Přejít na obsah
Plavidla.cz

okna

Danykopy

Doporučené příspěvky

• 4 years later...

Ahoj vsem

Oprasim toto tema, at nezakladam nove :)

Jelikoz je jiz letosni sezona u konce, zacne cas na nejakou tu udrzbu a dodelavky. Mel bych dva dotazy.

Ad.1 - Nevi nekdo o firme, ktera je schopna opravit hlinikova okna ( soupacky) na lodi? Jde mi o to, ze na moji lodi mam okna, ktera jsou napul napevno a pulka soupacky, nicmene nejsou standardniho rozmeru ani tvaru. U tech soupacek je jiz v haji ta mechovka, takze by soupaci cast chtela zgeneralkovat. Bohuzel sem zatim neprisel na zadnou firmu, co by si s tim u nas umela poradit. Oslovil sem jednu firmu u Prahy, co z referenci vim, ze to uz delali a prej si s tim umej poradit, ale dopadlo to klasicky po cesku. Triprdele kecu, ze neni problem a samozrejme se uz nikdo neozval. Hmm, proc se vlastne divim v dnesni dobe.

Ad.2 - Na lodi mam spodni okna na krasnem designovem miste. Nicmene jak to tak byva, sice to vypada hezky, ale je to uplne naho.... Respektive jde o to, ze kdyz je normalni pocasi, tak je to dobry, ale kdyz zacne prset, tak samozrejme jde vsechna voda do lodi, coz neni zrovna idealni. Premejslel sem o takovem krytu nad okna a dokonce sem koukal, ze v americe presne to co sem si predstavoval prodavaj (Portvisor), ale prijde mi, ze za kus plastu chtej docela dost penez respektive, kdyz vezmu v potaz, ze z ameriky by s ohledem na castku bylo jeste DPH a CLO, tak sem zkousel hledat v EU, ale bohuzel nikde nenasel. Proto se ptam, nezahlid to nekdo nekde v EU?

http://www.seaworthygoods.com/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hm, mám ten samej problém s okny od Vetusu á za pět kolíků. Nad ně jsem z hliníkového účka udělal okap kopírující jejich tvar. Velice to pomohlo, teda pokud neprší zrovna vodorovně. Možná ses toho všiml.

Nad šoupačky, do kterejch mi teče ze střechy, hodlám nalepit tohle:

http://www.campi-shop.cz/katalog/katalog/uzitecne-doplnky/cistici-prostredky-a-pomucky/produkt/destovy-okap-drip-stop

Je to světle šedé, plastové, ohebné do potřebného radiusu, a samolepicí. Už to mám doma, ale nejsou lidi na práci. :(

Odkaz ke komentáři

No,dávat pod okna "vaničku z plastu" mi příjde jako dost čunárna a při delším dešti,to stejně přeteče - co tak zasadit nová okna? Případně přiříznout laminát,když nebudou k mání se stejným rozměrem.

bootcentrum

Vanicka pod okno me nezajima, to mi nic neresi, me jde o ten ksilt nad okna z venku na strankach hnedko nahore vpravo.

http://flotilla.seaworthygoods.com/PortVisor-Flotilla/i-rLqbvbc

Ty ofuky me take napadly, ale zatim se mi nepodarilo najit ten spravnej typ auta co by je mel rovny. Vetsinou to ma nejakej bombirung podle ramu dveri. Zkousel sem hledat i v kamionech, ale ty maj zase i se stojinou dolu vpredu, takze to taky neni reseni. Jeste zkusim pohledat v karavanech, ty by mohly mit taky neco podobneho na okna

Odkaz ke komentáři

Hm, mám ten samej problém s okny od Vetusu á za pět kolíků. Nad ně jsem z hliníkového účka udělal okap kopírující jejich tvar. Velice to pomohlo, teda pokud neprší zrovna vodorovně. Možná ses toho všiml.

