Jbenda Zveřejněno 19. Květen 2013 Sdílet Zveřejněno 19. Květen 2013 Po najetí zhruba 20km odčerpam beige pumpu asi 2L vody.Je to běžne a nebo by mělo byt zcela sucho? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 19. Květen 2013 Sdílet Odesláno 19. Květen 2013 to běžné opravdu není. což se podívat kudy tam přišla? např. jestli je teplá, je z motoru Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 19. Květen 2013 Sdílet Odesláno 19. Květen 2013 Jojo, to bezne urcite neni. Nejakou vodu tam mam taky, ale 2 litry po cele sezone a ne po par kilakach. Jak pise David, mrkni jestli netece nekde z motoru a nebo kolem transomu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 19. Květen 2013 Autor Sdílet Odesláno 19. Květen 2013 Kdyz ona přibejva za jizdy :) a =).Musím sehnat nakeho řidiče.Ta teplota mě skusit nenapadla dobrej tip. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 19. Květen 2013 Sdílet Odesláno 19. Květen 2013 (upraveno) Kdyz ona přibejva za jizdy :) a =).Musím sehnat nakeho řidiče.Ta teplota mě skusit nenapadla dobrej tip.taky za jízdy zatéká mezi šlupkama - paluba / bok lodě Upraveno 19. Květen 2013 uživatelem david Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 20. Květen 2013 Sdílet Odesláno 20. Květen 2013 Mě to dělala zpuchřelá výfuková hadice. I když řídíš sám, tak stačí zastavit a podívat se kde je co mokrý. Po čem to stejká. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dragon333399 Odesláno 21. Květen 2013 Sdílet Odesláno 21. Květen 2013 A nemůže se Ti jenom potit motor po tom zimním flákání??? Na jaře musíš na něj pomalu, tzv jazní zajíždění motoru ! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 21. Květen 2013 Autor Sdílet Odesláno 21. Květen 2013 UZ jsem projel 100l benu tak uz se snad probudil ze zimniho spanku :D.Tekl mě spoj u vyfuku .Voda byla černa od sazí.Ted uz neni ale stale se oběvuje.Budu badat dal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 22. Květen 2013 Sdílet Odesláno 22. Květen 2013 O jarním zajíždění motoru jsem ještě neslyšel :-)))To ho nejdřív musíš probudit po zimním spánku a jen jemně, aby se nelekl, že je už jaro, žádnej budík, jasný? :-)))) Pokud uděláš standardní pozimní údržbu, čímž automaticky vyvětráš mot. prostor, potit by se zřejmě neměl, že?Opravdu jak psal Zdenda - koukni co je mokrý - odkud to teče. Taky jsem to měl, jenže jsem měl prasklé svody výfuku. Vyměnil jsem a nyní mám pod motorem víceméně sucho (občas tu a tam nějaká kapička oleje ale je to r.v. cca 1964, tak na to má nárok. Občas nějaká kapička z vodní pumpy a jinak co se mi tam objeví mám z kotevního lana, které mám uloženo ve špičce - "kotevnu" mám spojenou lodní stokou do mot. prostoru, takže voda tam je evidentně přiteklá zepředu. ( a je to jak psal někdo výše - do 2 l za sezónu) Takhle má vypadat strojovna ;-) http://img855.imageshack.us/img855/1277/20120708050.jpg Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 22. Květen 2013 Sdílet Odesláno 22. Květen 2013 Tak to je mazec. To je jak v pokojicku :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 22. Květen 2013 Sdílet Odesláno 22. Květen 2013 Ten prostor Ti závidím, teď jsem osazoval do své bárky ten šestihrnec a placu tam moc navíc nebylo :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 22. Květen 2013 Sdílet Odesláno 22. Květen 2013 Pravidelně luxuju a utírám prach :-)))Když jsem to koupil a poprvé dal na vodu, tak jsem tam měl během cca 15 minut asi 20 litrů vody, tak hned ven, ... a všechno rozházet. Teklo tam kolem transomu, byla vyhnilá ta překližka a motor jak mi visí jen na zrcadle tak to bylo jak když to visí v gumě, takže kopletní vyřezávka, nová deska, zpět zalaminování, GO motoru a tohle je vejsledek. (ještě víko hlavy