Přejít na obsah
Plavidla.cz

Aky nafukovaci cln??? rada a postrehy...

robino

Doporučené příspěvky

JJ je třeba taky trochu nadhledu , proti gumáku do Chorvatska nemám vůbec nic tedy kamkoliv mimo Lipno , tam je gumák nebezpečnej. Ale v mým případě.. jsem rybář a mám 2 psi , není možný gumák používat bo bych ho hned propíchl . Nebo moji psi prodrápli . 3-4 metry člun a 5 koní motor pohoda . Obávám se že na desítku už bude potřeba řidičák , známka a pojistka

Jinak k tomu vrtulníku , ted byl k němu v kole štěstí novej motor ze sekačky s pojezdem .. a dalo se to připřáhnout i na lodní šroub ,, toho gumáku :D všestranně flexibilní

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 115
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Pánové, a kam chcete na moře, když ne do Chorvatska? Co se týče poplatků tak platím známku a pojištění, o ničem dalším nevím. Pokud máte parníky a potřebujete ke spuštění do vody jeřáb a kotvení v marině, potom plaťte. Dneska není nic zadara. Nechci nijak obhajovat chorvaty, vím že nás na tržnici pokaždý o nějakou tu kunu natáhnou, ale to je takový jejich národní sport. Co se týče pobytové taxy nad kterou se Dragon pohoršuje, tak ji máte i u nás, pokud se někde ubytujete a návíc je to pár korun. Já trávím v Chorvatsku celý prázdniny, postel mám udělanou v Berlingu, k tomu stanový tunel, kde mám celou domácnost a velká spokojenost. Večery pod borovicí kousek od moře, co si víc přát. Neměnil bych ani za osmihvězdový hotel. Ani už nevozím spousty jídla jako dřív, normálně tam nakupujeme a není to o moc dražší než u nás. Snad to pivo za "pade", ale zkuste si je dát v Italii, Francii apod. Závěrem - komu se tam nelíbí, ať tam nejezdí, aspoň nás tam bude míň!
Odkaz ke komentáři

Pánové, a kam chcete na moře, když ne do Chorvatska? Co se týče poplatků tak platím známku a pojištění, o ničem dalším nevím. Pokud máte parníky a potřebujete ke spuštění do vody jeřáb a kotvení v marině, potom plaťte. Dneska není nic zadara. Nechci nijak obhajovat chorvaty, vím že nás na tržnici pokaždý o nějakou tu kunu natáhnou, ale to je takový jejich národní sport. Co se týče pobytové taxy nad kterou se Dragon pohoršuje, tak ji máte i u nás, pokud se někde ubytujete a návíc je to pár korun. Já trávím v Chorvatsku celý prázdniny, postel mám udělanou v Berlingu, k tomu stanový tunel, kde mám celou domácnost a velká spokojenost. Večery pod borovicí kousek od moře, co si víc přát. Neměnil bych ani za osmihvězdový hotel. Ani už nevozím spousty jídla jako dřív, normálně tam nakupujeme a není to o moc dražší než u nás. Snad to pivo za "pade", ale zkuste si je dát v Italii, Francii apod. Závěrem - komu se tam nelíbí, ať tam nejezdí, aspoň nás tam bude míň!

Bez zbytečných emocí ti na to mohu odpovědět snad jen otázkou.

Kde jsi u nás platil za provoz lodě? Kde jsi u nás platil taxu za vlastní postele v lodi? atd. atd.

Poplatky v chorvatsku mi taky vadí. Každej ať si to rozmyslí sám. Nikdo nikoho nenutí tam jet. Já to vidim tak, že ty poplatky mě vlastně serou jen z principu. Ta částka je v rozpočtu dovolený zanedbatelná. No a to mě tam honí vítr. Pro kamnáře, kteří tam nechají dalších 30, 40 a víc tis. za PHM je to už nula nula nic. Ale snad netřeba se tady u nás hádat kvůli chorvatským zlodějům ne?

Odkaz ke komentáři

Bez zbytečných emocí ti na to mohu odpovědět snad jen otázkou.

Kde jsi u nás platil za provoz lodě? Kde jsi u nás platil taxu za vlastní postele v lodi? atd. atd.

Poplatky v chorvatsku mi taky vadí. Každej ať si to rozmyslí sám. Nikdo nikoho nenutí tam jet. Já to vidim tak, že ty poplatky mě vlastně serou jen z principu. Ta částka je v rozpočtu dovolený zanedbatelná. No a to mě tam honí vítr. Pro kamnáře, kteří tam nechají dalších 30, 40 a víc tis. za PHM je to už nula nula nic. Ale snad netřeba se tady u nás hádat kvůli chorvatským zlodějům ne?

Zdendo,naprosto s tebou souhlasím!Před 30 lety to ještě bylo v Chorvatsku na moři super,před 10 lety to již stálo za h...o.Jsou to prostě nenažranci,kteří chtěj zaplatit i za to,že v jejich výsostných vodách dýcháš "jejich" vzduch!!

bootcentrum

Odkaz ke komentáři

• 4 years later...

Ahoj, možná že již máte nějaký jiný člun, a to i již třeba druhý, ale..... tady mám svůj postřeh.

Před cca měsícem jsem si pořídil nový "gumák", který jsem poprvé uviděl na vystavě ForFishing v Praze. Ihned řeknu, že před tím jsem většinou chytal dravce ze břehu, sice díky tomu, že chytám ryby již přes 35 let, pár lodí jsem přece již vyzkoušel. Nejvíc mne zaujal nafukovací člun Polar Bird, který jsem pak vzápětí shlédl i na výstavě, kde jsem si velice dobře pokecal i s výrobcem samotným. Mám sice člun délky 360, ovšem tam výrobce nabízí i větší, 420 také. Super loď, hlavně tá moderní pevná podlaha!

Udělal jsem k tomu i detailní video na oplátku pro výrobce, který mi dal dost velkou slevu, tak se na to mrkněte:

Všem kdo rybaří Petrův zdar! :-)

Odkaz ke komentáři

Kdo je vlastně výrobce a jakou řečí jste spolu hovořili? Nějak se mi nepodařilo tuhle informaci dohledat. K tomu PVC se také prodejce nijak nevyjadřuje, což je škoda neboť u gumového člunu bych podrobné info pokládal za jedno ze zásadních. Systém skládání podlahy se mi hodně líbí. Nemohu dohledat údaje o možné motorizaci, hledám špatně? Jako dodávané příslušenství se uvádí dva kusy pádla, je to pravda? Jak se chová člun s motorem? Cena je sebevědomá, za podobné peníze jde koupit doopravdický člun. Upraveno uživatelem jirkas
Odkaz ke komentáři

• 2 years later...