Zdenda Zveřejněno 13. Září 2013 Sdílet Zveřejněno 13. Září 2013 Ahoj všem,máte někdo tip, kde sehnat sadu nových šroubů na hlavu Mercruisera 3.0?Předem dík! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 13. Září 2013 Sdílet Odesláno 13. Září 2013 tak jak jsem říkal,mohu ti je objednat,samozřejmně originály, velice pochybuji,že je má někdo na skladě!bootcentrium Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 13. Září 2013 Autor Sdílet Odesláno 13. Září 2013 Kdy a za koik by tu mohly bejt? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 13. Září 2013 Sdílet Odesláno 13. Září 2013 10ks za cca 10dnů-1780,- a nebo za 4 dny za 2480,-bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 14. Září 2013 Sdílet Odesláno 14. Září 2013 Z čeho je to puvodně motor?Myslim jako 4,3 je puvodně CHEVROLET BLAZER Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 14. Září 2013 Sdílet Odesláno 14. Září 2013 3,0L není původně ze žádného auta,je to special pouze pro lodě,vyráběný pouze v mexiku-tedy pokud moje znalosti dovolí.Ale má původ ve 2,5L,který se používal v autech někdy v 60 a max.počátek 70 let minulého století!!!bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 14. Září 2013 Sdílet Odesláno 14. Září 2013 JJ uz jsem to našel.GM .Pontiac FIERO,Chevrolet Camaro atd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 14. Září 2013 Autor Sdílet Odesláno 14. Září 2013 Je to nějakej starej ford. Tušim, že z kobry. Snad všechny tyhle starý vestavěný motory jsou původem ze starejch amerik. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 15. Září 2013 Autor Sdílet Odesláno 15. Září 2013 Ještě jeden dotaz,stane se něco, když tam necham původní šrouby? Motor je po kompletní GO. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 16. Září 2013 Sdílet Odesláno 16. Září 2013 Při celkové GO se mají šrouby menit za nové!Pokud bylo na motoru vidět,že to není žádná historie a že jej pravděpodobně nikdo ještě nerozebíral,tak bych si dovolil je tam nechat,ale pokud byl již rozebíraný a byl různě od rádoby mechaniku,zapatlaný zejmena červeným silikonem,raději bych dal nové!bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 16. Září 2013 Sdílet Odesláno 16. Září 2013 Nevím co všichni máte proti červenýmu silikonu :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 16. Září 2013 Autor Sdílet Odesláno 16. Září 2013 Díky za rady,už jsem šrouby objednal. Nakonec byl nejrychlejší a kupodivu i nejlevnější Imramovský.P.S. Od červenýho silikonu byl motor upatlanej celej..... to se holt pozná, že tu generálku dělal automechanik co? Nacpal to kam to šlo. Mimochodem motor po tý generálce běžel asi 3 hodiny. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 15. Říjen 2013 Sdílet Odesláno 15. Říjen 2013 Nevím co všichni máte proti červenýmu silikonu :)... nic už se používá černej ... :-)))))))))))))))))))))))))))))) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 15. Říjen 2013 Sdílet Odesláno 15. Říjen 2013 Díky za rady,už jsem šrouby objednal. Nakonec byl nejrychlejší a kupodivu i nejlevnější Imramovský. P.S. Od červenýho silikonu byl motor upatlanej celej..... to se holt pozná, že tu generálku dělal automechanik co? Nacpal to kam to šlo. Mimochodem motor po tý generálce běžel asi 3 hodiny. :-)Tak to se - ač montér amatér - musím pochválit. Vše mám na origo těsnění a tmelu ni gram. