Přejít na obsah
Plavidla.cz

Labe

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 272
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

• 1 month later...
  • 7 months later...

Ahoj,

dovolím si dát dotaz i zde :-)

prosím o radu zkušené labské vlky.

v půlce června chci na týden (14-22.06) s kamarádem jet z Mělníka dolu kam až to stihnem a zpět

Mám Schetlanda s 50kou, cestovka cca 35 km/h.

Dobrý sjezd v Mělníce?

Kam bych se mohl dostat? ( musím ale i zpět!)

Na co si dát pozor?

Typy na tankování a kotvení.

Problémy na komorách atd.

Díky moc za případné rady.

Ahoj Petr.

PS: pokud by se chtěl někdo přidat je vítám!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak dolu můžeš do třech moří , a to , Balt kdy se uhneš u Berlína na Havel kanal pak rovně do Hamburku a když se dáš u Berlína doleva ta po Midle deuschland kanal do Rýna a pak do Rotterdamu a nebo dolu do Dunaje a černého moře .Problémy v komorách by neměly být vůbec žádný s vyjímkou případných povodní . Takování u nás tristní v Německu lepší
Odkaz ke komentáři

No tak dolu můžeš do třech moří , a to , Balt kdy se uhneš u Berlína na Havel kanal pak rovně do Hamburku a když se dáš u Berlína doleva ta po Midle deuschland kanal do Rýna a pak do Rotterdamu a nebo dolu do Dunaje a černého moře .Problémy v komorách by neměly být vůbec žádný s vyjímkou případných povodní . Takování u nás tristní v Německu lepší

ehm, možná by sis měl koupit nějakou mapu, nejlíp vody Evropy :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

Sjezd v Mělníce nevím, ale dá se dobře třeba v Nelahozevsi. Komory jak psáno bez potíží. Natankuješ v Žernosekách (kdyby pumpa na vodě nešla tak silnice je kousíček), odhaduji tvůj dojezd kousek za Drážďany a zpět do Žernosek. Ono s tím tankováním na tomhle úseku to není nic moc (u vody je pumpa v Dolních Zálezlech). Pozor si dej na hloubku od ústí dolů - záleží na stavu vody.

edit - jo a s tím kotvením záleží jestli ti stačí rákosí nebo se vším komfortem - to pak asi jen ty Žernoseky nebo domluvit v nějakém klubu. Proti třeba přehradám jsou rozumné možnosti na řece dost omezené.

Upraveno uživatelem taurus
Odkaz ke komentáři

David .. Možná ty by jsis mohl ty mapu lépe přečíst :-)

číst je nemusím, zrovna jsem sem doplaval a přes Berlím a Havelkanal se do Hamburku opravdu neplave a na Balt už vůbec ne - za Hmbg. je totiž Severní moře, nikoli Balt. Stejně tak neexistuje tvůj " Midle deuschland kanal" , stejně jako se k Rýnu nedáváš u Berlína, ale v Magdeburgu.

Pokud jde o tankování, je to v Německu na Labi a přilehlým okolí stejně blbý, až horší než u nás. U nás je na Labi tankovačka jedna, v Německu žádná.

Odkaz ke komentáři

Já nevím, školy nemám, ale mně to z Labe přes Berlín do Baltu připadá celkem logické....

Tankování na Labi minimálně ve Wittenberge.

jestli ti tohle: "a to , Balt kdy se uhneš u Berlína na Havel kanal pak rovně do Hamburku" připadá logický, pak jo, mně teda ne

a Wittenberge je na týdení výlet z Mělníka poněkud daleko, přesněji 568 km jedním směrem.

P.S. když na Balt, tedy Ostsee, tak po Labi do Lauenburgu a Lübeckým kanálem do Travemünde

Upraveno uživatelem david
Odkaz ke komentáři

Davide ty máš prostě problém se čtením . Prostě jsem nastínil možnosti , Samo po Havel kanal se do Hamburku nedostaneš stejně jak středo německým kanálem . Jen to pozorně číst že :-)

dotaz byl kam se po Labi dá dostat ..

dotaz byl, kam se dostat z Mělníka na týden a tvůj "nástin" je mírně řečeno dost primitivní a spíš ukazuje, žes tam nejspíš po vodě nikdy nebyl

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

dovolím si dát dotaz i zde :-)

prosím o radu zkušené labské vlky.

v půlce června chci na týden (14-22.06) s kamarádem jet z Mělníka dolu kam až to stihnem a zpět

Mám Schetlanda s 50kou, cestovka cca 35 km/h.

