KBfotoservis Zveřejněno 27. Listopad 2013 Sdílet Zveřejněno 27. Listopad 2013 Tak jsem tu chvíli ale zkusil jsem již založit vlákno o anglické lodi a případných peripetiích a dobrodružstvích. Od zkušených vlků uvítám "konstruktivní" kritiku a rady . Zkusím i vložit fotky a videa .. jen co se to naučím bo jsem nováček Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 27. Listopad 2013 Autor Sdílet Odesláno 27. Listopad 2013 (upraveno) http://img5.rajce.idnes.cz/d0508/7/7823/7823692_2e93615fb4c72dfadfa9a811f3c8220a/images/Sheltland_535_111.jpg?ver=3 Upraveno 14. Duben 2014 uživatelem KBfotoservis Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 27. Listopad 2013 Autor Sdílet Odesláno 27. Listopad 2013 aha tak fotku jsem vložil , postupně dám i historii ,,, kdy po urputném šetření a s trochou štěstí jsem tuhle lod zakoupil do smrti smrtoucí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 27. Listopad 2013 Autor Sdílet Odesláno 27. Listopad 2013 Tak asi kde začít , celou dobu jsem se snažil byt co nejblíž vodě , od mala no a lodě .. to bylo něco . Takže první pramici Okoun mi ukradli na Hněvkovicích . Pak jsem zakoupil trošku větší člun foto dodám asi 5 metru dlouhý a dobře šel na vesla a i s elektromotorem a dvěma 230 AH bateriemi měl dojezd asi 50 KM ( dle větru a vln na LIpně) Co ovšem nestačilo byly kabely , ty ukápli cca po 5 km ...... jak dlouho jsem snil o benzínu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 14. Duben 2014 Autor Sdílet Odesláno 14. Duben 2014 (upraveno) http://img15.rajce.idnes.cz/d1501/9/9666/9666049_3c249d565b1e8e95266f1355c7b6acff/images/IMGS8341.jpg?ver=3 Upraveno 14. Duben 2014 uživatelem KBfotoservis Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 14. Duben 2014 Sdílet Odesláno 14. Duben 2014 Hele, Smichovska komora! :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 14. Duben 2014 Autor Sdílet Odesláno 14. Duben 2014 http://img15.rajce.idnes.cz/d1501/9/9666/9666049_3c249d565b1e8e95266f1355c7b6acff/images/IMGS8327.jpg?ver=3 http://img15.rajce.idnes.cz/d1501/9/9666/9666049_3c249d565b1e8e95266f1355c7b6acff/images/IMGS8337.jpg?ver=3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 14. Duben 2014 Autor Sdílet Odesláno 14. Duben 2014 Překvapivě .......pohodové kotvení na Kampe .V noci nikde nikdo . Všude kousek nic se neplatí a přespáni v pohodě . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 14. Duben 2014 Autor Sdílet Odesláno 14. Duben 2014 (upraveno) http://img15.rajce.idnes.cz/d1501/9/9666/9666049_3c249d565b1e8e95266f1355c7b6acff/images/IMGS8103.jpg?ver=3 Perfektní spuštění lodí v Praze , zatím zadarmo a mírný svah .Než to nějakýho blba zase napadne zpoplatnit . Upraveno 14. Duben 2014 uživatelem KBfotoservis Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 15. Duben 2014 Sdílet Odesláno 15. Duben 2014 Hlavne aby ten klidek na Kampe zustal az tam bude zahradka te rybi restaurace :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 21. Duben 2014 Autor Sdílet Odesláno 21. Duben 2014 (upraveno) a vrtule je zase zase jako nová. Poděkování Omicron marine na www.vrtule.org. Zboží posílají v den objednávky a druhý den je na ,místě . Upraveno 21. Duben 2014 uživatelem KBfotoservis Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 21. Duben 2014 Sdílet Odesláno 21. Duben 2014 A teď můžeš objednat impeller a natočit amatérské video pokusu jeho výměny.....Proboha, proč dáváš na net video, které někdo může vzít jako radu, když to děláš poprvé a s vážnými chybami!Mlátit do toho topůrkem kladiva, nenamazat hřídel, nastartovat motor na sucho ..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 21. Duben 2014 Autor Sdílet Odesláno 21. Duben 2014 Lubor za prvé ,, kdyby tomu trošku rozuměl ,, tak sem pouzdro doklepl před dotažením , za druhé motor vždycky prvních par sec. beží na sucho než impeler natáhne vodu a to už byl dávno zhasnutý a hřídel byla namazaná a to fakt dobře . Jinak díky za shlédnutí .Každý na mém kanálu je zpeněženo :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 21. Duben 2014 Sdílet Odesláno 21. Duben 2014 Mně jde o to, že bychom měli šířit kvalitní informace, jinak se podílíme na zasírání internetu nesmysly.Video jsi nazval velmi obecně: "Výměna vrtule Changing Mercury 60 HP bigfoot outboard propeler". Leckdo to může najít. Dal jsi tam do názvu i anglická klíčová slova, takže to může najít kdokoli na světě. A co uvidí?Návod, jak sundat vrtuli kladivem (té Tvojí to už bylo jedno, ale to si divák nemusí uvědomit),jak narazit vložku topůrkem kladiva, když se to mělo dělat přes vhodný mezikus (divák příště takhle