Přejít na obsah
Plavidla.cz

Vyvazování, uzly...

Sullaco

Doporučené příspěvky

no hlavně takovejma, co jdou uvázat a rozvázat rychle i v tahu a nejdou shodit, když lano podběhne pes, hrajou si děti, nebo nějakej trouba chce dělat škodu. Pokud to jde, tak někde provlíknout nebo otočit dlouhé lano a vázat na lodi.

takže: do kruhu lodnickou, loďkovej, výjimečně dračí

na rouru klandru lodnickou nebo loďkovej

na kolík převážně lodnickou

na pachole v komoře nejlíp vázat zpátky na lodi, nebo velkou zapletenou, nebo velkou dračí – aby šly švihnutím lanem vyhodit

na pachole na břehu nebo příst. můstku lodnickou, baba jí neumí, tak šmodrchá loďkovej

p.s. Maxíku, přijeď mi, prosím, ukázat nahození smyčky na kruh :D :D :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle je moc zajimavy tema.

Ja na pachole motam to, co starej Horak ukazoval nasi Anicce, ze se to tak ma delat. Zrejme je to lodni smycka, i kdyz si tim nejsem uplne jistej.

Jinak mam na konci provazu udelany oko a to na neco nahodim, bud jako lisci smycku nebo jak se mi to zrovna hodi.

Jinak v komore pouzivam jenom hak, protoze u ty moji kocabky to nema cenu resit jinak.

Upraveno uživatelem viky_cz
Odkaz ke komentáři

Co se da na vazak, obcas draci smycku(spis vyjimecne, kdyz neni nic lepsiho), eventualne vyuzivam zapleteny oka. Jo a pouze zapleteny, zalis na syntetice(hnusny dusovy lano na pujceny lodi, vyrazne preferuju krouceny lana) se mi nemile kousnul, dobrej zaplet se nema o co kousnout.
Odkaz ke komentáři

Ja teda kdyz nemusim na breh, tak lod nikam neprivazuju.

Jinak bezne privazuju lanem, na jehoz konci je uvazanej fendr, takze i kdyz to nedrzi moc dobre, fendr to kdyztak zachrani. Na stojaty vode klidanko prehodim lano pres pachole a fendr jenom promotam kolem zabradli, drzi to samo vahou fendru.

Taky jsem zkoumal, co to vlastne motam na ty pacholata, ale podle tech dvou odkazu se mi to nejak nepovedlo identifikovat. Podle wikipedie to vypada, ze jsem nejak spatne pochopil lodni smycku a delam spis lodni pulsmycku, za to nekolikrat po sobe. Az bude prilezitost, pokusim se zlepsit si techniku. :)

Upraveno uživatelem viky_cz
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...