Přejít na obsah
Plavidla.cz

pridavny motor

cirus1

Doporučené příspěvky

poridil jsem si Wellcraft 238 Coastal a resim zabudovani pridavnyho motoru.Hlavni zavesnej motor je Johnson 225hp,rizeni hydraulicke.Potrebuji instalovat jeste pridavnej motor tak cca 25hp.Zvazuji jak udelat jeho ovladani(rizeni),jestli nejak mechanicky tahlem od hlavniho motoru nebo jestli lze zapojit jeste pridavnej pist hydrauliky pro nej...plyn a razeni udelam standartne mechanicky zvlastni konzolou.Nejake skusenosti/napady?
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nestačil by na to řízení jen samotnej bovden? Připojil bych ho přímo na píst řízení hlavního motoru a druhou stranu rovnou na pomocnej motor.

řazení a plyn by se daly udělat stejně, jestli je to potřeba.

P.S.

packa nejspíš myslel dát na volant ještě jednu převodovku a od ní natáhnout bovden.

Odkaz ke komentáři

no abych rek pravdu měl jsem na mysli dat jeste jeden volantik pokud tam na nej bude misto ale pokud by to bylo realizovatelne jak rika Zdenda tim lip(dovedu si to predstavit treba pomoci dvou ozub.kolecek a retizku)akorat nemam predstavu jak se to bude chovat se až bude motor vyklopeny z vody(ale zase by sla nejak vyradit hydraulika-treba pomoci nejakeho prepoustaku)-a naopak nejakou jednoduchou spojku

hlavne co nejjednoduseji

jak zdvojit rizeni mam predstavu ale jak pripojit na jedno rizeni dva nezavisle na sobe motory o tom jsem nikdy nepremejslel

Upraveno uživatelem packa
Odkaz ke komentáři

Dobrý večer.Takovou přectavu jakou máte lze uskutečnit na stávajicí motor.Lze napojit motor pomocí kulových čepů.Problém je že motor musíta mít při plném rejdu hlavního motoru jak doprava i doleva co nejblíže.Ale ne v plnem zdvihu na trimu.Tuto variantu jsem řešil na své lodi drago 550.Fungovalo to velice dobře.Projel jsem na

motor 5hp půlku holandska.Nyní řeším ten stejný problem s novou lodí.přemístil jsem motor na střed lodi a bude vyzdvižen na ručním trimu a při spuštěni noha zapadne do držáku na Z noze která bude zaroven tvořit

kormidlo.Problém je ten bohužel pokud nenastartuji hlavní motor Je to vestavěný motor tak nefunguje hydraulika.Voland jde hůř ,jinak bezproblému. Letos jsem projel na skoušku po proudu"Tuln Bratislava" cirka 5 km rychlos vody

na zkoušku po proudu jsem mel spotřebu na 130km na motor 9hp Mecury 7l.Coš si myslím že je velmi dobré dobré.Pokud chcete troch rozumu tel. 736488819

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...