trochu kazí dojem).Mimochodem GO zvedlo rychlost o cca 20 km/h a spotřeba při 1600 rpm klesla z 4,5l na 3,8 l/hod :-)Uvažuju, že se tím začnu živit. :-)))Tyjo, Anachy před tím jsi měl 4 válec, ne? Nebojíš se, že tě to sežere? Ty 6-V obvykle dost chlastaj. A jakej typ? řadu, nebo V?Koukal jsem po Windy 24 s 5,7 L 8V - ale děsí mě ta spotřeba ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 22. Květen 2013 Autor Sdílet Odesláno 22. Květen 2013 (upraveno) No u V8 to3,8L nebude :) a =). Upraveno 22. Květen 2013 uživatelem Jbenda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 23. Květen 2013 Sdílet Odesláno 23. Květen 2013 Hele Jahoďáku, neděs mě :) - je mi jasné že to bude papat o něco víc už jen obsah se mi zvedl z 2,5l na 4,1, je to ten řadovej starší klasika. Takže 15-25l jako se 4-valcem to asi nebude Teď už jen čekám na olej do nohy abych to nastartoval komplet s nohou - s usazováním jsem si hrál docela poctivě (tedy alespoň si to myslím) tak doufám, že bude vše OK. Na tu těsnost jsem také zvědavý až to dám na vodu, ale všechna těsnění okolo transomu Ok a ještě jsem občas posiloval silikonem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 23. Květen 2013 Sdílet Odesláno 23. Květen 2013 To bych si nikdy nedovolil, ale co jsem kde všude četl, tak ty řaďáky berou dost. Je to přeci jen prodloužený blok tý B20cky. (tedy alespoň u VP)Ale uvidíš, třeba to nebude tak hrozný. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 23. Květen 2013 Sdílet Odesláno 23. Květen 2013 Jo přesně, jak b jsi tu 120hp vzal uprostřed rozpulil a vsadil dva valce, jinak je to z obou stran uplně stejné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 23. Květen 2013 Sdílet Odesláno 23. Květen 2013 Sem se zbláznil a našel jsem si něco, po čem jsem začal toužit... Windy 27 s VOLVO Penta KAD 42 http://www.jpeg.cz/images/2013/05/23/wRzSc.jpg Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 23. Květen 2013 Sdílet Odesláno 23. Květen 2013 (upraveno) 6 stop, to je malej rozdíl. vem tu vzadu :D Upraveno 23. Květen 2013 uživatelem david Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 23. Květen 2013 Sdílet Odesláno 23. Květen 2013 Sem se zbláznil a našel jsem si něco, po čem jsem začal toužit...Inu, peknej parnik jsi si vybral. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dragon333399 Odesláno 23. Květen 2013 Sdílet Odesláno 23. Květen 2013 Tome, Ty máš co povídat... když jedeš po Labi, tak v Píšťanech stoupne hladina...!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 24. Květen 2013 Sdílet Odesláno 24. Květen 2013 Pěkné a myslím, že motor taky dobrý :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 24. Květen 2013 Sdílet Odesláno 24. Květen 2013 Teď už jen maličkost - 25.000,- Eur :-)))Ale jsem do ní udělanej. A i ten motor se mi líbí - jednomotorová verze, ( 6V v řadě :-))) ) a turbonafta, takže myslím na takovou tu výtlačnou plavbu by se to mohlo vejít do slušný spotřeby. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 24. Květen 2013 Sdílet Odesláno 24. Květen 2013 Tome, Ty máš co povídat... když jedeš po Labi, tak v Píšťanech stoupne hladina...!!!No a to pak jeste kdyz do te vody skocim :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dragon333399 Odesláno 27. Květen 2013 Sdílet Odesláno 27. Květen 2013 takhle vypadá moje kočička v pelíšku... a vlajka ve větru :-)jen jsem už zase zapoměl jak se sem cpou fotky...:-( http://dragon33.rajce.idnes.cz/Drasnice/#25052013201.jpghttp://dragon33.rajce.idnes.cz/Drasnice#25052013209.jpg Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 27. Květen 2013 Sdílet Odesláno 27. Květen 2013 Hezký. Evidentní je to "mládí" oproti mé 110-tce :-))) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se