Přejít na obsah
Plavidla.cz

Kontroly SPS a policie

Anachy

Doporučené příspěvky

Zdravím, nejsem na to žádný expert, ale kolem Davle a štěchovic se pohybuji celkem hodně a mám tam loď i zaparkovanou. Výhoda zde je že právě oproti Slapům je tu studená voda a tak tu nejsou téměř žádní plavci, tedy rozhodně ne od Slapské přehrady po soutok se Sázavou, tím pádem zde není jízda ve skluzu zakázaná. Proto zde lodě, které jsou pro jízdu ve skluzu vyrobené, opravdu ve skluzu jezdí. A jen poznámka pro Rimmeraka, že by lodě ve skluzu jezdily 80+ jsem tam viděl vážně jen párkrát, na to už je vážně potřeba člun v kondici, většina tam jezdí tak 50-55 km/h na pohodu.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 82
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Hele lidi taky se rád projedu rychle a proti rychle jedoucím lodím v místech kde je to proveditelné, i když ne dle platné vyhlášky možné, nic nemám, Jak píše Sullaco, loď v přechodovém režimu je daleko větší vlnobijec než skluzová loď při rychlé jízdě. Jasně, na vodě se to houpe ale když stojím na kotvě a užívám si pohodičku v místech kde jsem za bojkami, kde by tudíž nikdo neměl plout a to tam kde je poměrně mělko a nějakej "borec" to okolo mne prohrne v přechodovém režimu to mám chuť po něm něco hodit :(. Ale naštěstí nejsou všichni "vypatlaný" :)
Odkaz ke komentáři

Hele Jakube neber si to zase tak doslovně , to víš maxik už je starší kus a asi na to čtení špatně viděl :), také nevím zda to myslel ironicky (ty lodě na tom vleku) nebo vážně. Myslím, že ostatní kdo to četli pochopili, že myslíš lodě na vodě.
Odkaz ke komentáři

Máš pravdu Anachy v tom, že mě taky nadzvedne to, když kotvím a někdo mě přechodovym režimem rozhoupe tak, že málem vypadnu z lodě, to je ale pouze a jen o lidech. Sám mám rád rychlou jízdu ale snažím se neškodit. Ovšm někteří to opravdu přehánějí. Nevím co by mělo bejt tak strašně adrenalinovýho na tom, že člověk co má motorovej člun, jede 80+.

Jakub: Ne nepochopils to špatně, on jel autem podél řeky a lodě na vodě ho předjížděli. Drzost. Hajzli. Zabavit. Ke zdi a zastřelit. :)

Odkaz ke komentáři

Hele hoši, taky mám rád rychlou jízdu a jsem toho názoru že v plavební dráze by to mělo být povoleno, a plavci by tam nic dělat neměli. Když můžu tak se na Orlíku taky rozjedu, ale prostředkem a to i tam kde je to zakázané, o tom přece ty naše čluny jsou, nebo ne?

Blbci se najdou všude, minulý týden na Trhovkách někdo za bójkami pláže mezi plavci tahal lyžaře a evidentně mu to bylo úplně jedno. Ale myslím, že stejná situace s těmi blbci je všude, i na silnicích... prostě blbci se najdou všude.

Odkaz ke komentáři

Zdravím, nejsem na to žádný expert, ale kolem Davle a štěchovic se pohybuji celkem hodně a mám tam loď i zaparkovanou. Výhoda zde je že právě oproti Slapům je tu studená voda a tak tu nejsou téměř žádní plavci, tedy rozhodně ne od Slapské přehrady po soutok se Sázavou, tím pádem zde není jízda ve skluzu zakázaná. Proto zde lodě, které jsou pro jízdu ve skluzu vyrobené, opravdu ve skluzu jezdí. A jen poznámka pro Rimmeraka, že by lodě ve skluzu jezdily 80+ jsem tam viděl vážně jen párkrát, na to už je vážně potřeba člun v kondici, většina tam jezdí tak 50-55 km/h na pohodu.

