Přejít na obsah
Plavidla.cz

Plavba Chvaletice-Bratislava

Doporučené příspěvky

No tuhle knihu nemám k dispozici. No podle toho, že kamarád koupil vrtuli se stoupáním 9, tak se domnívám, že tohle bude 8. Horší je to, že se mi to nechce hned kupovat a na vyzkoušení to není k dispozici. Uvidím jak se to vyvine. Třeba ji někde seženu do příštího roku.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dostal jsem myslím dobrou radu. Vrtule se dá do písku změří hloubka a pak se s ní otočí. Stačí o 1/4 otáčky a změří hloubka. Zbytek se dopočítá. No a moje vrtule je se stoupáním 7. Je to jednoduché a spolehlivé.

Máš pravdu. Podle tabulky se jak vidím dělá. No je horší zda to někdo u nás prodává. Jak jsem tak přemýšlel, tak asi i kdybych ji tam dal, tak asi využiju lépe výkon motoru a dokážu ho přenést do vody. No ale myslím, že bych jel cca o 1-2 km rychleji a spotřeboval o 1/3 více paliva. Když pomyslím, že nikam nespěchám a je mi jedno jestli pojedu dva nebo tři měsíce, tak je to zanedbatelné. Pro mě asi bude důležitější spotřeba. Je to prostě samý kompromis :-)

Odkaz ke komentáři

No nevim... myslim ze s tezkou lodi a velkym stoupanim dostava motor docela zabrat, hur to chladi, hur to maze... Trochu jsem se bal o klikovku a prevody, hrozne to vibrovalo. S mensim stoupanim to krasne vrni i kdyz to zenu co to jde (ted teda ne, protoze mam neco pricpanyho a na plnej plyn mi pada hladina v karburatoru, ale jindy jo).

Spotrebu teda jeste zmerenou nemam, ale nejak vyrazne nestoupla. Maximalne stoupne pri plnym plynu, ale to je castecne proto, ze vyuzivam vyssi vykon nez predtim, na klidnou jizdu se to myslim ani nepozna. Se starou vrtuli jsem se na Slapech dostal nekam k 0.5l/h pri courani kolem 7km/h, takze narust treba 15% bych asi i prezil. ;)

Upraveno uživatelem viky_cz
Odkaz ke komentáři

To je zajímavé uvidím, budu si to pamatavovat a skusím to vyřešit také ale asi v budoucnu. S tím padáním benzínu jsem jednou měl problém též a dělala to ztvrdlá membrána v čerpadle. Tedy bylo to ještě u starého Tomosu 5.
Odkaz ke komentáři

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
Jak nesedi kilometry? Bylo to mereny GPS tachometrem. Cesta je klikata tachometr nemusi byt presny. Jestli myslis ze to je docela dost km proti Labi tak to mas pravdu. Taky me to zaskocilo. Nejeli jsme ale nejkratsi cestou a obcas jsme si nektere jezera objeli. Byla to opravdu zajimava smeska plavidel take jsme si rikali jak by to nase PS vydejchala. Taky jsem byl prekvapeny ze na registrovanych lodich jsou privesne motory starsi 25 let.
Odkaz ke komentáři

Mas pravdu. Ono jsme dost cestovali. Je tam navrat z Decina do Lovosic a Usti. Lovosice. Jinak Chvaletice km 939, Hrensko 727. Tady zmena nemci Labe znaci od hranic, takze Hrensko km 0, odbocka za Magdeburkem 343,5km. To je 555,5km po Labi :-) no dekuji ti za upozorneni odecetl jsem tu GPS a spokojil se tim. Na tech jezerech a kanalech se bohuzel musim spolehnout na udaj GPS protoze se tam kilometraz menila a tak jsme ji nesledovali. Mapy jsme meli jen z internetu a podle nich bylo umeni se trefit. Zachranovala to autonavigace.

Takze opravim udaje na 555,5 + 304 coz zase docela snizuje prumernou spotrebu. Jeste ty dva navraty z Decina a Usti do Lovosic a patrna chyba GPS na kanalech.

Jeste jednou dik za upozorneni.

Odkaz ke komentáři

Hrensko 727. Tady zmena nemci Labe znaci od hranic, takze Hrensko km 0, odbocka za Magdeburkem 343,5km. i.

Německá kilometráž nezačíná ve Hřensku, ale už kousek pod Dolním Žlebem na levém břehu na řkm cca 730. Odtud jde hraniční čára středem Labe. Ve Hřensku už maj 3. km

Nechali rozumě starou kilometráž, kdo si to má furt pamapovat po novu.

Upraveno uživatelem david
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...