Nad šoupačky, do kterejch mi teče ze střechy, hodlám nalepit tohle:

http://www.campi-shop.cz/katalog/katalog/uzitecne-doplnky/cistici-prostredky-a-pomucky/produkt/destovy-okap-drip-stop

Je to světle šedé, plastové, ohebné do potřebného radiusu, a samolepicí. Už to mám doma, ale nejsou lidi na práci. :(

Davide, diky, na tu tvoji sem prave koukal a v pripade nouze by to bylo taky reseni. Tohle co hledam, je dobry, ze i pri silnym desti by to ochranilo. Kazdopadne tu lemovku na karavany co mas odkaz je zajimave a pokud se mi nepodari sehnat nic v laminatu, tak do toho asi pujdu. Jak je hlubokej ten profil, myslim tim od nalepene steny smerem ven?

Odkaz ke komentáři

přetěsnil jsem všechna okna polyuretanovým tmelem,po zaschnutí zaříznul podle pravítka,očistil přebytky a je to lepší než originál gumové těsnění,investice pár korun a 2 dny práce,silikon je na cca 2 roky,polyuretan je podstatně trvanlivější a funguje spolehlivě,mechovka tím samozřejmě nahradit zcela nejde,mě stačilo přetěsnit její spodní hranu,skla i rámy jsem dělal kolem dokola

např.

http://www.chemieprostavbu.cz/produkty/produkty-skupiny-sikaflex/sikaflex-11-fc-300-ml-cerna-stavebni-lepidlo-a-tmel-v-jednom.htm

Odkaz ke komentáři

Jsem měl čas chvilku hledat

1) samodomo z naohýbaného a předřezaného plexi http://luckydog-newport16.blogspot.cz/2010/02/making-portlight-rain-shield.html

2) holandská firma co to dělá sice na svoje okna ale třeba by se to dalo použít http://www.gebomarineglazing.nl/product/standard-portlights/

Dotaz na tu firmu Portvisor jsi nezkousel? Jen jestli dodavaji nekam do evropy.

Odkaz ke komentáři

Mno musim rict, ze ten ksilt z toho naohejbaneho plexiskla vypada zajimave a jednoduse a jak to funguje se vsim tady u nas, tak jelikoz se mi zatim nikdo neozval s kladnou reakci na nejakou vyrobu a zima je pred nama, tak si o viku az pojedu na lod vezmu kus kartonu, omaluju si vnejsek okna a za dlouhych zimnich veceru si zacnu hrat s plexisklem. Stacilo by ohnout a pak to tam nalepit na silikon, ten by to udrzel, nic slozityho.
Odkaz ke komentáři

Davide, diky za rozmery, zejtra pojedu na lod, tak se podivam, jestli by mi to neco resilo, kazdopadne toto dam minimalne nahoru na bok FB, protoze pri desti mi tam taky stejka voda presne v miste, kde se otviraj soupacky, takze kdyz je nestihnu zavrit, tak mi to tece primo do lodi. To by mi tohle vyresilo. Ad ksilty na okna, prave toho zakopavani sem si vedomej, proto chci jenom neco "decentniho" aby to splnilo ucel a nevadilo to chozeni atd. Mozna ze proste vezmu ten okapek co si posilal a vyzkousim i nad tema malejma okynkama a uvidi se.
Odkaz ke komentáři

• 3 months later...

Zdravim panove, chci se zeptat na Vas nazor, opravuji stary kajutov clun,okna mam sklenene s hlinikovymi ramy, ktere nekdo natrel na cerno. Libil by se mi lesteny hlinik (priznat material) par lidi mne od toho odrazuje ze hlinik po case zoxiduje a bude samej flek, napadlo mne ho necim (lakem) zafixovat..? Dale nemohu nikde sehnat hribove ventilatory do strechy s nastavitelnym vetranim manualne, nemate nekdo tip? Diky za Vase nazory ci rady.-)

Outsider

Odkaz ke komentáři

Zdravim panove, chci se zeptat na Vas nazor, opravuji stary kajutov clun,okna mam sklenene s hlinikovymi ramy, ktere nekdo natrel na cerno. Libil by se mi lesteny hlinik (priznat material) par lidi mne od toho odrazuje ze hlinik po case zoxiduje a bude samej flek, napadlo mne ho necim (lakem) zafixovat..? Dale nemohu nikde sehnat hribove ventilatory do strechy s nastavitelnym vetranim manualne, nemate nekdo tip? Diky za Vase nazory ci rady.-)

Outsider

Dej si rámečky naeloxovat. Není to zvlášť drahé a super povrch. Dělají to např. v čakovicích, byl jsem tam taky.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...