paulie Zveřejněno 17. Srpen 2013 Sdílet Zveřejněno 17. Srpen 2013 Ahoj lidi,mám problém s mým motorem,je to 4takt 15hp. Jelikož jsem neměl čas,poprvé jsem s ním jel až včera. Koupil jsem ho použitý v zimě a byl v servisu na výměnu olejů apod. Při včerejší jízdě krásně nastartoval a jel jsem s ním do čtvrt plynu,jakmile se zahřál,chtěl jsem přidat,ale najednou chcípnul. tak jsem to zkusil znovu a jakmile přesáhnu zhruba čtvrt plynu,motor se začne třepat a ztratí výkon,když dám plný plyn hned zhasne a ještě střelí do výfuku.natočil jsem i video zde:http://www.youtube.com/watch?v=7uYTAyugZPs Já osobně to vidím na zanesený karburátor,nic jiného mě nenapadá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 17. Srpen 2013 Sdílet Odesláno 17. Srpen 2013 Jo taky bych to tak viděl na ten karbec, nebo taky starý palivo? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paulie Odesláno 17. Srpen 2013 Autor Sdílet Odesláno 17. Srpen 2013 Tak jsem volal do servisu a taky řekli že to bude karburátor.palivo bylo nové.řekli mi,že bud to mám zkusit sám nebo počkat do uterý. rozhodl jsem se že počkám,protože když poničím nějaké těsnění tak to bude k ničemu. O dalším vývoji budu nadále informovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zodiac Odesláno 18. Srpen 2013 Sdílet Odesláno 18. Srpen 2013 Ahoj to je běžný problém, hlavně u slabších motorů. Většinou je přicpaná některá tryska šlemem z paliva. To jsou ty ekologické složky které se přidávají do benzinu. Vyčistit trysky a mělo by to jet, případně nechat někde vyčistit celý karburátor ultrazvukem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 18. Srpen 2013 Sdílet Odesláno 18. Srpen 2013 podle videa to vidím spíš, že je bez benzínu. netěsná hadice / spojky, přicpanej filtr, nedává pumpa.když pumpuješ balónkem, tak to udělá taky? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 18. Srpen 2013 Sdílet Odesláno 18. Srpen 2013 Kdyby mu tam nešlo palivo, tak to pak nenastartuje bez dopumpování balonkem.Ten motor se normálně zadusí.Jestli to dřív fungovalo bez problémů a nikdo se v tom nevrtal, tak jen vyčistit karbec ultrazvukem. Je to asi 200,- Kdyby to nepomohlo, tak bych šel po těsněních atd. Jestli to někde nepřisává vzduch. No a jestli neznáš historii a nikdy ti to nefungovalo, tak může motor bejt postiženej ladičem kutilem. To pak, jestli tomu nerozumíš, to raději dej do servisuNěco podobnýho mi dělala čtyřkolka. Všechno s čim šlo točit bylo rozštelovaný. Nastavil jsem karbec do továrního nastavení a pak jsem zjistil, že byl špatnej kontakt u zapalovací cívky..... trochu to vynechávalo. To jen na okraj. Alespoň mam čtyřkolku 200ccm za 1500,- :-)) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paulie Odesláno 18. Srpen 2013 Autor Sdílet Odesláno 18. Srpen 2013 Majitel mi motor předváděl a jel normálně. Pak byl v servisu,a tam si myslím že ho zkontrolovali. Takže asi bude bordel v karburátoru po 6 měsících stání v garáži... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 18. Srpen 2013 Sdílet Odesláno 18. Srpen 2013 Citovat Kdyby mu tam nešlo palivo, tak to pak nenastartuje bez dopumpování balonkem.Ten motor se normálně zadusí. Něco podobnýho mi dělala čtyřkolka. Všechno s čim šlo točit bylo rozštelovaný. Nastavil jsem karbec do továrního nastavení a pak jsem zjistil, že byl špatnej kontakt u zapalovací cívky..... trochu to vynechávalo. To jen na okraj. Alespoň mam čtyřkolku 200ccm za 1500,- :-))ale přesně tak se to chová, jde málo paliva. s tou 4 kolkou se to taky dá přeložit tak, že byl akorát blbej kontakt na svíčce :lol: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paulie Odesláno 18. Srpen 2013 Autor Sdílet Odesláno 18. Srpen 2013 Tak jsem to nevydržel :D a karburátor rozebral,pročistil sprejem na škrtící klapky a profoukl stlačenym vzduchem. Nastartoval na první zatáhnutí,jede dobře a vytáčí se. ale je normální že asi za půlkou otáček se začne motor jakoby pohybovat ze strany na stranu? Myslím že ve vodě by to snad dělat nemělo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 18. Srpen 2013 Sdílet Odesláno 18. Srpen 2013 Tak super!! Ať ti slouží. Hlavně, že to nebylo nic vážnýho.Davide, mělo to navázat na ten předchozí odstavec o kutilovi domácím. (mezi který se taky počítam) :-) Musíš číst celej příspěvek. Myslel jsem to tak, že původní majitel tu čtyřkolku kvůli prkotině celou rozvrtal. Pak už nevěděl co s tim, tak to prodal za cenu šrotu. Příště se pokusím napsat to líp. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se