Přejít na obsah
Plavidla.cz

prodlouzeni oje privesu

tove

Doporučené příspěvky

Nemate nekdo vyzkouseny napad na prodlouzeni oje privesu na couvani do vody a tahani ven. Mam tyc zabka - 3m tyč - koule, ale pri couvani je to problem, protoze se to lame.

Videl jsem tady nekde sklopnou tyc, ktera se zaaretovala a byla pevna, ale to je kratky, u myho vleku cca1,2m.

Jeste jinej napad ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já chtěl dělat prodlužování oje dlouhou trubkou, na vlek zespodu pevně uchytit kouli, a na trubce by byla u strany vleku čuba (ta by šla na tu uchycenou kouli), tak koule (ta by šla do čuby vleku) a pak už jen na konci trubky čuba na zapřažení za auto. Uchycení na vleku je potom pevné.
Odkaz ke komentáři

Já jsem to chvilku měl vloni.

Na V oj jsem přišrouboval 30cm jekl. Do něj jsem pak zasunul konec 6m jeklu a zajistil čepem. Na druhym konci byla normální čuba, kterou jsem zapojil k tažnýmu auta. Fungovalo to dobře, ale mělo to jednu chybu....

Zajel jsem s vlekem do vody, pak jsem s lodí najel na vlek a potřeboval jsem, aby mě manželka vytáhla ven. Přece se nebudu máchat ve vodě, že? :-) Jenomže pro manželku byl nepřekonatelnej problém rozjet se s tou soupravou do kopce. :-))

Prodlužovací tyč jsem tedy zahodil a koupil jsem naviják. Mačkat knoflíky už manželka zvládá bravurně a vytažení lodě je teď hračka. :-)))

Odkaz ke komentáři

• 4 years later...
  • 1 year later...
Pokuď někdo poptává kouli na tyč, tak já jsem také hledal a původně chtěl na vrakáč,ale za 179kaček nakonec objednal zde a je na 3,5tuny. www.alza.cz/hobby/koule-do-oka-pr-50-mm-d3921790.htm

Trochu si pleteš váhy! A to LB versus KG.Prezentovaná koule je na cca 1700kg.

bootcentrum

Tak nějak nevím proč reaguješ na příspěvek starý skoro dva roky :)

Odkaz ke komentáři

Nechtěl jsem zakládat nové téma, nevíte teda o něčem? Přemýšlím si nechat něco vyrobit, ale raději bych si to zjednodušil a něco hotového koupil. Často když je málo vody nastavím přívěs pomocí popruhu, ale uplně ideální to není..

Odkaz ke komentáři

Nechtěl jsem zakládat nové téma, nevíte teda o něčem? Přemýšlím si nechat něco vyrobit, ale raději bych si to zjednodušil a něco hotového koupil. Často když je málo vody nastavím přívěs pomocí popruhu, ale uplně ideální to není..

To nebylo na tebe :)

Odkaz ke komentáři

Jako že sháníš tyč, kde na jedné straně bude koule a na druhé straně čuba?

Nebudeš mít problém ten vlek uřídit?

Já jsem to první sezónu měl vyrobené tak, že jsem tyč měl na vleku přišroubovanou napevno a na auto se zapřáhla na čubu.

Jednak se tyč pořád děsně prohýbala a jednak jsem se nevešel na skluz. Přecejen 7m loď, 4m tyč a 5m auto... to už je nějaká souprava. Navíc se s tim špatně manipulovalo a trvalo to dlouho. Tak jsem to vyhodil a na tažný dal naviják.

Odkaz ke komentáři

Skus tohle. Oj se neláme a dá se s tím obstojně jet i couvat.

20191003-115338.jpg

Vypadá to skvěle, ale teda ne uplně na nic sériově vyráběnýho. Dá se něco takového koupit aniž by si člvoěk musel vyrábět? Pokud ne, uvažuji o tomto:

Co myslíte? Lod s vozejkem má ke 3t.. https://www.amazon.de/ROTFUCHS%C2%AE-Elektrische-Seilwinde-4990-Funkfernbedienung/dp/B00I08FXLA/ref=cm_cr_arp_d_bdcrb_top?ie=UTF8

https://auto.bazos.cz/inzerat/108437031/Navijak-novy-4990kg-offroad-vozik-autodilna-vozik-prenosny.php

Na tažný by se to mělo dát celkem jednoduše zavěsit a naviják se celkově může hodit i někdy jindy když člověk někde zapadne nebo tak.

108437031.jpg

Odkaz ke komentáři

Tenhle naviják je na 3t přívěs zcela nedostatečný. Měl jsem ho na vytahování lodě těžké nějakých 700kg na přívěs a bylo to na hranici jeho možností a to rolny mají jen minimální odpor.

Trochu jsem se toho bál.. v popisu píšou že to dává až 5t pohybujících se předmětů. Tenhle by to mohl dát je jeden z nejsilnějších? https://www.amazon.de/DMS-Elektrische-Seilwinde-Motorwinde-Funkfernbedienung/dp/B077S2KBP5/ref=sr_1_5?keywords=Seilwinde+12v&qid=1570304922&sr=8-5 Blbý je, že to nevypadá že půjde zaháknout za tažný zařízení.

Máte případně nějakej tip?

Odkaz ke komentáři

Ten poslední navijak je na pevne zabudování. Ten na kouli utáhne dost ale musi se to dát přes kladku ale pak vytahuje pomaleji.

Jak to budeš s navijákem strkat do vody na nerovném sjezdu a jak to budeš řídit?

Nemůžeš čekat, že někde bude supermarket s prodlužovacima tyčema. Vymysli to a zajdi k nějakému zámečníkovi at to vyrobí. Pak to natřeš nebo dáš pozinkovat.

Upraveno uživatelem garda
Odkaz ke komentáři

Ten naviják mám a tahám s ním svoji loď na vlek, musí být přes kladku potom to dá, je to sice pomalejší, ale zvládá to. A to nemám rolny ale lyžiny. Kupoval jsem jej kdysi dávno někde tady u nás normálně v obchodě, jediné co jsem musel udělat za úpravu bylo svaření jednoho kola z vnitřních převodů protože to byl snejtované ze dvou částí a to moc nedrželo po svaření to je OK.

navijak.jpg.b19bde510839d68e98e6af8487f1b0d4.jpg

Odkaz ke komentáři