Sullaco Zveřejněno 14. Květen 2013 Sdílet Zveřejněno 14. Květen 2013 Ahoj, jakými uzly přivazujete loď? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 14. Květen 2013 Sdílet Odesláno 14. Květen 2013 žádnými, nahazuji smyčky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 14. Květen 2013 Sdílet Odesláno 14. Květen 2013 hlavne takovym aby drzel-jednou se mi to podarilo to privazat tak blbe ze jsem honil motorak po Labi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 14. Květen 2013 Sdílet Odesláno 14. Květen 2013 Podle toho k čemu. Ke kolíku dračí smyčku, k pacholeti nahazuji smyčky, k oku také draka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 14. Květen 2013 Sdílet Odesláno 14. Květen 2013 Dvakrát obtočím kolem kolíku, smyčkou udělám uzel a smyčku přehodím přes kolík - nemůže povolit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 14. Květen 2013 Sdílet Odesláno 14. Květen 2013 no hlavně takovejma, co jdou uvázat a rozvázat rychle i v tahu a nejdou shodit, když lano podběhne pes, hrajou si děti, nebo nějakej trouba chce dělat škodu. Pokud to jde, tak někde provlíknout nebo otočit dlouhé lano a vázat na lodi.takže: do kruhu lodnickou, loďkovej, výjimečně dračína rouru klandru lodnickou nebo loďkovejna kolík převážně lodnickou na pachole v komoře nejlíp vázat zpátky na lodi, nebo velkou zapletenou, nebo velkou dračí – aby šly švihnutím lanem vyhoditna pachole na břehu nebo příst. můstku lodnickou, baba jí neumí, tak šmodrchá loďkovejp.s. Maxíku, přijeď mi, prosím, ukázat nahození smyčky na kruh :D :D :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel Odesláno 14. Květen 2013 Sdílet Odesláno 14. Květen 2013 já na tři klasický uzly, nic jiného neumím, kromě navázání rybářského háčku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 14. Květen 2013 Sdílet Odesláno 14. Květen 2013 Ale pánové, loď se má vázat tak, aby šla z paluby odvázat, takže když kruh, tak provléknu,a zpátky na palubu k vazáku,kolem kolíku,nebo pacholete to samé, alespoň tak mně to učili...... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 14. Květen 2013 Sdílet Odesláno 14. Květen 2013 (upraveno) Tohle je moc zajimavy tema.Ja na pachole motam to, co starej Horak ukazoval nasi Anicce, ze se to tak ma delat. Zrejme je to lodni smycka, i kdyz si tim nejsem uplne jistej.Jinak mam na konci provazu udelany oko a to na neco nahodim, bud jako lisci smycku nebo jak se mi to zrovna hodi.Jinak v komore pouzivam jenom hak, protoze u ty moji kocabky to nema cenu resit jinak. Upraveno 14. Květen 2013 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fishmaster Odesláno 14. Květen 2013 Sdílet Odesláno 14. Květen 2013 (upraveno) Lodní smyčka,dračí smyčka,ambulantní uzel.Pokud možno skrz kruh na molu a vše na lodi o vazáky.Edit: písmenka.. Upraveno 14. Květen 2013 uživatelem fishmaster Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 14. Květen 2013 Sdílet Odesláno 14. Květen 2013 A muzete studovat :)http://www.euromarina.cz/jachting-yachting/jachting/uzly/lodni_uzly.htm A komu by to nestacilo, tak tady jeste par zajimavejch uzlikuhttp://silvernorth.webnode.cz/news/vazani-uzlu/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bahno Odesláno 14. Květen 2013 Sdílet Odesláno 14. Květen 2013 Co se da na vazak, obcas draci smycku(spis vyjimecne, kdyz neni nic lepsiho), eventualne vyuzivam zapleteny oka. Jo a pouze zapleteny, zalis na syntetice(hnusny dusovy lano na pujceny lodi, vyrazne preferuju krouceny lana) se mi nemile kousnul, dobrej zaplet se nema o co kousnout. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 14. Květen 2013 Sdílet Odesláno 14. Květen 2013 A muzete studovat :)http://www.euromarina.cz/jachting-yachting/jachting/uzly/lodni_uzly.htm A komu by to nestacilo, tak tady jeste par zajimavejch uzlikuhttp://silvernorth.webnode.cz/news/vazani-uzlu/no to bych blil. kterej vocas z euromariny exhiboval? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 15. Květen 2013 Sdílet Odesláno 15. Květen 2013 Copak ja vim, se jich zeptej :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 15. Květen 2013 Sdílet Odesláno 15. Květen 2013 Osobně se taky přikláním k vyvazování "tam a zpátky" , je to pohodlnější při odkotvování, kdy se nemusí na břeh. :-)řikám tomu konstruktivní lenost :-))) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 15. Květen 2013 Sdílet Odesláno 15. Květen 2013 (upraveno) Ja teda kdyz nemusim na breh, tak lod nikam neprivazuju.Jinak bezne privazuju lanem, na jehoz konci je uvazanej fendr, takze i kdyz to nedrzi moc dobre, fendr to kdyztak zachrani. Na stojaty vode klidanko prehodim lano pres pachole a fendr jenom promotam kolem zabradli, drzi to samo vahou fendru.Taky jsem zkoumal, co to vlastne motam na ty pacholata, ale podle tech dvou odkazu se mi to nejak nepovedlo identifikovat. Podle wikipedie to vypada, ze jsem nejak spatne pochopil lodni smycku a delam spis lodni pulsmycku, za to nekolikrat po sobe. Az bude prilezitost, pokusim se zlepsit si techniku. :) Upraveno 15. Květen 2013 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 15. Květen 2013 Sdílet Odesláno 15. Květen 2013 Tak hlavne, ze to drzi :lol: Mam pocit, ze take ani jeden z uzlu nepouzivam, ale mam taky nejakej original :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 15. Květen 2013 Sdílet Odesláno 15. Květen 2013 :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se