Přejít na obsah
Plavidla.cz

Jakou loď a motor

Standa

Doporučené příspěvky

Ahoj pánové pořád tu pošilhávám na vaše parníky a vzpomínám se slzou na moji loď kterou jsem z velice závažných zdravotních důvodů prodal před 3 lety.Letos jsem to už na dovolené v HR nevydržel a půjčil si na den motorovou lodičku.Co na to říci,ležet v řecku a nebo jinde pod slunečníkem nebo obdivovat památky není pro mne dovolená,ale utrpení.Poznala to i moje žena,že když jsme měli loď bylo to jiné.škoda,že mne nenapadlo,že ještě se k tomu někdy vrátím.Mohl jsem si nechat alespoň část výbavy a věcí které jsem dal s lodí v rámci prodeje.

Jsem pevně rozhodnut jdu do toho opět.Bude to ovšem trochu problém byl jsem namlsanej vybavením a velikostí lodě kterou jsem měl.Do menší se jde z větší hůře.

Moje představa velikosti je 2 lidi na ní v zátoce ležet pod sluneční zástěnou.

Malá kajuta jen na věci /ne otevřená špička/

Váha lodě okolo 1100Kg do 1500 i z trailerem

Určitě vestavný motor a těď nevím Volvo Penta nebo Mercury stačí 3l nebo 4,3 nebo MPI poraďte ???

Zřejmě půjdu do nové lodě ještě nevím, ale pak si říkám,že se dají sehnat již lodě v pěkném stavu a vybavené.

Můj typ je Viper V203.

Začínal jsem na gumáku pak Glastron po předělání měl 3,2t a teď bych šel do nějakého lehkého vymazleného motoráku Standa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Do budoucna me jiste ceka nova lod, neb ta stara mi zacina byt mala. Pokud neskocim do segmentu cruiseru coz u me znamena aby se mi v podnikani vice nez darilo a tim padem bych si splnil sen od moji nejoblibenejsi znacky Crownline modelem 264 CR nejlepe vsak 280 CR. Pokud zustanu pri zemi, tak je z meho pohlefu jasnym favoritem Regal 2250 a to proto, ze je to hlavne naaadherna lod, v kokpitu mezi sedadly se da dobre pohybovat a s prehledem se na stole i najist aby si pak clovek i umyl v ruce v umyvadelku na palube, ma velke badeplato a solidni prostor na prespani. To vse s krasnymi detaily a vahou ktera jde tahat jeste normalnim autem. Mrkni taky na noveho Baylinera 602 kde je urcite super pomer cena/vykon eventuelne 702.
Odkaz ke komentáři

Jo a Stando, koukam na ten Viper a je to normalne obslehnuty muj Bajlos 1851 s tim, ze je to o par cm delsi. Proto si dovolim jeste par veci co mi prave na moji lodi vadi. 1) necekej ze se v ty spicce natahnes, mozna tak sam a jedine jako nouzovka a to budes zmuchlanej jako papir. 2) valet se je super, taky se valim ale taky rad zeru a piju a jakmile se neda na palube postavit doprostred stolek a aby se tam dalo i s nim jakz takz pohybovat, tak je to na nic. Navic kdyz nejsi zrovna stihlej tak jako asi ja. Jinak jako lod hezka, sportak jedna basen o tom zadna. Jestli chces, budu mit lod jeste nejakej cas na vode a v zime bude stat na miste, kdes ji mival i ty, takze se klidne zastav at vis, do ceho jdes (velikostne). Jo a jeste me sere rucni vytahovani kotvy, to uz na dalsi lodi praktikovat nehodlam. Upraveno uživatelem Sullaco
Odkaz ke komentáři

Když jsi se zmínil o Crowline, tak kamarad ma typ 236 s motorem MAG 350 spousty míst na sezení , možnost kajutky, umyvadlo na palubě, jediné co na tom postrádám tak je sprcha na koupací plošině ale to jde asi dořešit. To by také splňovalo výše uvedené požadavky jen to váhově už jde ke dvou tunám ale motoricky to je bomba.
Odkaz ke komentáři

ahojky kluci je to rychlost odpovědí,jinak nepočítám se spaním v lodi,jen nějaké to poválení na palubě a hurá zpět do apartmánu v chorvatsku.Co se týká tak kotvu určitě taky el.vrátek jak píšeš už vidím ženu jak tam zápsí s lanem. Pak vodu vzádu na platě nemám rád na rukou slanou vodu.Začnu jezdit zase po výstavách a uvidíme na tyhle požadavky je možná starší už hotová loď lepší.Neměl jsem prodávat mojí ta to všechno měla ???
Odkaz ke komentáři

Stando. jsem rad, ze jsi stale zustal pri chuti a zase te to tahne na vodu. Podle mne na tahani je uz vcelku jedno, jestli lod bude mit 1,5 nebo 2 tuny. Co si vzpominam, tak auto na tahani mas slusne, takze bych sel mozna do neceho trochu vetsiho hlavne kvuli komfortu.
Odkaz ke komentáři

Jen můj názor - VIPER, jedna z najhorších a odbytých lodí,co jsem kdy mněl v rukách při servisu- nedoporučuji!!

bootcentrum

jj máš pravdu našel jsem o Viperu zahraniční forum po překladu pročetl a dost ho majitelé nechválí.Mám čas budu hledat dále,ale díky Standa

Odkaz ke komentáři

Stando. jsem rad, ze jsi stale zustal pri chuti a zase te to tahne na vodu. Podle mne na tahani je uz vcelku jedno, jestli lod bude mit 1,5 nebo 2 tuny. Co si vzpominam, tak auto na tahani mas slusne, takze bych sel mozna do neceho trochu vetsiho hlavne kvuli komfortu.