!

Peters,

tak asi abych ti místo tady běžného hašteření odpověděl:

Dobrý sjezd v Mělníce? – to ví nejlíp Packa

Kam bych se mohl dostat? ( musím ale i zpět!) - záleží na tom, jak dlouho jsi ochotnej sedět za řízením a jak velkou máš nádrž. Já jsem udělal kdysi s podobně rychlou lodí Litoměřice – Elster = cca 270 km za jeden den, ale nemusel jsem tankovat.

Na týden bych viděl tak Míšeň, za ní stejně nic moc k vidění není, max. do mariny v Mühlbergu na 127 km. Natankuješ na vodě naposled na Žernosekách a pak jen s kanistrama k pumpě.

Na co si dát pozor? - neplavat za bójema a koukat po ponořenejch bójích a plovatkách, zvlášť za větší vody. Pokud by ses dostal pod 124 km, začínají buhny a plavba na páky.

Problémy na komorách atd. - o komorách v čechách jsem kdysi psal celý pojednání co ve které a je to na www.jachtinginfo k nalezení. V Německu je na Labi jediná v Geeshacht, před Hamburgem, a tam nedopluješ

jináč o Labi a přilehlém okolíl v SRN kde se zrovna courám píšu tady: http://www.jachting.info/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=148523#148523

Ahoj d,

Upraveno uživatelem david
Odkaz ke komentáři

Předem díky všem za reakce!

Anarchy - to jsem potřebobal- dohledám. Důvod pro Mělník je , že snad budeme moci nechat auto u známích.

Taurus - to je I můj odhad , ale ještě jsem to nikdy nejel, proto se ptám vás zkušených.

David - tvé popisy pečlivě sleduji ( dokonce jsem se ti do vlákna vloudil se stejným dotazem - sorry ) a doufal jsem odpovíš :-) kruci jsem sklerotik na popis těch komor jsem´úplně zapomněl I když jsem si to tenkrát I stáhnul :-)

Tankování - nemám problem dojít kousek s kanystry k benzínce u silnice. Vezu 60 l , což je pro tu Hondu cca. 200 Km.

Ještě mně upozorňovali na přívoz někde před ústím. , který táhne lano. Nemáte přesnější info?

Ještě jednou díky všem.

Ahoj Petr.

Odkaz ke komentáři

Přívozů je do Drážďan víc (myslím asi tři - víc a konkrétně bude určitě vědět David), o nic ale nejde. Na laně jsou žluté sudy které snad ani nejde přehlédnout. Jsou-li tedy jako korálky přes vodu (přívoz je zrovna na druhém břehu), tak musíš chvíli počkat. Jde o pár minut.
Odkaz ke komentáři

O těch přívozech na lanech jsem Ti psal mailem, Tys neodpověděl.

Pod ústím je přívoz na lanech Ve Velkém Březně, základně je vpravo. Pokud je vlevo, máš lano s bójema šikmo přes řeku. Musíš počkat, až se vrátí vpravo.

Před léty jsem viděl, jak nějací frajeři v Dolním Žlebu to dali rovnou mezi dvě bóje přívozu. Gumový raft s přidělaným motorem vzadu, odhadem tak 3 HP. Bylo vidět, jak motor vykmitnul dozadu a vylítl do otáček. Asi trochu očesali vrtuli. Ale s opileckým hulákáním jeli pak dál. Seděl jsem u bufetu přívozu. Vypadalo to, že převozníka trefí šlak, jak se rozčílil.

Další přívoz je ten v Dolním Žlebu, základní poloha je vlevo.

Další v německu je Stadt Wehlen, asi o 2 km níže pod Bastei. Tam už si základní polohu přesně nepamatuji, je to dost let. Myslím, že vpravo?

samoliter.

Odkaz ke komentáři

Další v německu je Stadt Wehlen, asi o 2 km níže pod Bastei. Tam už si základní polohu přesně nepamatuji, je to dost let. Myslím, že vpravo?

samoliter.

Dřív je v Königsteinu - plave buď motorovej a je to jedno, nebo na lanech pod vodou a ten se dá vždy, když je u nějakýho břehu. Pak je v Rathenu na 22,7km a je pravej a pak teprve ve Stadt Wehlen, myslím že ho zrušili a kdy by ne, tak je taky pravej. V Pilnitz pod ostrovem je motorovej.

Odkaz ke komentáři