třeba bouchne do ložiska),nedozví se, že měl hřídel namazat, nedozví se, proč to má utahovat momentem atd...Na závěr uvidí, že může klidně nastartovat motor na sucho a nikdo ho nevaruje, že během chvilky tak zničí impeller. Ty fotky zničených impellerů v manuálech hovoří jasně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 21. Duben 2014 Sdílet Odesláno 21. Duben 2014 Ještě dovětek. To zabrzdění vrtule prkénkem při utahování bylo taky nevhodné! Chce to nějaký špalek většího průměru. Takhle se velká část dotahovací síly přeměnila na ohybovou, která měla snahu ohnout hřídel vrtule (ta to zřejmě vydrží, ale je to surové) ale hlavně tlačí ze strany na pouzdro ve chvíli, kdy si pouzdro sedá a tím ho může usadit excentricky (následné vibrace). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 21. Duben 2014 Autor Sdílet Odesláno 21. Duben 2014 No Lubore asi tak , já sem amatér co zvládl výměnu vrtule podle manuálu a nikoho nenavádím at to dělá podle mně . Ani tebe . Sklepnutí vrutle se hřídele je standardní postup a ložisko na vrtuli ani jejím středu fakt není . PS toto není návod .. ani se to tak netváří .Každopádně děkuji za podnětné informace a těším se na další . :-) :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 21. Duben 2014 Autor Sdílet Odesláno 21. Duben 2014 (upraveno) Lubore ?? ps to s tím prkénkem .. nečetl si někdy návod ? na výměnu , to je uplne standardní postup . Je vidět že jsi úplný odborník .Ps asi jsi se nedíval pozorně , vrtuli jsem dotáhl momentovým klíček na 75 Nm jak je v návodu ALE Díky za radu. Budu se těšit na další . :-) Upraveno 21. Duben 2014 uživatelem KBfotoservis Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 21. Duben 2014 Sdílet Odesláno 21. Duben 2014 Já Tvou reakci nechápu. Natočil jsi video a vyvěsil ho na netu. Sem jsi dal odkaz. Musel jsi vědět, že na to někdo může zareagovat. Nepasuji se na odborníka, ale základní chyby poznám a stejně jako Ty máš možnost tady prezentovat své zkušenosti a názory, tak i já tak činím. Proč hned ta jízlivost o "odbornících"? Copak Tě nezajímá, jak dělat věci lépe? Jak předejít následným problémům? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 21. Duben 2014 Autor Sdílet Odesláno 21. Duben 2014 Ale samo sebou že zajímá taky jsem slušně poděkoval a opravil některé nepřesnosti. Jinak když si na You tube zadáš výměna propelleru tak tam to je téměř totožné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 21. Duben 2014 Autor Sdílet Odesláno 21. Duben 2014 Letošní první spuštění na vodu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 21. Duben 2014 Sdílet Odesláno 21. Duben 2014 (upraveno) Je to vlakno Bohouse, takze nemam potrebu mu do toho kecat. Je to kazdyho věc, jak se na foru prezentuje. Pro lepsi informacni hodnotu bych ale jakkoliv zavadejici diskuze radsi po vyjasneni cistil.Osobne jsem si nikdy nedovolil natocit motor bez vody ani na chvilku. Menit impeler se mi nechce. Upraveno 21. Duben 2014 uživatelem viky_cz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 21. Duben 2014 Sdílet Odesláno 21. Duben 2014 S tou 60kou to jede pekne, jenom mi není jasny, co to vzadu tak neuveritelne hazi vodu..... koukal jsem na videa i s tim Johnsonem a tam taky voda litala všude mozne.... to je vada nebo vlastnost? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 21. Duben 2014 Sdílet Odesláno 21. Duben 2014 (upraveno) Mě to teda žádnej závěšák nedělal.To skákání lodi bys měl eliminovat přitažením nohy(trimu) k trupu.Skrátka dát nohu trimem níž.Možná to vyřeší i tu vodu co cáká zpět. Upraveno 21. Duben 2014 uživatelem Jbenda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 21. Duben 2014 Autor Sdílet Odesláno 21. Duben 2014 tak to skákání mám vyřešený , přendal jsem matku dorazu trimu a je to . A ty voda do už jsem taky udělal to je od sonarový sondy , Do 30km za hod je to ok ale pak se to změní ve vodotrysk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 21. Duben 2014 Sdílet Odesláno 21. Duben 2014 Pokud má motor power trim, tak se doraz nechává až na poslední pozici (pro maximální rozsah trimu). Potřebuješ mít možnost trimovat v celém rozsahu. Např. při jízdě ve výtlaku je pak vhodné nohu sklopit co nejvíce dolů (k zrcadlu), aby to tlačilo špičku lodě dolů, zvětšila se účinná (obtékaná) délka trupu, jelo to ekonomičtěji a s menší vlnou.Při rozjezdu je vhodné trimovat to dolů, aby se loď tolik nevzpínala. Přídavné křídlo je taky super věc pro zvýšení stability, zrychlení přechodu do kluzu, snížení minimální rychlosti v kluzu. Doporučuju. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky