Rejsek.Zdiby Odesláno 14. Listopad 2013 Autor Sdílet Odesláno 14. Listopad 2013 Když tak nad tim přemýšlim, udělám to normálně na podložený kýl a ty variabilní držáky. Už to mám vymyšlené... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 14. Listopad 2013 Sdílet Odesláno 14. Listopad 2013 (upraveno) taky to tak vidím. hlavně velký placky, co se budou opírat o dno, aby se neodmáčk laminát od dřeva obšívky Upraveno 14. Listopad 2013 uživatelem david Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 15. Listopad 2013 Sdílet Odesláno 15. Listopad 2013 Viděl jsem na vlastní oči ,krásná loď ! Jollenkreutzer (1948), dubové plaňky mahagon paluba a kajuta (bohužel pod laminátem) Nádherně zachovalý........ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 15. Listopad 2013 Sdílet Odesláno 15. Listopad 2013 A tím pádem také loď spadá do ,,veteránů,,na které se nevztahuje omezení stáří motorů ( hranice je 1950) Takže podle vyhlášky můžeš mít motor jakej chceš, čím starší tím lepší!!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rejsek.Zdiby Odesláno 20. Listopad 2013 Autor Sdílet Odesláno 20. Listopad 2013 Díky Maxikovi za návštěvu,bylo to příjemné posezení. :-) Furt tápu nad tou kozou... Mám už doma plaťák, který je krásně nízký, má ložnou plochu těsně nad osou náprav a je sklápěcí. Chtěl bych buďto zkrátit a nebo úplně sundat kýl, jak mi i doporučil maxik. Takže loď by byla na vozejku krásně nízko... Ještě jsem se chtěl zeptat, kolik orientačně může ta loď vážit, když má výtlak 1.48 m krychlových? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 20. Listopad 2013 Sdílet Odesláno 20. Listopad 2013 (upraveno) Bez kýlu tak 500 kg, i když s tím laminátem možná 600 :rolleyes: Upraveno 20. Listopad 2013 uživatelem maxik1958 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 20. Listopad 2013 Sdílet Odesláno 20. Listopad 2013 Nevím co ti Maxík radil, ale AVA s vytaženou ploutví, co původně měla, plavala pouze smykem, o nějakém bočním vedení se vůbec nedalo mluvit. Takže pokud sundáš kýl, musíš tam dát aspoň kousek něčeho jiného. Mimo to se bude víc kolíbat. Váhu bych si tipnul, pokud je suchá, na 750 a třeba i míň. Já ji kdysi tahal do a z vody ještě bez laminátu. Na jaře lehká, na podzim těžká, ale kolik kg ??? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 20. Listopad 2013 Sdílet Odesláno 20. Listopad 2013 Bez kýlu tak 500 kg, i když s tím laminátem možná 600 :rolleyes:maxi, to je dub, ne mahagon Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 20. Listopad 2013 Sdílet Odesláno 20. Listopad 2013 (upraveno) NJ, máš pravdu, iá vycházel z toho když jsme vážili Václavova joláče. Tak 800? Když ji bude provozovat jen s motorem, je ten kýl na obtíž, samozřejmě bych tam nějakou lať přidal, nejlíp po celé délce Upraveno 20. Listopad 2013 uživatelem maxik1958 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rejsek.Zdiby Odesláno 20. Listopad 2013 Autor Sdílet Odesláno 20. Listopad 2013 A když ho zkrátim na hloubku cca 30 cm? Lať bych musel zase olaminovat... Takže váha lodě s motorem dejme tomu do 1200? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 20. Listopad 2013 Sdílet Odesláno 20. Listopad 2013 (upraveno) Nemusel bys laminovat, je to vnější kýl, působil by i jako ochrana kýlu při přistávání, jen podlepit, aby Ti to neteklo, Ten Tvůj kýl je přeci dutý, se sypanou zátěží ! Upraveno 20. Listopad 2013 uživatelem maxik1958 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rejsek.Zdiby Odesláno 20. Listopad 2013 Autor Sdílet Odesláno 20. Listopad 2013 Jj,je dutý a je plechový. tzn. že bych ho uříz na tu hloubku a spodek bych navařil a znovu vysypal tím,co je v kýlu teď. