Přejít na obsah
Plavidla.cz

Příprava lodě na zimu

MaxCZ

Doporučené příspěvky

Zdravím,

chtěl jsem se zeptat, co vše by se mělo udělat před zimou na Bayliner 2455. Zda by zde nemohl někdo fundovaný dát popis ve stylu: Krok po kroku pro méně nadané...

Vím, že se musí napustit fridex do motoru a do nohy, vypustit nádrže na vodu a na odpad, jen nevím, které všechny vypouštěcí šrouby na motoru a v lodi povolit, a na co specielně nezapomenout...

Děkuji za pomoc :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• 1 month later...

naftová nádrž má být na zimu plná a benzínová prázdná - benzín bere vodu

proč to nenaleješ do auta? to by byla cesta nejmenšího odporu - ledaže bys měl auto dýzlák, ale i tak, pokud toho není moc

no a nejlepší je to na vodě vyjezdit i s karbecem

Odkaz ke komentáři

Tak v motorkach se plna nadrz praktikovala proto, aby zevnitr pri dlouhodobe odstavce nerezla. Dneska je navic benzin plnej ekosracek, tudiz nadrz plnou nenechavam nebo tam naleju stabilizator a palivovej filtr dam novej az pred sezonou. Ten se totiz za zimu dokaze pekne zasrat.
Odkaz ke komentáři

• 4 weeks later...

Mám vestavěný motor Mercruiser 4,3 l, 142 kW z roku 2004.

Letos se mi na Baťáku podařilo částečně ulomit a ohnout ploutvičku.

Potřebuji poradit, jak demontovat spodní část Znohy a na co si při demotáži dát pozor. Loď mám krátce a teprve sbírám informace od zkušených.

Odkaz ke komentáři

• 2 weeks later...
nemáte někdo zkušenosti s volvo penta 4,3, zda má uzavřený okruh nebo klasika.našel jsem hrdlo s označením na nalévání tekutiny do motoru.Oleje znám motor o hydraulika, ale voda na levé části??Jak by jste doporučili zazimovat takový motor??Mám autoservis, ale lodky jsou jiné :-) jinak VIPER 203 4,3. kdybych nebyl z takového hloupého regionu tak to odvezu k někomu do servisu, ale Brno 100km a Pha 200km :-(prosím o radu dikec.díky Michal
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...