Přejít na obsah
Plavidla.cz

Motory - benzín vs.diesel

Doporučené příspěvky

Taky bych si rád to přečetl. Ideálně celou anabázi - proč tento motor, kdo to dělal, na co to vyšlo a jak se to homologuje a legalizuje atd. Díky.

Maxik: Ve VW ETKU mají, ale obávám se, že když jim neřeknu, co přesně v ní chci najít, tak mi běžný autosalon těžko něco řekne. šlo by jen tak nastínit, na co vyšly ty přestavby v době, kdy jsi je dělal? Nepotřebuju to na korunu, jde mi spíš o to mít představu např. v desítkách tisíc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

VW akrediťák by Ti určitě vydal potvrzení že je to vše originál VW marinizace, protože na všem jsou odlitý znaky, a má to partnomber,a instalaci provede každý servis, předpokládám, že včetně Tebe, a CE má motor na sobě už z výroby. Většina motorů co používáš jsou postavený na automobilovém základě, ne? Jinak v ETCE to je hledali jsme to tam. Telefon na MCD 235315257, mluvil jsem s nima, a zjistí mi po neděli aktuální stav a zavolají. Upraveno uživatelem maxik1958
Odkaz ke komentáři

Psal jsem tam a odpovědi se nedočkal. Telefon bude asi lepší. Výfuk mi přijde vyřešenej trochu šalamounsky, ale zase levně. Vypadá to, že to koleno není chlazené, což by neodpovídalo předpisům a sání vzduchu od teplého kolena výfuku taky není pro výkon to nejlepší. A ty rozvody se taky dají trochu esteticky upravit a nevidím tam chladič oleje. Záleží asi jaká by byla cena aby stálo za to si to dodělat nebo upravit.
Odkaz ke komentáři

Když koukám, na ty VW Marine motory, tak sice mají úplný základ v automobilovém motoru (např.řadovém pětiválci 2.5TDI z T4), nicméně dál je to už jen na pohled z 90% úplně jiná koncepce, jiné díly a taky úplně jiná specifikace výkonu. Od toho se asi bude odvíjet ta nepříjemná cena za všechny přestavbové díly a homologace motorů bude obávám se naprosto odlišná a vzájemně nesouvisející.

S tím schválením se tu pak názory různí - uměl by někdo dát jasnou odpověď? Např.dát sem náhled vyjádření z VW o schválení a podmínkách přestavby automobilového motoru na lodní? Nebo náhled dokladu, který akceptuje SPS pro zapsání automobilového motoru doplněného o konkrétní soupis originálních marinizačních dílů nebo nějaké marinizační sady? Kdo takový doklad případně vydá?

Odkaz ke komentáři

Na SPS se chystám, nicméně z různých reakcí, které jsem našel na internetu, mi to připadá, že snad každému řeknou něco jiného a někdo umí udělat z letadla ponorku a někdo má smůlu, že bez papíru, který jinak nikde jinde ve světě nikdo nezná, dohrál i u naprosté banality.

Maxik: šlo by aspoň napsat, co jsi v téhle oblasti absolvoval za zástavby a úřední řízení a co jsi požadoval a získal u zastoupení VW? Stačí např. že jsi dával do lodi 3x 1.9TDI a 3x 1.6D z aut a po zakoupení marinizačních dílů Ti zastoupení VW dalo prohlášení, že tyto motory s těmito díly jsou lodní motor s CE homologací XYZ, což SPS bez výhrad akceptovala. To už mi přijde jako opakovatelná anabáze a je to spíš pak otázka ceny, na kterou jsem tedy taky zvědavý.

Odkaz ke komentáři

Hele nic jsem papírově neřešil, neb jsem to stihnul do uzávěrky,(4 motory 1,9 D) a tenhle motor, co dělám do Poseidona neřeším, protože loď přihlásím v Belgii, protože se mi to u nás prostě nechce řešit (ne kvůli motoru, ale kvůli lodi jako takový), mám k ní Německý doklady, ve kterých je napsáno: motor-zabudovaný, nic víc, ale nemám odhlášku,protože prodávající to prostě odmítl řešit, takže tak.....
Odkaz ke komentáři

VW akrediťák by Ti určitě vydal potvrzení že je to vše originál VW marinizace, protože na všem jsou odlitý znaky, a má to partnomber,a instalaci provede každý servis, předpokládám, že včetně Tebe, a CE má motor na sobě už z výroby. Většina motorů co používáš jsou postavený na automobilovém základě, ne? Jinak v ETCE to je hledali jsme to tam. Telefon na MCD 235315257, mluvil jsem s nima, a zjistí mi po neděli aktuální stav a zavolají.

Jak to dopadlo? Volali z toho VW nějaké aktuální informace?

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...