 13km/h se řvoucím motorem a nehoráznou spotřebou, tak to na dojezdový čas tak strašný vliv mít nebude, ale komfort bude úplně jinde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marty Odesláno 16. Květen 2017 Sdílet Odesláno 16. Květen 2017 Myslim si totez. V zacatcich jsem si to prozil s 5 a pak s 10 HP. Ta Hidea urcite vyssi zivotnosti take oceni nizsi otacky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 16. Květen 2017 Sdílet Odesláno 16. Květen 2017 Kazdej ma pravo na svůj názor, ja si myslim ze pretizenej motor v nizkych otáčkách hur chladi i maze. Motor kterej jde na pul plynu do vyssich otáček je na tom lip, min vibruje, lip maze a chladi. Az se nekde na Orliku dostane do bourky a bude potrebovat opravdu "hrnout vodu", bylo by dobry, kdyby si tim ten motor neznicil.7" stoupani vrtule u toho motoru znamena teoretickou maximalku cca 20km/h, tzn. 10-12km/h bude v prijemnem rozsahu kolem 3000ot a stejny vibrace jako ctyrvalec na 1500ot. To je jako spatne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 16. Květen 2017 Sdílet Odesláno 16. Květen 2017 Souhlasim s Vikym. Rozhodně motoru prospěje, když bude šlapat se správnou vrtulí. Výkon motoru většinou roste s otáčkama. Jsou situace, kdy se hodí každej koník. Nemá cenu motor dusit se špatnou vrtulí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel242 Odesláno 16. Květen 2017 Sdílet Odesláno 16. Květen 2017 Díky Všem za rady,skusím koupit vrtuli 9 1/4 x 7".Jde mi hlavně o pohodu motoru.Stejně moje plavební rychlost je kolem těch 10-12km/h.Nikam nespěchám a kochám se.Už jsem taky starší.Teď naposled co jsem měřil rychlost tak 11,5Km/h při 3900ot/min.Takže bych teoreticky s vrtulí se stoupáním 7 mněl při stejné rychlosti nižší otáčky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 16. Květen 2017 Sdílet Odesláno 16. Květen 2017 zatim jen reakce na posledni prispevek. Zmensenim stupani vrtule se zvysi otacky mototu pri stejne rychlosti lodi. Takze efekt je obracene nez pises. Podrobnejsi nazor zitra az vystrizlivim. Ted griluju. :-)))) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 16. Květen 2017 Sdílet Odesláno 16. Květen 2017 Teď naposled co jsem měřil rychlost tak 11,5Km/h při 3900ot/min.Takže bych teoreticky s vrtulí se stoupáním 7 mněl při stejné rychlosti nižší otáčky.Zcela spatne.... vrtuli bys při malym stoupani mel dat bud vetsi nebo ctyrlistou (musíš totiž zredukovat prokluz vrtule ve vode, mas ho silene velkej), jinak ti to vubec nepomuze. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky