Přejít na obsah
Plavidla.cz

Výběr akumulátoru

Doporučené příspěvky

Píšeš, že baterii č.1 jsi neodpojil. Takže se mohla vybít někde v elektroinstalaci.

Někde jsi mohl mít vlhkost, nebo můžeš mit šluslej kabel. Jestli máš možnost, tak to celý projdi, prohlídni a očuchej. Zjisti, hlavně který spotřebiče a okruhy jsou napájený trvale. Závada, která se objevuje nahodile..... však to všichni známe.

Druhá baterie je připojená jak? Odpojil jsi jí? Podle toho, že měly obě 5V bych tipnul, že budou "někde" spojený paralelně a vybily se společnou příčinou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To si take myslim, ze je nepravdepodobne. No to je zase zahadicka. Toto se mi stavalo u predchozi lode, kdyz jsem zapomel vypnout bateriak, tak po par dnech jsem mel prazdnou baterku. V pripade zapnuteho bateriaku jedine jak zde bylo uvedeno, jestli nemas naprimo napojenou nejakou treba Bilgepumpu, nebo neco jineho, co ti zustane zapojene i pri odpojeni bateriaku a pak to baterku vyzere. Ale zase by jsi to musel mit napojeny na obe baterky ....
Odkaz ke komentáři

. Někde jsi mohl mít vlhkost, nebo můžeš mit šluslej kabel.

Jaká záhada? Odpoj minus na baterce a dej mezi ampérmetr – no a hned uvidíš jestli tam něco teče

Vlhkost je blbina, s výjimkou kyseliny na baterce a to zas není takový drama, by to za 14 dní vybilo baterku

Odkaz ke komentáři

To jsi mě s tou vlhkosti uklidnil.Kyselina na baterce neni zadna(uzavřene AGM)Od nedele jsem je nechal bateriakem odpojene.Zejtra je změřim (i příadnej odběr) a dam vědět.Před bateriakem mam jen jednu zasuvku a v ní nic nebylo.Jinak vše včetně pumpy až za ním.Ono totiž jedina změna od dob kdy vše fungovalo je že jsem nevyndal zatku a nechal zbytek vody v motorovem a tim padem v bateriovem prostoru.Baterky a vše ostatni bylo vlhke.Jako padla rosa. Upraveno uživatelem Jbenda
Odkaz ke komentáři

Samotná rosa to nevybije. V bateriích je tolik energie, že i kdyby něco teklo přes vlhkost, tak než se ty baterie vybijou, tak se to dávno vysuší.

Něco jinýho by ovšem bylo, kdyby např v tý zásuvce byl nějakej bordel a ten pak navlhl..... třeba chcíplá myš. :-) Stačí prach apod.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...