Přejít na obsah
Plavidla.cz

Sjezd Marinaorlík?

Tom2082

Doporučené příspěvky

Zdravím,

manželka vybrala dovolenou tady http://www.marinaorlik.estranky.cz/, a pán do telefonu tvrdil že tam mají sjezd pro lod, moc s ním řeč nebyla a já našel pouze jeřáb a ješte nevím za kolik... Máte někdo zkušenosti jak to tam funguje popř. jestli je tam pěkné ubytování? apod. Lod mám na dvouosým vleku cca 6 m a auto je sice silný ale v měkkým terénu je KO.

Loni jsme byl na barandově kde bylo fajn ale manželka chce někam kde to více žije:)

Díky za cenné zkušenosti

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano mají jen jeřáb, ale o povodních tam už sjezd měli - byla zatopená cesta k jeřábu. http://www.marinaorlik.estranky.cz/fotoalbum/orlik-povodne-2013/

Ale co jsem s nimi mluvil, tak jeřábují denně a v klídku a pohodě. Cesta k jeřábu je tedy prudší, ale snad by neměl být problém se s nimi domluvit že by těžší loď od jeřábu nahoru vytáhli tereňákem - ale to jsem poptával loni na jaře a údajně by se to dalo domluvit (já tahal 1,8t za osobákem s předním náhonem, tak se mi to zdálo prudký. Jinak u jeřábu se s vlekem neotočíš, ale jeřábník ochotně otočí ¨vlek jeřábem a samotné auto se otočí v pohodě, takže není třeba pod jeřáb couvat.

Odkaz ke komentáři

Ano mají jen jeřáb, ale o povodních tam už sjezd měli - byla zatopená cesta k jeřábu. http://www.marinaorlik.estranky.cz/fotoalbum/orlik-povodne-2013/

Ale co jsem s nimi mluvil, tak jeřábují denně a v klídku a pohodě. Cesta k jeřábu je tedy prudší, ale snad by neměl být problém se s nimi domluvit že by těžší loď od jeřábu nahoru vytáhli tereňákem - ale to jsem poptával loni na jaře a údajně by se to dalo domluvit (já tahal 1,8t za osobákem s předním náhonem, tak se mi to zdálo prudký. Jinak u jeřábu se s vlekem neotočíš, ale jeřábník ochotně otočí ¨vlek jeřábem a samotné auto se otočí v pohodě, takže není třeba pod jeřáb couvat.

Na kolik ten jeřáb vyjde?, aby nebylo třebas levnější sjezd na barandově. Mám zadokolku, takže prudký sjezd není problém, jen na nezpevněné cestě zapadne.

Odkaz ke komentáři

Na Radavu jen s menší lodí - na hlavní pláž do zátoky tě správce nepustí, pokud tě vůbec pustí s lodí do kempu. V sezoně tě většinou pustí jen se otočit na louku (která by letos měla být už oplocená - takže se tam s lodí ani neotočíš) a ven z kempu. Má od povodí zakázáno aby se tam spouštěli lodě - ono do zátoky je zákaz vplutí, takže tam nemají lodě co dělat.

Jednu chvíli pouštěl s loděma do zátoky blíže písecké mariny, ale je tam blbej příjezd - projíždíš kempem, a když je míň vody je tam dost brzo schod a pak je docela sranda dostat ven i prázdnej vlek, tak pozor na to.

U hotelu u Jezera je to dost mělký a jen na lehký lodě - umí se to tam pěkně bořit. S malým motorákem to bude v pohodě, s větší plachetnicí bych tam nejel, navíc příjezd pro velkou loď taky nic moc. Ale dá se tam dobře parkovat auto a v hotelu jsou dost ochotní.

Označenej sjezd je v kempu Bor - ale je to tam hodně mělký a jen pro malý lodě - tak na malý motoráky, gumáky.

Pak je cesta do vody u Blovičáků, je to proti hradu Orlík, příjezd jako na kemp Radava, ale nahoře u lesa jedeš rovně dolů a pořád rovně až k vodě - je tam asfaltka, ale sjezd je do zatáčky a dlážděnej, jak je to s domluvou ale nevím.

Odkaz ke komentáři

Na Radavu jen s menší lodí - na hlavní pláž do zátoky tě správce nepustí, pokud tě vůbec pustí s lodí do kempu. V sezoně tě většinou pustí jen se otočit na louku (která by letos měla být už oplocená - takže se tam s lodí ani neotočíš) a ven z kempu. Má od povodí zakázáno aby se tam spouštěli lodě - ono do zátoky je zákaz vplutí, takže tam nemají lodě co dělat.

Jednu chvíli pouštěl s loděma do zátoky blíže písecké mariny, ale je tam blbej příjezd - projíždíš kempem, a když je míň vody je tam dost brzo schod a pak je docela sranda dostat ven i prázdnej vlek, tak pozor na to.

U hotelu u Jezera je to dost mělký a jen na lehký lodě - umí se to tam pěkně bořit. S malým motorákem to bude v pohodě, s větší plachetnicí bych tam nejel, navíc příjezd pro velkou loď taky nic moc. Ale dá se tam dobře parkovat auto a v hotelu jsou dost ochotní.

Označenej sjezd je v kempu Bor - ale je to tam hodně mělký a jen pro malý lodě - tak na malý motoráky, gumáky.

Pak je cesta do vody u Blovičáků, je to proti hradu Orlík, příjezd jako na kemp Radava, ale nahoře u lesa jedeš rovně dolů a pořád rovně až k vodě - je tam asfaltka, ale sjezd je do zatáčky a dlážděnej, jak je to s domluvou ale nevím.

Díky za info, zkusím se tam zajet nejdříve podívat jestli zbyde čas. Nemám moc rád překvapení.

Jak to s restauracema v okolí? Znám jen barandov a marinu Orlík. Dá se kotvit ve Velkým víru? Na radavě? Jinde?

Odkaz ke komentáři

Velký Výr - kotví se v zátoce u kempu, hned nad zátokou je hospoda.

Radava - kotví se v zátoce u kempu - při vplouvání do zátoky se kotví na pravé straně - hloubš do zátoky je zákaz vplutí, označeno plabními znaky a bójí. Jsou tam dvě hospody a nebo pěší výlet do vesnice Chrást (cca 2km), tam je hospoda v bývalé škole, vaří dobře, velké porce, lidové ceny.

Pak se dá zakotvit v zátoce u hradu orlík, kotvý se na levé straně zátoky, na pravé je zákaz. Pak lesem po pěšině k hradu, nebo do vesnice, tak jsou také hospody.

Jinak se dá kotvit všude možně, u každýho kempu najdeš místo kde zakotvit, a většinou i nějakou tu hospodu.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...