Přejít na obsah
Plavidla.cz

Otáčkoměr - zapojení

sedivak

Doporučené příspěvky

Petrs dík za radu. Barvy jsem našel na googlu a zapojil to k dálkovému ovládání a funguje. Jen doufám, že mám správně nastaven počet impulzů na otáčkoměru. Dá se to měnit, tak jsem to nastavil, aby na volnoběh ukazoval co nejméně. Stejně mám ale dost vysoký volnoběh cca 1100 ot. Je to Mercury 25 hp 4 takt No teprve to pojedu vyzkoušet na vodu, tak uvidím. Dík.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím odpor vody ve výfuku, když je pod vodou. Byl jsem na vodě a otáčky jsem shodil na 1000 ot na volnoběh, je tam trochu rezerva, když zařadím aby motor nechcípal. Kolik motor vytočíš při jízdě? Já tak kolem 6200 a ve skluzu jsem ještě při 5000.
Odkaz ke komentáři

Suzuki 25 je trochu atyp, dvouválec do V, tak max. otáčky jsou jen 5300. S vrtulí 10 1/4 x 12" ve dvou lidech jde na maximum, s 13" asi o 200 míň. A když mně na moři trochu "zaroste" spodek hned to jede o nějaky 3km/hod pomaleji. A ve skluzu bys měl zůstat při mnohem nižších otáčkách (samozřejmě záleží i na lodi), mně to přechází do skluzu (ve dvou) asi při 3800 ot. řekl bych že by ti to sneslo větší stoupání. Teď mě napadá, jak píšeš, "že když to šoupneš do vody.....", snad to nezkoušíš na sucho?
Odkaz ke komentáři

Zkouším to samozřejmě s nasazenýma ušima s tekoucí vodou, myslím ale, že v reálu na řece má výfuk větší odpor vody, ale moc to znát asi nebude. Já mám kajuťák Quicksilver a tak je ta 25 tka tak na hraně, aby se loď vyhoupla do skluzu a už tam výkonová rezerva moc není. Ty máš vlastně jakou loď?
Odkaz ke komentáři

Já mám Kolibri 400 RIB, takže asi o polovinu lehčí (ty máš asi Flamingo 430?) a ta 25-ka není žádná hitparáda. Pokud ještě zůstanu u člunu, chtěl bych Yamahu 40, která je jen o pár kilo těžší a 15 koníků navrch spolu s 200ccm by muselo být hodně znát. Myslel jsem, že máš nějaký gumák, tak co jsem ti radil s rychlejší vrtulí beru zpět. Budeš na tom asi jako já ve čtyřech..
Odkaz ke komentáři

Ahoj, ta 25-ka opravdu není žádná hitparáda, ale už jsem to s lodí koupil a motor je v dobrém stavu, tak tam ještě chvilku bude muset zůstat, než našetřím taky na nějakou tu 40 tku. Mám starého Q. 435 cabin a 40hp je max., co se tam dá dát. To by byl asi jinej cvrkot, ale těch peněz a starší moc nejsou v nabídce.
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...