Sullaco Odesláno 1. Říjen 2013 Sdílet Odesláno 1. Říjen 2013 Jako teda a proč takový sraní, ty nádrže, čerpadýlko atd? Kvůli pár litrům fridexu? Jeden plastovej kanystr, zespodu naroubovat hadici a konec te hadice pripojit k usim. Kanystr naplnim smesi fridexu, polozim na badeplato, pustim motor a druhej clovek kouka zezadu a az zacne lod plivat fridex, da mi echo a motor vypnu. Ja ho teda udusim pac strikam do karbecu smes na konzervaci valcu. Opravdu nechapu proc to delat nejak dramaticky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirkaXt Odesláno 2. Říjen 2013 Sdílet Odesláno 2. Říjen 2013 (upraveno) Jako teda a proč takový sraní, ty nádrže, čerpadýlko atd? Kvůli pár litrům fridexu? Jeden plastovej kanystr, zespodu naroubovat hadici a konec te hadice pripojit k usim. Kanystr naplnim smesi fridexu, polozim na badeplato, pustim motor a druhej clovek kouka zezadu a az zacne lod plivat fridex, da mi echo a motor vypnu. Ja ho teda udusim pac strikam do karbecu smes na konzervaci valcu. Opravdu nechapu proc to delat nejak dramaticky.Dělal jsem to obdobně, jen jsem ještě předtím vypustil vodu z bloku a výfuků, abych měl 100% jistotu, že směs bude opravdu nemrznoucí. Potom ale co na jaře s fridexem z motoru? Upraveno 2. Říjen 2013 uživatelem JirkaXt Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 2. Říjen 2013 Sdílet Odesláno 2. Říjen 2013 Já jsem to dělal tak, že jsem vypustil vodu z motoru, pak jsem motor zalil fridexem, nastartoval a nastříkal do karbecu ten konzervační sprej. Všechno v pohodě.Taky jsem odpojil hadici a nalil jsem vodu do nohy. Někde jsem četl, že když je loď venku, tak se musí dát uši přes sací otvory v noze, aby do ní nenatekla voda. Asi to je ten důvod, proč byla moje noha roztržená, když jsem loď koupil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 2. Říjen 2013 Autor Sdílet Odesláno 2. Říjen 2013 Co s fridexem. Myslim zelene, takze kdyz na jare odzimovavam, tak fridex vytece na zahrade a je to :lol: . Trochu mne udivuje, ze to trave ani moc nevadi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 3. Říjen 2013 Sdílet Odesláno 3. Říjen 2013 (upraveno) Dam pod motor kybl a je to. Motor tocim po zime jeste pred garazi. Navic teprve pak davam novy palivovy filtr. Uz se mi stalo, ze jsem ho dal pred zimou a do jara se uplne zalepil. Samozrejme kdo vypusti fridex na vode, tak je to kokot. Upraveno 3. Říjen 2013 uživatelem Sullaco Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 3. Říjen 2013 Sdílet Odesláno 3. Říjen 2013 Pánové a co si dát trochu práce,vyšroubovat na motoru vypouštěcí zátky,tím fridex vyteče do lodě pod motor a vypouštěcí zátkou v zrcadle lodi pod transomem, vám vyteče do připravené nádoby a můžete jej zase použít další roky a tím ušetříte a hlavně chráníte také přírodu !!!bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 3. Říjen 2013 Sdílet Odesláno 3. Říjen 2013 No jo taky jej z motoru vypouštím po zimě do nějaké nádoby, vždyť se bude příští rok zase hodit :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 4. Říjen 2013 Sdílet Odesláno 4. Říjen 2013 (upraveno) Vzdyt pisu ze dam pod nohu kybl tak jaky niceni prirody a plytvani. Nehlede na to, ze je lepsi tim vodu prohnat, pac ten fridex je i v noze. Upraveno 4. Říjen 2013 uživatelem Sullaco Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 4. Říjen 2013 Sdílet Odesláno 4. Říjen 2013 Vzdyt pisu ze dam pod nohu kybl tak jaky niceni prirody a plytvani. Nehlede na to, ze je lepsi tim vodu prohnat, pac ten fridex je i v noze.proč si myslíš"že ten fridex je i v noze" ?? bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 4. Říjen 2013 Sdílet Odesláno 4. Říjen 2013 Nemyslim ze by ho ta noha byla plna ale par decek jiste v noze zustane, kdyz fridex taham do motoru nohou. Aspon si to myslim ale treba jsem blbej no :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 4. Říjen 2013 Sdílet Odesláno 4. Říjen 2013 Nemyslim ze by ho ta noha byla plna ale par decek jiste v noze zustane, kdyz fridex taham do motoru nohou. Aspon si to myslim ale treba jsem blbej no :-)A když sundáš "uši" tak ti všechna voda /fridex/ z nohy vyteče!!! Samozřejmně nohu nesmíš nechat zvednutou!!!Potom ti zůstává chladící voda v prostoru výfuku nohy pod vrtulí!! bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 4. Říjen 2013 Sdílet Odesláno 4. Říjen 2013 Nu dobrá, tak jsem teda blbej :)))))))Ne vážně, a v pumpě jak je impeller nic nezbyde? I tak nebo onak mi přijde šetrnější to pak propláchnout vodou co jde do kýble než někde na vodě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 4. Říjen 2013 Sdílet Odesláno 4. Říjen 2013 Impeller,pokud ho nedáš zrovna uplně novej před zazimováním,ti vodu /fridex/pomalu propustí.mám na mysli zůstatkovou vodu v pumpě a hadici co jde do transomu.Doporučuji vždy všechnu vodu vypustit a potom teprve plnit fridexem! bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mič Odesláno 22. Říjen 2023 Sdílet Odesláno 22. Říjen 2023 Prosim vysvetlete mi jeste chladici okruhy. Motor 4,3, noha alfa one 1gen. Nahore na motoru domecek do ktereho vedou 4 hadice. Dve silnejsi a dve tenci. Ve kterych je fridex a ve kterych voda? Mam tam 5 vypoustecich modrych zatek, ty kdyz vsechny povolim mam jistotu, ze nikde voda nezustane? Nebo je potreba udelat jeste neco? Dle videii na youtube jsem do tech silnych hadic lil fridex dokud nevytekal z modrych vypusti a i z nohy, ze dvou modrych zatek ktere jsou pod vymenikem nevytekal, predpokladam ze tam ma byt fridex celorocne? To je okruh chlazeni motoru? Na youtube to urcite vysvetluje, ale ja mu nerozumim. Diky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karelH Odesláno 25. Říjen 2023 Sdílet Odesláno 25. Říjen 2023 Píšeš o výměníku, ale domeček termostatu máš se 4 hadicema to je, jestli se nepletu na otevřený okruh. https://uloz.to/file/bvttG7i3/10942006-mercruiser-marine-engines-18-gm-v-6-262-cid-4-3l-balance-shaft-including-gen-engines-service-repair-manual-download-rar# Chlazení začíná na straně 524 a uzavřený okruh s výměníkem na straně 546. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mič Odesláno 3. Listopad 2023 Sdílet Odesláno 3. Listopad 2023 (upraveno) Dekuji za info a manualy.. skutečně nemám výměník 🙂 to je dobré zjištění do začátku 🙂 díky. Upraveno 8. Listopad 2023 uživatelem Mič Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mič Odesláno 8. Listopad 2023 Sdílet Odesláno 8. Listopad 2023 poraďte prosím ještě někdo jak funguje termostat? nějak to nechápu. Je to tak, že při zahřátí motoru termostat otevře a pustí vodu do výfuku? Pokud ano kam teče voda při zavřeném termostatu? Zpět do motoru? Rozdělaný ten domeček ještě nemám a dle nákresu v manuálu to není moc vidět. Ptám se proto, jestli je nutné mít termostat pro zazimování otevřený. Aktuálně jsem zazimoval při studeném motoru, tedy při zavřeném termostatu a teď přemýšlím, jestli kvůli termostatu se dostal fridex všude. Zazimoval jsem tak, viz youtube, že jsem odpojil hadici nahoře na doměčku tu nejsilnější a lit fridex dokud netekl z modrých zátek a také z nohy. díky za rady Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 8. Listopad 2023 Sdílet Odesláno 8. Listopad 2023 Nevim jestli se tady to zazimování trochu nepřeceňuje,když vypustíš vodu jak se má tak tam nemá co zmrznout a antifreez s inhibitorama koroze se leje proto aby to nebylo suchý a nerezla tolik litina,možná to dělá dobře i těsněním. Ale že by sladká voda sežrala litinu sem neviděl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karelH Odesláno 14. Listopad 2023 Sdílet Odesláno 14. Listopad 2023 Mič, když vypustis vodu z bloku, vyteče i z termostatu. Já tedy vypustím vodu, vrátím vypustaky a naliju fridex. Vejde se ho tam asi 6 l. Na jaře ho zas vypustím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se