Což je dost velká debilita. Kotvím v Davli tak 7 let. Co jsem za tu dobu viděl nechtěj povídat. Málo kdo jede v kluzu, ale převážně v přechodovým režimu + blbě vytrimovanou lodí, a myslí si, jak dělá dobře. Další lezou po břehu, místo aby plavali prostředkem. Jiní proplavou mezi mnou a rybářem na pramici s odstupem 3m, místo aby nás komplet objeli. Rybář je zalitej. Po Sázavě do Pikovic je to totéž, akorát rybářů na pramicích je víc. Každej rok se těším, až skončí v září převoz na Slapech . Chcete dokázat zákaz co už jednou byl? A není to o tom, že teď plavu pomalu. Vlnu dokážu pořádnou. Měl jsem hodně rychlé lodě, v jedné kategorii nejrychlejší, a bylo nás víc, jen jsme neplavali s vymazaným mozkem.

V Německu to je komplet oříznutý na 12km/h a míň, výjimkou je Labe, Odra a Rýn - tam jsou omezení jen místní, jinak 30km/h, nebo jezera se šířkou nad 300m. No taky si tam proto téměř nikdo rychlé lodě nekupuje a neprovozuje.

Odkaz ke komentáři

Asi spěchali ? :lol:Na vodě určitě dodržovali předepsaný režim, tak si ten adrenalin někde vylejt museli né?

Já jel autem, oni jeli na vodě :-) Silnice vede podél vody.

EDIT: Aby to pro některé nevyznělo tak, že jsem jim záviděl rychlý čluny.

Spíš jsem se vžil do situace těch rybářů na pramicích, gumákařů a podobně, který po jejich projetí sotva drželi na hladině, když to prometli 10m od nich.

Upraveno uživatelem Rimmerak
Odkaz ke komentáři

NJN, každý plave jak umí, ale fakt jsem si nedovedl představit,že Tě předjížděli po vodě 80+ :/ pochopil bych jeden, dva třeba se závoďákama, ale hromadně? Já se taky rád svezu rychle, ale s rozumem, tam kde nikoho neohrořuju, jinak preferuji pohodoviu jízdu. Tímto se omlouvám ,, chlapcovi,, Jakubovi, fakt je to nad mojí představivost
Odkaz ke komentáři

Což je dost velká debilita. Kotvím v Davli tak 7 let. Co jsem za tu dobu viděl nechtěj povídat. Málo kdo jede v kluzu, ale převážně v přechodovým režimu + blbě vytrimovanou lodí, a myslí si, jak dělá dobře. Další lezou po břehu, místo aby plavali prostředkem. Jiní proplavou mezi mnou a rybářem na pramici s odstupem 3m, místo aby nás komplet objeli. Rybář je zalitej. Po Sázavě do Pikovic je to totéž, akorát rybářů na pramicích je víc. Každej rok se těším, až skončí v září převoz na Slapech . Chcete dokázat zákaz co už jednou byl? A není to o tom, že teď plavu pomalu. Vlnu dokážu pořádnou. Měl jsem hodně rychlé lodě, v jedné kategorii nejrychlejší, a bylo nás víc, jen jsme neplavali s vymazaným mozkem.

V Německu to je komplet oříznutý na 12km/h a míň, výjimkou je Labe, Odra a Rýn - tam jsou omezení jen místní, jinak 30km/h, nebo jezera se šířkou nad 300m. No taky si tam proto téměř nikdo rychlé lodě nekupuje a neprovozuje.

Davide,

tak jasně že máš pravdu že blbounů se tu najde až až, spíš jsem narážel na rychlost přes 80 km/h. Nicméně jak říkáš zpravidla jsou problémem hlavně lodě v přechodovém režimu. Buď jedu pomalu a nebo skočím do kluzu u mé lodě je to do 11 km/h no a nebo tak nad 35 km/h. Nicméně zejména kolem Tvé lodě když jsi doma, či obecně kolem lodí tam zaparkovaných si na to ale dávám pozor a většinou zrychluji až od Záhořaského potoku dolů, kde už je to dále bez lodí a dost široké na bezpečné vyhnutí se. Co se týče Sázavy, tak tam je to snad jasné. Nicméně na druhou stranu bych řekl že je to příjemné když se na té vodě něco děje, pamatuji si že když byla v Davli na Vltavě vidět nějaká loď byla to událost týdne, což bylo hrozně smutné.

Tímto se omlouvám ,, chlapcovi,, Jakubovi, fakt je to nad mojí představivost

Nic se nestalo Maxiku, jen mě zarazilo že jen co jsem se konečně osmělil sem něco napsat, už jsem byl za "chlapce".

