Jahoďák Odesláno 1. Červenec 2013 Sdílet Odesláno 1. Červenec 2013 Ahoj, osobní zkušenost s tímto nemám, ale předpokládal bych tak 6-8 l , přeci jen je to trochu více zdvižený volnoběh. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 1. Červenec 2013 Autor Sdílet Odesláno 1. Červenec 2013 No volnoběh to dle manuálu má 650-700 ot/m, takže tohle už je dvojnásobek. v otáčkách vyšších mi už spotřeba vychází tak nějak dle objemu motoru a výkonu různými přepočty a průtokoměrem tak nějak jak by asi měla být, no žádný zázrak to není ale to se asi od toho obsahu čekat nedá. :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 1. Červenec 2013 Sdílet Odesláno 1. Červenec 2013 Máš tam origo velký,šroubovací palivový filtr s odlučováním vody? Pokud budeš mít dobrý karbes a otáčky max 1200 ,předpokádaná rychlost 8km/hod,mněla by být spotřeba cca 5L/hod,ale dalším zvyšováním otáček a tím i rychlosti bude spotřeba růst geometrickou řadou!bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 1. Červenec 2013 Autor Sdílet Odesláno 1. Červenec 2013 No bohužel origo filtr s odlučovačem vody nemám a ani jsem nikdy neměl ani u původního motoru, možná by se asi hodil, co taková sranda stojí?Origo karbec jsem dal pryč a použil jsem jiný s konverzním přechodem na připojení, typ bych asi někde našel (807505). Původní karbec dle majitele motoru nestál za nic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 1. Červenec 2013 Sdílet Odesláno 1. Červenec 2013 Máš tam origo velký,šroubovací palivový filtr s odlučováním vody? Pokud budeš mít dobrý karbes a otáčky max 1200 ,předpokádaná rychlost 8km/hod,mněla by být spotřeba cca 5L/hod,ale dalším zvyšováním otáček a tím i rychlosti bude spotřeba růst geometrickou řadou! bootcentrumkdyby mi měl motor na 6m lodi žrát při 8 km/h 62,5l /100km, tak z něj udělám kotvu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 1. Červenec 2013 Autor Sdílet Odesláno 1. Červenec 2013 Máš tam origo velký,šroubovací palivový filtr s odlučováním vody? Pokud budeš mít dobrý karbes a otáčky max 1200 ,předpokádaná rychlost 8km/hod,mněla by být spotřeba cca 5L/hod,ale dalším zvyšováním otáček a tím i rychlosti bude spotřeba růst geometrickou řadou! bootcentrumkdyby mi měl motor na 6m lodi žrát při 8 km/h 62,5l /100km, tak z něj udělám kotvuNo každej nemá to štěstí, že může mít na lodi naftožrout :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 1. Červenec 2013 Sdílet Odesláno 1. Červenec 2013 No,on i ten smrdoucí "ropák" si u sportovního člunu vezme při výtlaku min.3L/hod.Uvědomte si,že ty lodě nemaj "výtlačné dno"!Bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 1. Červenec 2013 Sdílet Odesláno 1. Červenec 2013 No,on i ten smrdoucí "ropák" si u sportovního člunu vezme při výtlaku min.3L/hod.Uvědomte si,že ty lodě nemaj "výtlačné dno"! Bootcentrumkdybych neměl 8m lod´, co chodila za 55l 38 km/h, se všema krámama na 5 týdenní dovolenou + 700l nafty, a za 35l při 8 km/h, tak bych ti věřil mimo to, čmoudy z nafty mi voní daleko líp než z benzínu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 2. Červenec 2013 Sdílet Odesláno 2. Červenec 2013 Davide, a to chceš říct,že ti voní i ty čmoudy z dieslových moderních aut,vyráběných posledních 8 let??Bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 2. Červenec 2013 Autor Sdílet Odesláno 2. Červenec 2013 Pro Davida a Bootcentrum - jste tak trochu "mimo mísu" takže pokud se chcete dohadovat o "vůni" motorů napište si to jako SZ. Aleš Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 7. Červenec 2013 Autor Sdílet Odesláno 7. Červenec 2013 Vyčištění karburátoru a ještě jemné poladění bohatosti a problémy s nepravidelným chodem motoru a střílením do sání jsou pryč.Takže první delší víkend na lodi, z kotviště 124,5 (slapská) na orlickou kousek za ždákovák a nějaký pojíždky po orlické přehradě - cesta zpět, celkem cca 94 km za cca 70l benzínu. Průměrná spotřeba necelých 8l/hodinu, kombinovaná plavba klídek + skluz. Jelikož moje zkušenosti s šestiválcem nejsou zatím skoro žádné nemám porovnání ale nepřijde mi to nějak moc. Vychází mi průměr na 100km/74l při objemu motoru 4,1l a stáří motoru mi to přijde asi celkem normální. Starý čtyřválec 2,5l mi vycházel cca 60l/100km. Díky za Vaše zkušenosti. Aleš Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se