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 9. Červen 2014 Autor Sdílet Odesláno 9. Červen 2014 Dovolim si to napsat sem.Problém se týká pravděpodobně těsnění pod hlavou. Předem upřesnim, že hlava i blok jsou po GO a vyrovnaný. Těsnění jsme nechali vyrobit ve Zvěřínku. Smontovali, ale tekla nám chladící voda do oleje (fakt dost!). Takže palice dolu, nový těsnění, pro jistotu napatlat tim proklínanym červenym tmelem a zdálo se to dobrý. Jenomže dneska mi praskla manžeta výfuku a našel jsem v něm olej. čistej motorovej olej. Jediný jak se tam mohl dostat mě napadá zase tim těsněním pod palicí.Co myslíte, je moje úvaha správná? Koukal jsem, že origo těsnění má sítotisk. To původní, který tam bylo ho taky mělo. Asi bude ideální to rovnou objednat nový co? Stojí to 19 USD + 50 USD poštovný + asi nějaký to DPH a clo. Dík za názory. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 9. Červen 2014 Sdílet Odesláno 9. Červen 2014 To jsou ty "levné "nákupy v zahraničí- nevěřte tomu,že tam všede jsou originály i když to píší!!Já ti mohu nabídnout originál těsnění mercruser,od ofic.dodavatele z belgie za 1190,- na 3,0L.,rovněž tak i manžetu výfuku za 1300,- obé skladem. Jsi si jistý.že přerovnání dosedacích ploch na hlavě a bloku je dobře provedeno?A nemáš náhodou prasklé,prožrané korozí, výfukové potrubí? Jak je motor starý?Bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 9. Červen 2014 Autor Sdílet Odesláno 9. Červen 2014 (upraveno) Motor je starej jak metuzalém. :) tušim asi 82. Výfukový potrubí se ale zdá bejt dobrý Původnímu majiteli ho roztrhal mráz i s celym motorem, takže ho kupoval nový/zánovní. I kdyby nedej bože nebylo OK..... Ve výfukovym potrubí přece motorovej olej vůbec neni ne?Výbrus mi dělali v brusírně u pokorného. Zatim nemam důvod jim nevěřit. Doporučilo mi ho několik nezávislých lidí.Na tom těsnění bylo vidět, že kroužky kolem válců byly stlačený všude a na všech válcích stejně. Jen mi to laicky řečeno přišlo, jako by ty nerezový kroužky na těsnění byly moc tvrddý a nezmačkly se, aby těsnil i zbytek plochy těsnění. Možná proto má to originál těsnění ten sítotisk. Ten je měkej a silnější, než zbytek těsnění. Ten se zmačkne jako první a pak teprve se domačknou kroužky kolem válců.Mimochodem jaká je tloušťka toho origo těsnění? Nebudu pak mít problém s moc velkou kompresí? Těsnění jsem nechal udělat tak, aby kompenzovalo to o kolik se ubralo z halvy a z bloku. Upraveno 9. Červen 2014 uživatelem Zdenda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 10. Červen 2014 Sdílet Odesláno 10. Červen 2014 Motor je starej jak metuzalém. :) tušim asi 82. Výfukový potrubí se ale zdá bejt dobrý Původnímu majiteli ho roztrhal mráz i s celym motorem, takže ho kupoval nový/zánovní. I kdyby nedej bože nebylo OK..... Ve výfukovym potrubí přece motorovej olej vůbec neni ne?Výbrus mi dělali v brusírně u pokorného. Zatim nemam důvod jim nevěřit. Doporučilo mi ho několik nezávislých lidí. Na tom těsnění bylo vidět, že kroužky kolem válců byly stlačený všude a na všech válcích stejně. Jen mi to laicky řečeno přišlo, jako by ty nerezový kroužky na těsnění byly moc tvrddý a nezmačkly se, aby těsnil i zbytek plochy těsnění. Možná proto má to originál těsnění ten sítotisk. Ten je měkej a silnější, než zbytek těsnění. Ten se zmačkne jako první a pak teprve se domačknou kroužky kolem válců. Mimochodem jaká je tloušťka toho origo těsnění? Nebudu pak mít problém s moc velkou kompresí? Těsnění jsem nechal udělat tak, aby kompenzovalo to o kolik se ubralo z halvy a z bloku.O velkou kompresi se bát nemusíš,pokud ti Pokorný nesfrézoval 1 a více mm.Standartní tlouška origo těsnění je 0,8mm.U nás do starých lodí téměř nikdo nekoupí nový motor ,ale všichni shánějí co nejlevnější,nejlépe napůl zadarmo a potom ty motory taky tak vypadají!!!Hlavně se na nich podepisuje silná koroze od provozu na moři!Polož si otázku,když je ten Pokorný tak dobrý,proč se mi za chvíli stalo s motorem,co se stalo? Asi je někde chyba!Ty jsi si ten motor komletoval sám a nebo též oni v dílně? bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 