Upraveno uživatelem Jakub_4240
Odkaz ke komentáři

Buď jedu pomalu a nebo skočím do kluzu u mé lodě je to do 11 km/h no a nebo tak nad 35 km/h. Nicméně zejména kolem Tvé lodě když jsi doma, či obecně kolem lodí tam zaparkovaných si na to ale dávám pozor a většinou zrychluji až od Záhořaského potoku dolů, kde už je to dále bez lodí a dost široké na bezpečné vyhnutí se. Co se týče Sázavy, tak tam je to snad jasné

Tak by to mělo být a jsi jeden z mála. Neznám tě a až připlavu, někdy koncem září z delší plavby, tak se zastav. S lidma od vody si vždycky rád podrbu.

Odkaz ke komentáři

Tak ještě, že mě tohle netrápí, jezdíme většinou ve dvou, malej 4,5m člun a k tomu 5-ti koník, prostě pohodička, musím ale uznat, že pokud jedu sám, tak už tahle velikost člunu dokáže udělat pěknou vlnu. Letos jsem poprvé jel sám, ze zátoky pěkně na volnoběh, aby se voda ani nehla, protože tam kotví nějaké lodě. Jak jsem vyjel na hlavní tok a přidal, tak jsem se ohlédl za loď a nevěřil svým očím, za mnou vlna jak od parníku, musel jsem poprvé ubrat plyn. Bohužel na slapech je to celkem běžný jev. Malá loď a v ní jeden člověk, taky většinou pětikoníček a na plnej plyn, sami ani nevědí, že už jedou v přechoďáku a dělají obrovskou vlnu. Zase na druhou stranu mě baví na tyhle vlny vytvořené jinou lodí najíždět, pěkně to hopsá, takže takové magory vyhledávám 8O)))))). Jinak na mě většinou ostatní koukají jak na magora, sportovní člun a na něm tenhle pidimotor, ale nic to nežere a rychleji se u nás stejně jezdit nedá, tak to stačí. Jen byla velká šichta do útrob tohodle motoru narvat el. startér 8O)))))

Ještě ke kontrolám SPS, děkuji že mě neotravují, je evidentní, mám vysledováno, že opravdu zastavují jen ty, kteří provádějí nějakou nepravost a za to je chválím a děkuji. Kdyby to tak fungovalo i na silnici, jenže tam nejde o bezpečnost, ale o plnění státní kasy ......bohužel.

Upraveno uživatelem geriatrix
Odkaz ke komentáři

Ale jo, taky mam par spatnejch zkusenosti ale ze by to byla takova katastrofa to nevim. Zajimavy je, ze kdyz jsme u nas na ostrove s kamaradem, co je na vlnobiti opravdu haklivej, tak nejvetsi pruser nejsou motoraky ve skluzu, ale lode jedouci rychleji ve vytlaku anebo ano motoraky ale v prechodovym rezimu. Me spis prijde, tim nemyslim zrovna teda vas, ze jsou zase lidi az moc haklivi, holt jsem na vode, tak trochu musim pocitat s tim, ze hladina nebude jako olej. Apropo, klidek a pohodicku mam sice obcas rad ale ja zrovna jezdim rad na plnej plyn od shora az dolu, rad preskakuju na vlnach, delam prudky zatacky atp a svete div se, mam to rad, libi se mi to a doufam, ze to nebude nikdy jinak. Chapu, ze me vetsina z vas prokleje a bude si myslet cosi o debilcich a aby takovych bylo na vode co nejmene ale myslim, ze ja jsem rozhodne nikomu zadnou ujmu nikdy nezpusobil narozdil od jinych, plujicich dalece pomaleji.

PS: jeste by me zajimalo, jestli kdyz sifaci a jine lode tohoto typu jako napr. i samotny tlacak dela vlnu jako krava, zda jim taky jdete po krku a nenavidite je. Jen se ptam.

