Přejít na obsah
Plavidla.cz

preprava lode širokej 2,6m

sando

Doporučené příspěvky

Ano od nového roku je to tak a jsou tam změny. Tož udělali ten odstavec moc pěkně

b) okamžitá hmotnost brzděného přívěsu kategorií O 1 , O 2 nesmí být větší než největší povolená hmotnost brzděného přípojného vozidla stanovená pro tažné vozidlo, která je uvedena v technickém průkazu a osvědčení o registraci tažného vozidla, za podmínky, že okamžitá hmotnost takového přípojného vozidla není větší než největší povolená hmotnost tažného vozidla u vozidel kategorií M 1 a N 1 a 1,5násobek největší povolené hmotnosti tažného vozidla u vozidel kategorií M 1 G a N 1 G,

Zajímalo by mě, kterej osobák má zapsáno v TP bržděnej vlek těžší než kolik může vážit auto. Ta podmínka tak jak je tam napsaná je tam úplně zbytečná.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To už není pravda, dneska Ti zapíšou tak jek to je v Německu, nebo jak napíše výrobce, eventuálně akrediťák .A skoro každá 4kola může tahat víc, než sama váží, já měl na 2kovým Golfu SYNCRO 1400 kg na kouli

Je to tak jak píše maxík... já mám třeba na kouli 2t a váha auta 1670

Odkaz ke komentáři

To už není pravda, dneska Ti zapíšou tak jek to je v Německu, nebo jak napíše výrobce, eventuálně akrediťák .A skoro každá 4kola může tahat víc, než sama váží, já měl na 2kovým Golfu SYNCRO 1400 kg na kouli

Jenomže já mam normální kombík, však víš. Přihlašoval jsem ho před 4 lety

Odkaz ke komentáři

Jenomže já mam normální kombík, však víš. Přihlašoval jsem ho před 4 lety

No, psal jsi o osobáku......ne o pohonu jen dvou kol, podle mne má každý normální auto k lodi pohon na obě nápravy :D a =D

Odkaz ke komentáři

já jsem měl teda na autech vždycky víc, u BMW 5 vážilo něco kolem 1500kg a závěs mělo na 1600kg, u Citroenu XM jsem měl to samý a vážilo podobně. tak nevím, možná to neplatilo pořád.

ještě jsem neviděl BMW řady 5,které by mnělo celkovou max.váhu 1500 kg.Pohotovostní hm. BMW E39 je cca 1700kg!!

bootcentrum

Odkaz ke komentáři

já jsem měl teda na autech vždycky víc, u BMW 5 vážilo něco kolem 1500kg a závěs mělo na 1600kg,
ještě jsem neviděl BMW řady 5,které by mnělo celkovou max.váhu 1500 kg.Pohotovostní hm. BMW E39 je cca 1700kg!!

bootcentrum

Danykopy psal "vážilo" tedy byla řeč o pohotovostní hmotnosti. Až E39 vážilo (mělo pohotovostní hmotnost) víc, než 1,5t

Třeba

E12 1380 / 1770

E28 1410 / 1860

E34 1480 / 1910

E39 1700

Odkaz ke komentáři

Jo ale ve vyhlášce píší, pokud okamžitá hmotnost přípojného vozidla není výšší než největší povolená hmotnost tažného vozidla,

Takže kdyby auto vážilo max 1600kg a mělo zapsanej vlek 2t, tak ho stejně naloženej na 2t nemůže zapřahnout

Odkaz ke komentáři