Přejít na obsah
Plavidla.cz

Shetland 535-zážitky ,plavby


KBfotoservis

Doporučené příspěvky

Skákání přídě zruším podkopnutím nohy pod loď-tedy tlačítkem powertrimu ťukni dolu-pokud to nestačí tak ještě jenou atd.Jakmile se příď uklidní tak jsi v ideální poloze pro loď a její zatížení-rozložení váhy pro plavbu v kluzu..

? :D

ale aspon je o tobe zase slyšet :)

Jojo a ze to trvalo! ;)

navíc to je volovina, "zatížení - rozložení váhy" se nemění změnou trimu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 1,2k
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

On ale nepíše, že by se trimem měnilo "zatížení - rozložení váhy". Píše, že trimem to doladíš pro aktuální zatížení-rozložen váhy. A má pravdu předsedo! :-)

jo, napsal sem to blbě. Chtěl sem naznačit, že pokud chci ideálně klouzat, není ideální toho dosahovat přetrimováním nohy, ale základním umístěním váhového těžiště. Noha by měla být kolmo na vodu, jinak část výkonu spotřebovávám na překonání sil špatným vyvážením vzniklých. Jestli to je teď srozumitelnější.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Zdravím,

mám takový dotaz , už jste se někdo setkal se závěsnými motory 10 KW ?? zajímalo by mně kde , tedy pokud vynechám Selvu . Ukázalo se že mojí Yamahu 5 hp mi na loď nezapíšou jako pomocný motor , tedy abych vyhověl vyhlášce o provozu na Lipně atp. Mám ji z druhé ruky už dlouho a nemám k ní příslušný doklady .

Tak jsem si řekl , koupím 10 Kw , se alternátorem , případně dálkou atd ale narážím jen na samé 9,9 Hp , nebo 15 Hp .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

10 je takové hezky kulaté číslo, do vyhlášky vhodné. Není to ani úplně malinkatý motorek a ještě ne velký, takže pro uvažování rozhodujícího úředníka ideální volba. A protože používáme jednotky SI, no tak to máme v kW. Kdo by se zajímal o to, jestli to pasuje do nějaké obecně používané a vyráběné řady výkonů......
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 4 weeks later...
  • 5 weeks later...

říkám si ,,, patří to sem pouze okrajove ale i na lodi se jí ,,, a zásoby na výpravy jsou třeba a jak sebou vzít maso slaninu nebo kýtu tak aby se nám nezkazila ??

Jednoduchý recept ,,, maso na týden obalit rychlo solí(praganda) a dát do lednice , sem tam otočit a po týdnu omýt

ted pozor ,, Omýt a hlavně osušit .. po sléze obalit suchým kořením jako řízek ve strouhance , uplně to do masa vetřít a pověsit kamkoliv kde je sucho , případně lehký průvan na 14 dní až měsíc . Většinou to sundám dřív bo mně honí mlsná

 

a pak na lodi pěkně slaninku a bučer ráno zakrojit pod vajíčka

 

večer pak kýtu a krkovičku k pivu a vínu ...

 

Jak to uschne a nezvlhne , vydrží to do snězení (u mne sežrání) přikládám pár foto

 

17264771_395751154128398_5962065815534869184_n.jpg?oh=52b750add6e461d2098458d360c11843&oe=5956D213

 

Naložení masa

 

17353553_399517957085051_5868730350473409847_n.jpg?oh=f3347e4dd227317e6100d617888ca74e&oe=59556C14

 

už visí

 

17630171_403757396661107_1946018508137446635_n.jpg?oh=37942028e919179ea24eef344d81a1fb&oe=594FA2D0

 

kýta

 

17626433_403923969977783_1711827937616970069_n.jpg?oh=54990c47255caa52c7553e4f73122322&oe=59526FD3

 

Bůček k pivu a pod vajíčka

 

17629982_406314923072021_2087731511505504854_n.jpg?oh=7ad1d81d4a302c29c55e92fb1356091d&oe=59909469

 

17634640_406314926405354_7594156246110587826_n.jpg?oh=271cac78fc4c58b0697c251690104738&oe=5991B6EB

 

Krkovička na večerní posezení

 

 

 

 

Vše je pouze sušené , minimální práce

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jj třetí kýta ,

Praganda je 98% soli , pak škrob cukr a 0,8% dusičnanu , to zabezpečí jednak barvu a jednak pobije všechny bakterie a plísně co by jinak tohle zničili .

To omytí od rychlosoli je právě pro odstranění Pragandy .Pak dáváš koření dle chuti ,

Suším to vedle v pokoji co mám prázdnej , nic zvláštního

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já nevim, jsem v sušení laik protože začínám. Ale můj děda a praděd často udili a dělali podomácku konzervy. Konzervy kde už snad od první republiky dávali často tuto rychlosůl, žraly uzený od karcinogeního kouře na kila a přesto se dožili pěkných let s normálním zdravím spolu s osazenstvem se kterým toto konzumovali. Za komoušů bylo zdravý mlíko, teď zase kde kdo řve že mlíko ačkoliv ho mám moc rád, nemám pít, upřímně, leze mi tohle už silně na nervy, nesmím si dát plechovku koly páš zhynu na cukr, nesmím sežrat fidorku, protože jsem porazil pět palem v pralese, tvl to je doba tohle... PS: syrový maso bych opravdu neriskoval naložit do obyč soli. Upraveno uživatelem Sullaco
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sullaco souhlas asi tak .Taky bych s tou "eko" a ečky neblbnul , stačí co vymyslí zelení za hovadiny . Jeden chemik mi říkal ..všechno je jed , záleží jen na množství . Zdenda píše přesně s čím argumetují eko-bio a podobní . základní slovo je MOHOU .. ruku do ohně za to nedaj aby napsali něco ve smyslu -Univerzita ta a ta , provedla letitý výzkum týmem vedený tím a tím že ..požití tolika a tolika dusitanu u zkoumaných osob způsobí přesně To a to , plus odkaz kde se na to mohu podívat a ověřit si to ,, Ale nahradí to slovem MOHOU , stejně jako nás v dětství strašili že když na štědrý den nebudeme jíst tak uvidíme zlaté prase ,, No jednou jsem fakt nejedl a stejně jsem ho neviděl :D


Já tam raději nasypu rychlosoli kolik je třeba , radší víc než aby mi to zplesnivělo nebo se tam udělal botulotoxin a podobně


Každopádně jíst bůček 5 x denně je stejně škodlivé jako se cpát sojou a brokolicí .Všeho s mírou

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...