Přejít na obsah
Plavidla.cz

VODA V MOTOROVEM PROSTORU

Jbenda

Doporučené příspěvky

Obecne voda ve stokovem prostoru je alespon pro mne dost frustrujici zalezitost. Sice se v mem pripade jedna o zanedbatelne mnozstvi (v radech cl/tyden), ale stejne... Nemuzu prijit na to odkud se i tech par kapek bere, uz jsem vystoural skoro vsechno, pokladal papirovy rucniky, dokonce ochutnaval... a pricina stale neznama, jako by si ta lod ze mne delala pr..l ... asi se s tim nakonec budu muset naucit zit... :-)
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 63
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

To mne taky napadlo, zvlast kdyz jsem degustaci zjistil, ze to musi byt odnekud zhora. Ale zas mi to prislo na kondenzat dost... I kdyz mozna se to ted mohlo nashromazdit, tyden svitilo v kuse ve dne v noci a voda ma nejakych 6 st. :-) Jinak samozrejme dekuju, v podstate je to presne to, co jsem potreboval a hlavne chtel slyset. :-) Upraveno uživatelem Puffin206
Odkaz ke komentáři

Ahoj také jsem měl vodu v motorovém prostoru nemohlo se na to přijít odkud.Jenže u mne to byl manévr a ještě tomu v Chorvatsku.Ani nebudu psát co to stálo hrůza.

Vše začalo na Žernosekách.Jel jsem pomálu klídek a naviděl ani nemohl vidět pod hladinou cca 0,5m kmen stromu chytl jsem o něj koncem Z nohy.Loď prohlédnuta vše bylo ok.Zůstala ještě týden na vodě vše bylo v pořádku.Zazimování lodě na jaře odzimování kontrola a cesta Chorvatsko Solaris.Po 3 dnech na moři se začala závada projevovat bylo vidět jak po 2 vteřinách odkápne kapka vody jak je u transomu výfuk,ale stékalo to a nebylo poznat odkud to vychází.První diagnóza zněla prasklá manžeta.Loď ven z moře domluva z chorvatským mechanikem výměnu manžety.Po 3 dnech /dělalo se chorvatským tempem/ bylo hotovo.Loď zpátky na moře projet odzkoušet a závada stejná.Tak co teď za 2 dny jsem měl jet do čR a loď měla zůstat na moři.Je v ní sice automatická bilge s plovákem,ale ještě v chorvatsku se mne zdálo jak je pod vodou a to jsem v ní spal.Odjet do čR a takhle jí tam nechat to určitě ne.Znova za mechanikem,že to musíme vyřešit než odjedu.Snad hodinu ležel v motorovém prostoru byl tak ztuhlej,že nemohl pak vylést ven.Na nic nepřišel a řekl motor musí ven.To mne už trochu z toho hrabalo.On z celou jeho výbavou /velkou golou,vyčochtaným šroubovákem /.Zajelo se z lodí k jeřábu co dávají lodě na vodu a během hodiny ležel motor na břehu.Teď bylo vidět na transom odkud se může voda dostávat dovnitř.Jenže ona žádná netekla a vše úplně sucho.Na mne další mrákoty,že vše bylo zbytečné.Chorvat kroutil hlavou pak houknul na další tři co sledovali jeho tempo montáže a oni naskákali na záď lodě.No a bylo napůl vyhráno voda začala až na vrchu transomu kapat do lodě.Jak byl venku motor tak - 450Kg a loď neměla takový ponor.Takže závada byla jasná loď ven na sucho a oprava.

Byl prasklej v transomu vrchní silonovej čep otáčení do stran na 100% od nárazu Z nohy na ten strom v Žernosekách.V tu dobu jsem se měl vrátit do čR z lodí a oprvit jí doma.Skoro 1,5 měsíce scháněli chorvati náhradní díl a stejně ho nesehnali musel jsem je přivezl z čR sám /přitom já za 3.dny ho měl/.Takže shrnutí zaplacená marína roční kotvení,veškeré pojistky,přeprava lodě,balík chorvatům za opravu.Když to spočítám tak za 1.dopoledne jízdy po moři se to vyplatí.Je to sice již 4 roky ale na tohle se nezapomíná.Jak píšete voda v motorovém prostoru tak to vidím jako dneska.Za rok od tohoto incidentu přišel velice vážný zdravotní problém a loď jsem prodal.Dnes je vše OK a já koukám jak proháníte vaše mazlíky a přemejšlím co koupím protože bez lodě to nejde Standa.

Odkaz ke komentáři

• 2 years later...
Tak mě zas teče do lodi.Tentokrát čistá voda čurkem uprostřed transomu.Při staní i za jízdy.Není tam skoro vidět.Manžety OK.Přívodní hadice vody OK(na tu je vidět).Napadlo mě jak jsou utěsněny kabely od snímače trimu?

Kabely od snímače trimu procházejí transomem a jsou v gumovém pouzdře které dotáhneš takovou přírubou.

Odkaz ke komentáři

Tak dnes se mě podařilo přijít z práce už v 17:00 a tak jsem se pustil do rozborky.Noha ven,motor ven a pak jsem dojel na nářadí.Svody jsou přišroubovány 4x 12tihrany šrouby něco kolem 10mm ,a nejdou povolit(přesně jak říkal Bootcentrum.)Takže napřed poschaním nářadí a poté budu pokračovat.Foto dodám.
Odkaz ke komentáři

Vockem se na ne nedostanes, chce to americkou golasadu s tema specialnima vorechama. Taky sem mel problem je povolit, hlavne ty dolni, ale parkrat sem to postrikal uvolnovakem a za chvili uz to zacalo pomalu povolovat. Vzdy kousek ven a zase zasroubovat a porad takhle dokola az se povedlo je vysroubovat uplne :)
Odkaz ke komentáři

:) Dnes jsem ten 12hranej ořech obědnal.Dodání do tydne(pro mě v sezoně jak 2 roky).Jen doufám že jsem rozměr trefil (3/8).A pak je utrhnu a zjistím že tam to neteklo :) .Tomasi nepamatuješ si rozměr toho ořechu? Upraveno uživatelem Jbenda
Odkaz ke komentáři

http://imageshack.cz/images/2015/06/28/IMG_20150628_174131.jpg

http://imageshack.cz/images/2015/06/28/IMG_20150628_174118.jpg

http://imageshack.cz/images/2015/06/28/IMG_20150628_1550201.jpg

http://imageshack.cz/images/2015/06/28/IMG_20150628_174220.jpg

Upraveno uživatelem Jbenda
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...