Přejít na obsah
Plavidla.cz

Povoden 06/2013

tomas80

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 61
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Ono to nebude v případě zrovna třeba Orlíku tak žhavý, o těhdle sdělení málokdo ví. To by si plavebka od hráze k Zvíkovu musela ušoupat vrtuli. Navíc je to zrovna v případě přehrad celkem volovina. I když kdo ví, vyhláška je vyhláška a na chudý lid musí být přísnost. Sám jsem zvědav na stav o víkendu.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mno... a říká ti něco - Neznalost zákona neomlouvá !! ??? Vždy ale záleží na tom na koho narazíš! Já když jsem jel v Žernosekách abych se podíval do studny, přijeli ke mě policajti a zeptali se mě jestli vim o tom, že je zákaz plavby. řekl jsem že ne a tam mi řekl ať jedu zpátky a už nejezdim. Na jinýho co měl v lodi dítě řval jak protrženej a hrozil mo pokutou.
Odkaz ke komentáři

No také jsem na to dodržování o víkendu zvědavý, budu konečně už na chatě tak uslyším z vody jaký je provoz tam u nás, nejlepší je, že napsali, že by se měli posoudit průplavnosti a upravit bojky a jsem zvědavý jak to např. u nás chtějí udělat když si povodí odstavilo pracovní loď kousek ode mne a to tak šikovně, že je momentálně ze dvou třetin na suchu a nemyslím, že by to šlo nějak strčit na vodu :)
Odkaz ke komentáři

Nevim, jak je to v tomto pripade. Na silnici to proste zavrou se zakazem vjezdu a je to jasny, tady krome jednoho internetoveho clanku z tisice nic jineho neni. Takze bych jako logicke bral situaci Dragona, kdy mu bylo domluvou vysvetleno o co jde a co ma, nebo nema delat. Pokud samozrejme ten samej clovek po chvili znovu vypluje, tak uz bych chapal nejakej postih, jelikoz na to byl jiz upozornen.

Zase na druhou stranu si rikam, jestli se tim nynejsim zakazem na Vltave a bohuzel mam obavy, ze to prijde i na Labe, nechtej povodi krejt. Samozrejme se jich nyni nechci zastavat, ale verim tomu, ze by se zde opet naslo par lidi, kteri by si v plavebni draze utrhli nohu o nejakou potopenou chalupu a nebo neco podobneho a pak by po povodi chteli penize, ze ta plavebni draha nebyla cista a splavna. Proste je to boj a pri sledu udalosti poslednich dni si rikam, ze jsem ty upravy na lodi kvuli kterym se jen tak na vodu nedostanu naplanoval na vhodny rok.

Odkaz ke komentáři

uvidis co bude na Labi v nedeli lodicek(vcetne me)-je zahajeni na sumce-ovsem dole je jina situace- tam je to oduvodnene a ten zakaz bych taky respektoval-tady nahore uz to tece tak o50% proti normalu Upraveno uživatelem packa
Odkaz ke komentáři

¨Dnes jsem dal dotaz na Povodí a SPS ohledně Slapské přehrady a zde je odpověď z PVL :

Dobrý den,

Hladina se již sice dostala na svou běžnou úroveň pro letní měsíce a dosáhla plavební hladiny, ale v tuto chvíli je v platnosti sdělení SPS č. 46/2013, které zastavuje plavbu na vodních dílech v naší správě. Důvodem je nevytyčená plavební dráha (utrhané bóje) a velké množství nečistot na hladině. Na odstranění problémů se pracuje, ale vytyčení některých bójí brání vysoký odtok z VD Kamýk a proud, který se v místě vytvořil, který by tyto bóje odnesl.

Předpokládaný termín obnovení plavby po Slapské nádrži je, z výše uvedených důvodů, někdy během příštího týdne. Přesnější termín v tuto chvíli neznáme.

Potom mi ještě volal velice ochotný pán ze SPS a sdělil mi, že zřejmě zítra povolí plavbu na Slapské přehradě s nějakým omezením - tak se nechám překvapit.

Jinak voda již v obvyklé výšce hladiny a čistí se celkem rychle.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...