Ahojky auto na tahání je v pohodě 3.5t ale nemá klimu tak jsem myslel, že to budu tahat golfem,alespoň do HR u nás je to jedno.Prolezu výstavy a určitě něco koupím.Měl jsem kupovat v HR byt a sešlo z toho žena nebyla z té koupě moc nadšená a řekla kup si zase lod a bude od tebe klid.No a to se musí využít.

Odkaz ke komentáři

• 3 weeks later...

ahoj tak je zřejmě rozhodnuto vzhledem k možnostem mojeho provozování /moc času nemám/ a tím využití tak jsem vybral tohle z motorem Mercruiser 4,3L MPI

Jen nevím jestli jít do úplně nové nebo až bude někdo prodávat,pak už by to bylo třeba i s trailerem a odzkoušené,ale bez výběru motoru většibou tam mají Mercruiser 3,0

http://www.boatshop24.com/de/bayliner-642-neu-mit-bodenseezulassung/Motorboot/30915

Odkaz ke komentáři

• 4 months later...
Ahoj kluci tak po nekonečném studování motorových člunů co ano a co ne padl poslední verdikt.člun se kupovat nebude.Kdo jednou jezdil po moři s lodí 8m vymazlenou a vším zařízenou vč. příďového propelleru a dalších vychytávek bude mít s uspokojením ve člunu 6m trochu problém.Oželím jízdu u nás na to by zřejmě stejně nebyl čas a půjdu do větší lodě která bude trvale ukotvená v Chorvatsku.Docela by mne vyhovovala rozměrově a možností přespání a vegetování 2.rodin Bavária 35.Otevírá to možnost jet na dovolenou s přáteli nebo jí půjčit /pouze na ubytování v maríně/.S naší původní lodí kde to bylo pro 2 dospělé a dítě jsme jezdili jen dva a nebo přátelé byli ubytováni v apartmánu 1,5Km od maríny což byla blbost.Novou loď téhle velikosti určitě nebudu kupovat novou a letos to také nebude budu mít půjčenou.Na příští sezónu už pokoukávám,ale jak nejvíce starou loď koupit.Nechci kromě antifoulingu a běžné údržby na ní nic dělat /hlavně ne motory a Z nohy/.Loď tohoto typu je trvale na vodě nebo v suchém doku bude zřejmě více opotřebená jako naše.Moje představa je rok 2008-2011 záleží kdo loď provozoval,jak se staral vše je pochopitelně otázka financí. Díky za váš názor Standa
Odkaz ke komentáři

Ahoj no pronájem je pronájem ale svoje loď je svoje loď.To víš,že pronájem je do určité doby používání lodě výhodnější,ale za týden této lodě chtějí 4900euro.To když budu mít svojí tak jí mohu použít třeba jako chatu a nemrzí tě že nevypluješ když fouká vítr.
Odkaz ke komentáři

Asi to máš vymyšlený. Kolik času na tý lodi strávíš ty sám? Jak moc je reálný pronajmout to jako chatu? Je to vůbec legální? Věř mi, že tohle si chorvati sakra ohlídaji! Navíc komu jí pronajmeš? Jen známým, nebo i cizím? Budeš těm lidem loď osobně předávat a zase jí od nich přebírat, aby sis nechal zaplatit případná poškození? Počítáš ztrátu ceny lodě, náklady na údržbu a kotvení?

Počítej s tím, že ve chvíli, kdy tě někdo napráší za nodovolené podnikání a krácení daní, zaplatíš tak tučnou pokutu, že jdeš rovnou pod most. Nebo jdeš do tepláků tak rychle, že se ani nestihneš rozloučit.

A věř mi, že tě napráší první chorvat, kterej uvidí střídat se lidi na lodi.

Kujva.... už zase sejčkuju. :( nenech se ode mě odradit. :) Jen to vem v potaz.

Nechápej to namyšleně. Já to vidim tak, že na takovou loď buď máš a pak jí máš jen pro sebe, nebo na ní nemáš a pak si jí půjčuješ.

Odkaz ke komentáři

No je mi jasné, že vlastní loď je vlastní loď. Taky tak uvažuji. Ale jak píše Zdenda - hrvati jsou ku.vy :(

Pak sis ale už určitě spočítal pořizovací cenu lodě, staní v marině, poplatky za loď, potom víš také kolik je pronájem takové lodě a lehce Ti vyjde kolik pronájmů by jsi za ty pořizovací náklady absolvoval a to bez nároků na nějakou údržbu a starosti co je s lodí když tam zrovna nejsi.

No je to asi děsný dilema :). A nebo v každém případě otázka peněz - pokud již fakt máš dost a nevíš co s nimi ta bych určitě vlastní i za cenu nákladů.

Mám známého který má v hrvatsku 52" jachtu tady své letadlo a neřeší kdy a jak, potom jsou to určitě i parádní víkendy když se Ti zrovna chce být u moře. Ale to je fakt výjimka.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...