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 20. Listopad 2013 Sdílet Odesláno 20. Listopad 2013 Taky by šlo, je to na Tobě, ale takhle to ani nepovytáhneš na pláž... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 22. Listopad 2013 Sdílet Odesláno 22. Listopad 2013 ... na inzerátech je teď jedna koza na prodej, nebylo by to jednodušší? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rejsek.Zdiby Odesláno 22. Listopad 2013 Autor Sdílet Odesláno 22. Listopad 2013 už mám nakoupený materiál a v neděli jdem vařit.:-) Dokonce jsem koupil 4 klouby, který se nějak dávají na zavěšeni samopojezdných vrat. Takže se na čepu naklání a na hrubym závitu se točí a zajíždí...Prostě paráda která ušetří spousty práce... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rejsek.Zdiby Odesláno 23. Listopad 2013 Autor Sdílet Odesláno 23. Listopad 2013 Jak psal david o dostatečně velkých těch opěrných plackách, jak cca velký by měly být? 30X30 ? mám na ně překličku na podlahu do vozejku a zátěžový koberec... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 23. Listopad 2013 Sdílet Odesláno 23. Listopad 2013 (upraveno) pokud mas oble dno tak dej jeste pod koberec neco měkčího-dobry je treba silnej miralon,penova guma nebo aspon polystyren at to ma větší plochu-ideani aby to sedelo na žebru a na lod si udelej znacku kam tu podperu daš prištědej sem foto toho kloubu-prosim Upraveno 23. Listopad 2013 uživatelem packa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rejsek.Zdiby Odesláno 23. Listopad 2013 Autor Sdílet Odesláno 23. Listopad 2013 https://drive.google.com/file/d/0B0BDiGmGOCKfajlfVEo3ZkJsSmM/edit?usp=sharing Tady to je. Základna má 10X10 3 stěna, závit je M20 a ten čep na naklápění je 10... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 23. Listopad 2013 Sdílet Odesláno 23. Listopad 2013 diky-ceka ne totiz uprava vleku na prevoz dvou lodi a kazda ma jine dno tak taky vymejslim neco jednoduse prestavitelneho Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rejsek.Zdiby Odesláno 23. Listopad 2013 Autor Sdílet Odesláno 23. Listopad 2013 prodávají to v kondoru, číslo 515850... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rejsek.Zdiby Odesláno 24. Listopad 2013 Autor Sdílet Odesláno 24. Listopad 2013 Tak AVA je na kolech,teda na plaťáku.:-) Chtěl jsem to hlavně stihnout než začne sněžit, tak už parkuje pod střechou. Fotky jsem přidal na rajče, kdyby se chtěl někdo podivat: http://www.rajce.net/a9058278 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 25. Listopad 2013 Sdílet Odesláno 25. Listopad 2013 Pekna konstrukce. Jednoducha, není to na spousteni do vody, ale evidentne staci.Hele, ten tvůj nick, skoro to vypada jako bys byl od CB, ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 25. Listopad 2013 Sdílet Odesláno 25. Listopad 2013 jo, dobrý. Jen se mi zdá, že pokud ufikneš kýl a nebude na něm Ava stát, tak se jackel mezi podpěrama pod přídí dřív nebo pozdějc prohne. podložil bych to aspoň špalíkem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rejsek.Zdiby Odesláno 25. Listopad 2013 Autor Sdílet Odesláno 25. Listopad 2013 Viky: Na jaře to zkusíme u nás na sjezdu a uvidíme, budto to pujde a nebo mám znáého s manipulákem...david: Kýl už je uřízlý, nechal jsem 15 cm jako ploutev. Co myslíš že se prohne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 25. Listopad 2013 Sdílet Odesláno 25. Listopad 2013 david: Kýl už je uřízlý, nechal jsem 15 cm jako ploutev. Co myslíš že se prohne?přední příčka - co jsou na ní podpěry Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se