JendaDH Zveřejněno 4. Září 2013 Sdílet Zveřejněno 4. Září 2013 Ahoj, jsem tu novacek a jsem celkem i kutil. Nedavno, kdyz jsem stavel funkcni model motoroveho clunu na vysilacku, tak me napadla myslenka, ze bych si mohl postavit i klasicky dreveny motorovy clun. Nasel jsem na netu spoustu odkazu na plany a stavebni postupy ruznych replik klasickych clunu a tak se chci zeptat, jestli je to vec, do ktere se ma clovek pustit, kdyz ma "sikovne ruce" a nebo je to bazina (zejmena kvuli uradum) do ktere neni radno chodit?Plany jsou v palcich a stavebni postup v anglictine. Motor je uvnitr (cca nekde v prostredku).Staci potom pro prihlaseni zminovane plany a stavebni postup + doplneni lodi o veci, ktere vyzaduje vyhlaska (hasici pristroj apod..)?DikH Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 4. Září 2013 Sdílet Odesláno 4. Září 2013 (upraveno) nejvetsi problem je okolo vestaveneho motoru-udelej si vylet na SPS a tam ti vsechno reknoujako prni stavbu bych zkusil nejakehootevreneho prcka na privesny motor-na nem poznas co to vsechno obnasi a pak uvidiszkus si procist:www.jachtinginfo.cz a www.starelode.cz + tady-najdes hodne kolem legislativyodkad jsi?-par planku v cm bych ti mohl pro inspiraci poskytnout Upraveno 4. Září 2013 uživatelem packa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 4. Září 2013 Sdílet Odesláno 4. Září 2013 Ahoj, pokud budeš stavět podle schválených plánů, nebude legislativní problém, povinné vybavení najdeš ve vyhlášce Plavební Správy. Motor musí být marine, a mít CE (prohlášení o shodě) Zbytek je na Tobě....... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JendaDH Odesláno 4. Září 2013 Autor Sdílet Odesláno 4. Září 2013 Ahoj, dik za informace. Motor je ve stavebnim postupu bud klasicky "marine" nebo predelany automobilovy na vodni pouziti. Prevodovka se spojkou jsou podle me standardni vyrobci kteri se pohybuji v tomto odvetvi. Motor je tusim osmivalec o obsahu kolem 5-7 litru (klasicky small a big block). Delka lodi je cca 7,5m Plany v palcich me nevadi, nevim ale co na to legislativa. Jdu si prostudovat zminene zdroje.Plany lode jsou z US, takze tady to urcite bude muset projit nejakou technickou kontrolou...H. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JendaDH Odesláno 4. Září 2013 Autor Sdílet Odesláno 4. Září 2013 Jen pro upresneni, plan lodi je na mahagonovy motorovy clun. Neco jako Riva, Christ Craft apod. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 4. Září 2013 Sdílet Odesláno 4. Září 2013 (upraveno) Legislativa je v tomto případě povolení stavby, a následné vystavení lodního osvědčení :rolleyes: Něco od Glen. L? Hezký mahagoňáky staví Vláďa : http://www.plachetnice.estranky.cz/fotoalbum/barrel-back-belle/barrel---back-23/ Upraveno 4. Září 2013 uživatelem maxik1958 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JendaDH Odesláno 4. Září 2013 Autor Sdílet Odesláno 4. Září 2013 jojo, presne Glen-L :-) Mrknu jeste na "Vladu", ale jde mi o to si to postavit vlastnorucne. Hodne se u toho zrelaxuju, takze me to moc bavi.. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JendaDH Odesláno 4. Září 2013 Autor Sdílet Odesláno 4. Září 2013 Vladovi zavolam a zkusim se za nim zastavit. Dik za info, to mi moc pomohlo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 4. Září 2013 Sdílet Odesláno 4. Září 2013 Jasně, rádi Tě s projektem uvítáme i na ,, starelode.cz ,, stavbu repliky tam ještě nemáme ! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se