Anachy Zveřejněno 22. Červenec 2013 Sdílet Zveřejněno 22. Červenec 2013 Nemohu se nezmínit o sobotní kontrole která mne potkala na orlické přehradě mezi Ždákovským mostem a zámkem Orlík.Jeli jsem s kamarádem svázáni boky k sobě, pěkně pianko a v klidu, po podjetí mostu jsem už z dáli viděl, že ze zatáčky vyjel člun SPS, Po ujetí dalších metrů mi již bylo jasné , že jsme cílem. V klidu k nám dojeli a po vzájemném pozdravení se vyvázali bokem k jedné z lodí. Proběhla příjemná diskuze, kontrola dokladů od lodi a průkazů VMP - vše si nafotily a zapsaly. Kupodivu toto bylo vše a po popřání příjemné plavby pokračovaly dále a my také. Musím vyzdvihnout super přístup ze strany SPS a policie, na palubě byl od každé složky jeden zástupce. :) :) Tak pokud máte někdo nějaké poznatky z kontrol tak sem s nimi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 22. Červenec 2013 Sdílet Odesláno 22. Červenec 2013 dejchals? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 22. Červenec 2013 Autor Sdílet Odesláno 22. Červenec 2013 néééééééé :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kocour Odesláno 22. Červenec 2013 Sdílet Odesláno 22. Červenec 2013 Na Moravě jsou kontroly na denním pořádku, dokonce jsem minulý týden dýchal. Ale je to jen dobře, pokud mám vše v pořádku, jednání je rovněž vždy korektní. Jezdí jedna loď SPS a dva čluny policie. Stad to pomůže, aby nám přestaly padat lodě z jezů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 22. Červenec 2013 Autor Sdílet Odesláno 22. Červenec 2013 No také nejsem proti, ale kde jsou zašitý když na orlické přehradě v místech kde se nesmí ve skluzu blbne parta nadrženců na dvou člunech půlku odpoledne včetně tahání lyžaře a hraček :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 5. Srpen 2013 Autor Sdílet Odesláno 5. Srpen 2013 Tak jsem absolvoval další kontrolu, tentokrát na Dalešické přehradě (již jsem se o tom zmiňoval v jiném tématu). Opět profesionální přístup ze strany SPS, žádné zbytečné otravování. tentokrát to bylo i s detektorem alkoholu. Prý je to docela náhoda, že jsem na ně na Dalešicích narazil - většinu času tráví na Batáku a jiných částech regionu patřícího pod SPS Přerov.:) :) :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 5. Srpen 2013 Sdílet Odesláno 5. Srpen 2013 (upraveno) Anachy na ně má asi nějaký magnet :D Jinak musím potvrdit jeho předchozí slova o Orlíku. Byl jsem tam s prckem celý víkend. V sobotu mezi 10 a 11 letí loď SPS proti proudu, byl jsem vyvázaný celý den a noc u břehu přímo naproti Vystrkovu, na přídi koukám je něco růžového... vezmu dalekohled a než zaostřím, loď se propadne po ubrání plynu a udělá otočku s vlnou jako od Titaniku, naproti nim plul krokem velký kajutový Bayliner a tak se ho asi v poslední chvilce rozhodli zkontrolovat, ten se k nim pomalu dostal a zřejmě proběhla kontrola. Po několika minutách se oddělili a loď SPS opět jako kdyby hořelo upalovala proti proudu a na té přídi byla nějaká osoba ženského pohlaví v růžovém triku :-O Asi stopařka :-D Od té doby nikdo v kluzu nejel až na pár malých gumáků. Odpoledne se loď SPS vracela ke hrázi a pak začalo to pravé řádění, tipnul bych že víc jak polovina lodí které byly na vodě letěli kluzem, včetně tahání hraček a dovádění na vlnách od dalších lodí.. toto skončilo někdy okolo 9 kdy se začalo stmívat. V neděli SPS nevyplula vůbec a rychlíků bylo habaděj. Toť moje nepřímá zkušenost s SPS. Upraveno 5. Srpen 2013 uživatelem mirzik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 5. Srpen 2013 Autor Sdílet Odesláno 5. Srpen 2013 No mám strach z té jak se říká "do třetice všeho dobrého či zlého" :) :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 7. Srpen 2013 Sdílet Odesláno 7. Srpen 2013 Ahoj, tak to jsme byli na Orlíku všichnis asi v ten samý den. Protože mám přesně tu samou zkušenost - jak projela SPS zpět, začali jezdit magoři s lyžaři a hračkami. Musím říci, že jsem byl mírně zklamán, jak to tady funguje.Na druhou stranu jsem nyní absolvoval technickou prohlídku - na domovské vodě na Slapech. SPS dokonce přijeli, velmi vstřícný a příjemný přístup. Musím říci, že kdyby takhle fungovaly i ostatní orgány státní správy, to by bylo něco. Fakt musím kvitovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 7. Srpen 2013 Sdílet Odesláno 7. Srpen 2013 Když už jsme u těch kontrol..... co všechno u vás tak běžně kontrolují? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 7. Srpen 2013 Autor Sdílet Odesláno 7. Srpen 2013 No u mne nic, vlastně jen doklady - tj. papíry od lodě a VMP. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 8. Srpen 2013 Sdílet Odesláno 8. Srpen 2013 Při kontrole na vodě, nebo na TK? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 8. Srpen 2013 Autor Sdílet Odesláno 8. Srpen 2013 Kontrola na vodě, u TK toho asi budou chtít vidět více, pokud můžeš "Jahodáku" hoď sem info co všechno chtěli vidět a kam lezli? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 9. Srpen 2013 Sdílet Odesláno 9. Srpen 2013 TK se víceméně letmo koukli na loď, ptali se na WC (já žádné nemám, ale nesmí jít přímo do vody), pak jsem jim víceméně sám od sebe a dobrovolně ukázal motor na kterym si zkontrolovali číslo a pak je zajímal vařič. Tam mi dal najevo, že to mám špatně, protože mám normální 2 kg bombu a hadicí k hořáku. Měl by být líh, nebo alepsoň takový ten plynový vařič rovnou s kartuší v sobě, aby se dala vždycky hned vypojit. Jinak nic. A jak jsem řikal, byli v pohodě. Komu končí platnost, doporučuju to udělat ještě letos, má se to nějak rapidně zpřísnit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 9. Srpen 2013 Sdílet Odesláno 9. Srpen 2013 U mě take WC,Uchyceni a odpojovač baterie,číslo na laminatu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 10. Srpen 2013 Sdílet Odesláno 10. Srpen 2013 U baterie musí být odpojovač? To je nějaká. :-) Když jsem vloni připravoval plachetnici, tak jsem si jednak načetl vyhlášku a jednak komunikoval se SPS, ale o odpojovači jsem ještě neslyšel (nebo jsem ho rovnou pustil z hlavy, když tam mám hlavní vypínač).Hlavně jdou po vývodech odpadů z lodě a po výrobních číslech. Pak taky musí být čerpadlo s hadicí min. délky, aby dosáhla z kajuty. Sání čerpadla musí být v nejnižším bodě. Kýbl s lanem min. 1,5m, výlevka, vyvazovací lano min. snad 10m, hlavní kotva x kg/m délky, pomocná kotva xkg/m délky, nářadí k motoru, záchranné kolo, nebo podkova a dál už nevim.... :-))) Jo ještě lékárnička, pádlo a háček. A taky ještě baterie musí být uchycená.U mě se při technické ptal na vývody (řekl jsem po pravdě, že jsou zaslepené) a po výrobním číslu (žádné nemám). Pak jsme jen oměřili loď a byla zaregistrovaná a po technický. Ještě jsem musel koupit novější motor, protože v tu dobu ještě platila povinnost mít CE. Dneska už zase jen max. 25 let stáří. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 10. Srpen 2013 Sdílet Odesláno 10. Srpen 2013 Jeste jsi v tom vyctu zapomel na hasici pristroje. Nevim podle ceho to berou, ale ja uz musim mit dva dvoukilove. Respektive tak to po mne chteli :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 28. Červenec 2014 Autor Sdílet Odesláno 28. Červenec 2014 Jen bych rád upozornil "rychlíky" na slapské přehradě, že se teď každou sobotu (tu mám ověřenou, ostatní dny nevím) konají hony na rychle a v kluzu jezdící lodě od malých gumáků přes pramičky až k velkým cruiserům. Vždy jsou někde zašití a berou jednu loď za druhou. Netuším jestli s postihem nebo jen s domluvou. Beru to jako pozitivum alespoň se někteří (myslím si ale, že Ti se zde jako čtenáři nevyskytují) snad trochu uklidní. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 28. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 28. Červenec 2014 Potvrzuji zkušenost z této soboty. Jel jsem z Kamýka a u Županovic už jsem si připadal jako jediný debil, který ještě dodržuje plavbu ve výtlaku. Létaly tam i více jak dvoutunové lodě v kluzu sem a tam.Satisfakcí mi byl člun SPS o pár km níže, který se tam pohyboval v úseku mezi dvěma zatáčkami okolo km 109. Jakmile někoho viděli v kluzu tak šli po něm. Pozorovali jsme to z dálky (koupali jsme se z lodi) a za cca 2 hod. co jsme je měli v dohledu vzali 5 lodí. Vždycky u nich pobyli více jak 10 min., tak doufám, že to jen domluvou neskončilo. Děkuji SPS! Bylo to potřeba.Ještě bych je někdy rád viděl, jak vyplísní hrdinného plavce, který se vydá napříč přehrady. Potkali jsme jich ten den několik a tu hlavu ve vodě člověk snadno přehlédne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 28. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 28. Červenec 2014 Na Slapech ale musí bejt pro motorový čluny šílená nuda co? Zlatý Labe jak tak koukám.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 28. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 28. Červenec 2014 (upraveno) no-po tom co na Labi predvadejí nektera hovada v poslednídobe to bude pravdepodobne brzo i tady u nas-po necelem mesíci na vode mam už urvanou bortlajsnu i s kusem laminatu a za jednim blbeckem jsem si dojel až na komoru-ono vykoupat se s ročním vnukem v naručí při vystupování není to prave ořechove ani v letě-naštěstí registr funguje a na komorach taky spolupracujoupodobne zkusenosti ma vicemene kazdy kdo stojí na hl. toku Upraveno 28. Červenec 2014 uživatelem packa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 28. Červenec 2014 Autor Sdílet Odesláno 28. Červenec 2014 Na Slapech ale musí bejt pro motorový čluny šílená nuda co? Zlatý Labe jak tak koukám....No není to tak zlé, nevím co bych měl z toho kdybych přefrčel z jedné strany přehrady na druhou pokaždé když jsem na vodě a to jsem tam, když je počasí, tak dvakrát třikrát do týdne :), Vždyť to je o pohodičce a klídku na vodě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 28. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 28. Červenec 2014 (upraveno) Ale jo, taky mam par spatnejch zkusenosti ale ze by to byla takova katastrofa to nevim. Zajimavy je, ze kdyz jsme u nas na ostrove s kamaradem, co je na vlnobiti opravdu haklivej, tak nejvetsi pruser nejsou motoraky ve skluzu, ale lode jedouci rychleji ve vytlaku anebo ano motoraky ale v prechodovym rezimu. Me spis prijde, tim nemyslim zrovna teda vas, ze jsou zase lidi az moc haklivi, holt jsem na vode, tak trochu musim pocitat s tim, ze hladina nebude jako olej. Apropo, klidek a pohodicku mam sice obcas rad ale ja zrovna jezdim rad na plnej plyn od shora az dolu, rad preskakuju na vlnach, delam prudky zatacky atp a svete div se, mam to rad, libi se mi to a doufam, ze to nebude nikdy jinak. Chapu, ze me vetsina z vas prokleje a bude si myslet cosi o debilcich a aby takovych bylo na vode co nejmene ale myslim, ze ja jsem rozhodne nikomu zadnou ujmu nikdy nezpusobil narozdil od jinych, plujicich dalece pomaleji.PS: jeste by me zajimalo, jestli kdyz sifaci a jine lode tohoto typu jako napr. i samotny tlacak dela vlnu jako krava, zda jim taky jdete po krku a nenavidite je. Jen se ptam.PPS: Litam asi jako jeden z mala na Labi od Lovosic po Strekov celkem dost (2 mesice 600km) a lodi sice pribylo, nicmene muzu konstatovat, ze jsem se vicemene s nejakym debilem nesetkal, snad jen vcera jeden na hlinikove Marine 16Y co jel kolem privozu a kotviste aniz respektoval zakaz vytvareni vlnobiti a sani. Vicemene se spis naopak setkavam s nevrazivym pohledem od mocnych kapitanu ruznych starsich lodi zvlastnich tvaru a predevsim mistru jachtaru plujicich pochopitelne jako vzdy pouze a jen na motor. Nevidim duvod se posrat, kdyz je to trosku zhoupne, nebo snad nejsou najednou ti husti jachtari? Ja bych jim dal predevsim dejchnout, protoze nejvic tech, co najedou za rok par kilometru maji flasku piva u volantu atd. Ale to je asi oukej.Jinak nic proto Anachy neni to na tebe, jen rikam veci jak je vidim ja a jak jsem psal i ja se snazim neskodit. Upraveno 28. Červenec 2014 uživatelem Sullaco Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rimmerak Odesláno 29. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 29. Červenec 2014 No, já když odjížděl ze štěchovic předminulý víkend, tak jsem jel po silnici podél vody na té sedmdesátce kolem tachometrových 75 a od Stěchovic skoro až do Davle mě předjížděl jeden člun za druhý rychlostí tak 80+. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 29. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 29. Červenec 2014 Asi spěchali ? :lol:Na vodě určitě dodržovali předepsaný režim, tak si ten adrenalin někde vylejt museli né? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se