Přejít na obsah
Plavidla.cz

Rada pred nákupom lode

sando

Doporučené příspěvky

Najskôr ako nový na fore všetkých pozdravujem

a poprosí skúsenejších o rady pre kúpou lode

hÄľadám daycruiser pre chorvatsko, taliansko,dunaj ( Äľahko prepraviteÄľný max š 2,55 optimal do 2000kg, min 6 )

zatial som jazdil na požičiavanych okolo 5m

potreboval by som poradiť

- čo sa týka plavebných vlastností pri zdvihnutých vlnách či je veÄľký rozdiel medzi loďami ako napr maxum1800,baylayner175-190 cca5,5m a loďami s dl cca 6-7m napr regal210

pripadne ak by ste mali odporúčania čomu sa vyhnúť pripadne do čoho ísť (značka motorizácia veÄľkosť) budem vďačný

Jaro

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vítej, ale na tohle vlastně ani nejde odpovědět. Obecně platí čím větší loď, tím větší pohodlí a schopnost plout v tvrdším počasí, ale je to vykoupeno cenou, spotřebou, přepravními možnostmi atd. Pro tvoje zadání jde o délku 5,5 - 6 m, ostatní je na osobních prioritách a možnostech. Pročti si podobná témata (je toho dost), ale konkrétní rady se nedobereš. Já osobně v HR používám Cortinu 555 s přívěsákem Mercury 90 2T a nemám proti jejímu chování při plavbě vč. vln žádné výhrady. Motor bych klidně vyměnil za čtyřtakt, ale je to o penězích...

edit - jinak k té Cortině (ale i jiným lodím a motorizaci ) je toho v téhle sekci až až. Spíš se ptej na konkrétní jednotlivosti.

Upraveno uživatelem taurus
Odkaz ke komentáři

všichni výrobci nemají značení stejné tedy nejsou lodě srovnatelné. Například Maxum 1800 SR3 co mám já odpovídá velikostně lodi 20", Bayliner 175 za zase poměrně malej a lehkej je potřeba srovnat technické parametry a ideálně loďe porovnat naživo. Pokud nemáš problém s 21" tak jdi do toho čím větší tím lepší. Dle mého názoru ideální 21", 22" a motor 5l mpi popřípadě MAG 350, ale je to o penězích a samozřejmě i spotřeba je poměrně vysoká. čím větší a těžší loď máš tím se lépe na moři jezdí, ale samozřejmě také musíš tu váhu rozhýbat a na to potřebuješ více energie tedy finančně náročnější než menší lodě. Lodě navíc mají různé tvary a výšku trupu proto je dobré lodě porovnat naživo.
Odkaz ke komentáři

Ahoj, za mne bych se jen pripojil k vyse popsanemu. Co se tyce more, tak vlny jsou ted v sezone mym doslova kazdodenim problemem ktery rozhoduje o tom jestli jeste vyjedu nebo jestli uz je to za hranou, pripadne kolik si uziju adrenalinu. (rozumej jestli se nep...ru) Co mam zkusenosti tak opravdu zakladni parametr je delka, tvar trupu dokaze sice lecos dohnat, ale osobne jsem byl dost prekvpenej jakou roli hraje ve vlnach par decimetru, krasne je to poznat u temer identickych lodi (Smartliner 19-21, nebo u Qucksilveru 580-640). Je pravda ze s kazdou stopou dost podstatne stoupaji naklady jak porizovaci tak na provoz, ale ja osobne povazuju 19-20 stop (okolo 6 m) jako naproste minimum na volne more. I kdyz ta samotna otazka je strasne siroka a odpovedet se na ni vlastne ani neda. :-)
Odkaz ke komentáři

Vďaka za odpovede

ťažko sa vyberá a rozhoduje keď sa to nedá porovnať vedÄľa seba na jednom mieste prípadne vyskúšať a porovnať na vode

tiež to vidím tak že čím väčšia tým lepšia a žiaÄľ finančne náročnejšia len som nevedel posúdiť či 3-4 stopy dĺžky spravia veÄľa čo sa plavby týka

ak budem mať niečo vyhliadnuté tak sa vás ešte popýtam

vďaka

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...