10. Červen 2014 Autor Sdílet Odesláno 10. Červen 2014 Tak už to snad je vyřešený. Prý je naprosto normální, že po GO motor chvilku propouští olej do výfuku. Prý trvá několik hodin, než si všechno alespoň trochu sedne.P.S. Packo, dík za kontakt. Chlapík je přesně ten, koho jsem hledal. Rozumí tomu, dělá to celej život, dělal i závodní motory. Prostě machr!! S motorem si pohraje a věřim, že pak si bude motor spokojeně broukat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 19. Červen 2014 Autor Sdílet Odesláno 19. Červen 2014 To jsou ty "levné "nákupy v zahraničí- nevěřte tomu,že tam všede jsou originály i když to píší!!Já ti mohu nabídnout originál těsnění mercruser,od ofic.dodavatele z belgie za 1190,- na 3,0L.,rovněž tak i manžetu výfuku za 1300,- obé skladem. Jsi si jistý.že přerovnání dosedacích ploch na hlavě a bloku je dobře provedeno?A nemáš náhodou prasklé,prožrané korozí, výfukové potrubí? Jak je motor starý? BootcentrumPředpokládám, že je to cena s DPH.Má to těsnění skutečně sítotisk? Před chvilkou mi volal mechanik, že mi jde pořád voda do oleje. Pravděpodobně jsou prej ty použitý nerezový kroužky moc tvrddý. Maji se prej dávat z měkčího nerezu. Na tyhle starý motory se ale prej víc hodí měděný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 19. Červen 2014 Sdílet Odesláno 19. Červen 2014 (upraveno) Těsnění pod hlavu bych dal jen orig.Díky slané vodě je i jiné Marine a silnice.Předpokládám že tlakovku hlavy jsi dělal? Upraveno 19. Červen 2014 uživatelem Jbenda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 19. Červen 2014 Autor Sdílet Odesláno 19. Červen 2014 jj, hlava je otlakovaná, sedla zabroušený atd. Obojí samozřejmě srovnaný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 19. Červen 2014 Sdílet Odesláno 19. Červen 2014 Zdendo asi nezbyde než dát to origo těsnění a řádně dotahnout jinak se dál nehneš.Máš v podstatě štěstí že ho má Bootcentrum skladem.At ti to mechanik před montáži raději přejede vlásečnicí(přece jen to dělali lidé) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 19. Červen 2014 Autor Sdílet Odesláno 19. Červen 2014 Zejtra se jedu podívat k Imrovi. Má ho skladem za 750,- Tak jestli bude mít ten sítotisk, tak ho vezmu. Když ne, tak budu volat bootcentrum. V nejhoršim ho objednam z ameriky. Cenově to vyjde podobně a já na to nespěcham.Jinak dotahovaný to bylo momenťákem přesně podle návodu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 20. Červen 2014 Sdílet Odesláno 20. Červen 2014 To jsou ty "levné "nákupy v zahraničí- nevěřte tomu,že tam všede jsou originály i když to píší!!Já ti mohu nabídnout originál těsnění mercruser,od ofic.dodavatele z belgie za 1190,- na 3,0L.,rovněž tak i manžetu výfuku za 1300,- obé skladem. Jsi si jistý.že přerovnání dosedacích ploch na hlavě a bloku je dobře provedeno?A nemáš náhodou prasklé,prožrané korozí, výfukové potrubí? Jak je motor starý? BootcentrumPředpokládám, že je to cena s DPH.Má to těsnění skutečně sítotisk? Před chvilkou mi volal mechanik, že mi jde pořád voda do oleje. Pravděpodobně jsou prej ty použitý nerezový kroužky moc tvrddý. Maji se prej dávat z měkčího nerezu. Na tyhle starý motory se ale prej víc hodí měděný.Zdendo,Zdendo! Co to máš za "mechanika"? Kroužky z nerezu- jak na to přišel,zkoušel to magnetem?Zbytečně vyhazuješ prachy za stálé demontáže!! Domnívám se,že chyba bude jinde-je nutno to vše rozebrat,prohlédnout,proměřit,otlakovat.Nebude to chyba v těsnění,jedině,že bys stále kupoval to nejlevnější /vyrobené nějakými patlali z bůch ví jakého materialu/ na navíc velice pochybuji,že Imramák má origo marine za tebou uváděných 750,-Zamysli se laskavě nad tím! bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se