PPS: Litam asi jako jeden z mala na Labi od Lovosic po Strekov celkem dost (2 mesice 600km) a lodi sice pribylo, nicmene muzu konstatovat, ze jsem se vicemene s nejakym debilem nesetkal, snad jen vcera jeden na hlinikove Marine 16Y co jel kolem privozu a kotviste aniz respektoval zakaz vytvareni vlnobiti a sani. Vicemene se spis naopak setkavam s nevrazivym pohledem od mocnych kapitanu ruznych starsich lodi zvlastnich tvaru a predevsim mistru jachtaru plujicich pochopitelne jako vzdy pouze a jen na motor. Nevidim duvod se posrat, kdyz je to trosku zhoupne, nebo snad nejsou najednou ti husti jachtari? Ja bych jim dal predevsim dejchnout, protoze nejvic tech, co najedou za rok par kilometru maji flasku piva u volantu atd. Ale to je asi oukej.

Jinak nic proto Anachy neni to na tebe, jen rikam veci jak je vidim ja a jak jsem psal i ja se snazim neskodit.

Musim rict, ze naprosto souhlasim. Pokud se nekde uvazu tak holt musim pocitat s tim ze jsem na otevrenem toku a holt mne muze nekdo pohoupat. Uprimne na mori je to uplne normalni a nikdo to neresi, naopak je to jeste tvoje blbost ze jsi se blbe vyvazal.

Odkaz ke komentáři

Jo Davide to je to co presne pisu, nevim kdo co z toho ma, ze jede se spickou vzhuru, pomalu a jeste dela vlnu jako krava - bohuzel to je posledni dobou hodne castej jev a proti tomu je sportak v rychlosti 80+ prd.

Odkaz ke komentáři

Tak ještě, že mě tohle netrápí, jezdíme většinou ve dvou, malej 4,5m člun a k tomu 5-ti koník, prostě pohodička, musím ale uznat, že pokud jedu sám, tak už tahle velikost člunu dokáže udělat pěknou vlnu. Letos jsem poprvé jel sám, ze zátoky pěkně na volnoběh, aby se voda ani nehla, protože tam kotví nějaké lodě. Jak jsem vyjel na hlavní tok a přidal, tak jsem se ohlédl za loď a nevěřil svým očím, za mnou vlna jak od parníku, musel jsem poprvé ubrat plyn. Bohužel na slapech je to celkem běžný jev. Malá loď a v ní jeden člověk, taky většinou pětikoníček a na plnej plyn, sami ani nevědí, že už jedou v přechoďáku a dělají obrovskou vlnu. Zase na druhou stranu mě baví na tyhle vlny vytvořené jinou lodí najíždět, pěkně to hopsá, takže takové magory vyhledávám 8O)))))). Jinak na mě většinou ostatní koukají jak na magora, sportovní člun a na něm tenhle pidimotor, ale nic to nežere a rychleji se u nás stejně jezdit nedá, tak to stačí. Jen byla velká šichta do útrob tohodle motoru narvat el. startér 8O)))))

Ještě ke kontrolám SPS, děkuji že mě neotravují, je evidentní, mám vysledováno, že opravdu zastavují jen ty, kteří provádějí nějakou nepravost a za to je chválím a děkuji. Kdyby to tak fungovalo i na silnici, jenže tam nejde o bezpečnost, ale o plnění státní kasy ......bohužel.

Taktéž vyhledávám magory dělající velkou brázdu a vlny, bohužel moc lidí nejezdí :(

Odkaz ke komentáři

Tak by to mělo být a jsi jeden z mála. Neznám tě a až připlavu, někdy koncem září z delší plavby, tak se zastav. S lidma od vody si vždycky rád podrbu.

Davide my se od vidění známe, ale takhle si mne nevybavíš. Až se vrátíš, dáme panáka.

Taktéž vyhledávám magory dělající velkou brázdu a vlny, bohužel moc lidí nejezdí :(

Potkal jsem v poměrně úzkém místě loď SPS (tuším že 1 nebo 2) no prostě tu velkou. Vlny byly větší než bych čekal a zatím jsem neviděl nikoho kdo by se jim vyrovnal.

Odkaz ke komentáři

Sullaco:

Taktéž vyhledávám magory dělající velkou brázdu a vlny, bohužel moc lidí nejezdí

měl jsi se mnou plavat na šětínskou zátoku a na Balt. To by sis užil. Foukalo 6 - 7 Bf. Nebo počkej, až se někdy koncem září poženu na Prahu. Pro tebe bych speciálně přidal. ;)

d.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...