Přejít na obsah
Plavidla.cz

Aky nafukovaci cln??? rada a postrehy...

robino

Doporučené příspěvky

Zdravim.... chcem si kupit nejaky nafukovaci cln....rozmer by mal byt 420 a viac cm... rozmyslam nad clnom selva...dobra cena....neviem ale aka je kvalita...... a motor by som chcel od 15 do 25 hp..nafukovaci chcem iba kvoli tomu ze ho viem zlozit na zimu...noo zasa ma laka aj s laminatovym kylom...alebo nejaky sportovy celolaminatovy cln ..neviem sa rozhodnut....Ten selva s rozmerom 460 a vystuzeny kompenzovanym drevom stoji 1070.-eur... noo chcel som aj s dialkovym ovladanim...a to je cena uz komplet aj teleflexom ..konzolou cca 2000.-...kurnik to dialkove je drahe... a motor...mam par vytypovanych napr jeden zanovny rocny ..envirude 25 s dialkovym el.start..dobijanie..ma jeden rok..a je za 3000.- novy stoji 4500.-....no a v inzercii je tych clnov velmi malo a su drahe.....potom je tu jeden cln glastron po komplet GO bez motora...2000.- + dohoda....len ze neni vhodny na more...co by mi aj bolo jedno lebo raz do roka max dvakrat by som isiel ...hlavne to chcem vyuzivat na dunaji ..som z ba....
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 115
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Kdyz uz velky gumak, tak jedine s laminatovym kylem, aby byl stabilni a tuhej.

Kdyz ovsem misto toho vemes celolaminat, bude ti to pri stejnym motoru jezdit lip a mela by byt mensi spotreba paliva. Mohlo by te treba zajimat tohle, je to za slusnou cenu:

http://www.stavbalodi.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=102:vh-520&catid=23:laminatove-motorove-lod&Itemid=41

Upraveno uživatelem viky_cz
Odkaz ke komentáři

Kdyz uz velky gumak, tak jedine s laminatovym kylem, aby byl stabilni a tuhej.

Kdyz ovsem misto toho vemes celolaminat, bude ti to pri stejnym motoru jezdit lip a mela by byt mensi spotreba paliva. Mohlo by te treba zajimat tohle, je to za slusnou cenu:

http://www.stavbalodi.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=102:vh-520&catid=23:laminatove-motorove-lod&Itemid=41

No neviem preco..ale necitim sa az tak moc na taketo nieco...aj ked neni to zle....mne sa aj toto pozdava: http://www.kolibriboats.sk/kolibriboats/eshop/3-1-Motorove-clny-RIB

Odkaz ke komentáři

Projdi si forum a přijdeš na to že má viky pravdu. Každý kdo začal na gumáku postupně vyměnil za laminát, a nelituje. Ale nějak se začít musí, to je pravda.

Viem ze to tak je.....je to tak pri vsetkom..len tazko mi ist proti pocitu...noo vsak uvidim dam sem link na ten glastron...ak by ho dal za 1500.- tak ho beriem :) http://www.autobazar.eu/sk/glastron--sx-175-id3791710.html

Odkaz ke komentáři

Kazdej chvali to svoje.... teda ja tohle: http://www.polmir.com.pl/motorowe_romana430_l.htm

Mam to v kajutovy verzi, coz vazi trochu vic a je tam i min mista. Kdyz das 15HP motor, bude s tim i sranda a pojede to slusne. Na more to muze, kdyz koupis provedeni C.

Edit: Dobra zprava je, ze to stoji skoro stejne jako ten gumak.

Odkaz ke komentáři

Kazdej chvali to svoje.... teda ja tohle: http://www.polmir.com.pl/motorowe_romana430_l.htm

Mam to v kajutovy verzi, coz vazi trochu vic a je tam i min mista. Kdyz das 15HP motor, bude s tim i sranda a pojede to slusne. Na more to muze, kdyz koupis provedeni C.

Edit: Dobra zprava je, ze to stoji skoro stejne jako ten gumak.

a co to stoji??? neviem sa tam nejako dopatrat k cene...

Odkaz ke komentáři

To ja nahodou vim. :)

V zakladu stoji do 1300 EUR, zde odkazy:

http://otomoto.pl/lodz-motorowa-romana-430-wysoka-burta-duza-lodz-B233315.html

http://otomoto.pl/lodz-motorowa-romana-430-duza-wysoka-lodz-B233618.html

Edit: Zde komplet nabidka, vcetne "luxusni" verze za 2600EUR s konzoli rizeni, nerez vybavou atd.

http://allegro.pl/listing.php/search?category=4079&sg=0&string=lodz+romana

Odkaz ke komentáři

Je jasné že každý máme jiné lodě a jiné možnosti, proto je potřeba nejdříve zvážit na co to chci , jak dlouho v sezóně to využiji, kolik bude stát provoz, jestli to mám na zimu kam uklidit, jestli to budu k vodě tahat každý víkend nebo budu kotvit v marině, jestli jsem si schopný případné opravy udělat sám, ....atd....protože co si budeme povídat "je to o penězích" .. prostě si to spočítat a pak se rozhodnout.

Aještě jedna poznámka...unás bych starší loď nekupoval, nevím jak na Slovensku, ale tady je stav prodávaných lodí opravdu žalostný.

Pro "rejpaly" - píšu svůj názor a zkušenost.

Jinak si myslím že na tohle téma se tady už i v jiných vláknech napsalo opravdu hodně. ;)

Upraveno uživatelem mirzik
Odkaz ke komentáři

Na starsich lodich se vetsinou ceni to, ze na nich je spousta doplnku, ktery na novy lodi nemas a draze je zaplatis (viz ceny ty R-430, doplnky stoji vic nez trup), jenze tady u nas se ty doplnky driv vicemene nedaly koupit, takze misto toho na starsi lodi koupis haldu doma bastlenyho haraburdi. :)

Mimochodem, ja jsem z Polska taky dovezl vrak a ne lod.

Edit: Ve srovnani s gumakem ma R-430 ovsem podstatne lepsi plavebni vlastnosti a dovolim si rict, ze to na stejnou rychlost vystaci s o par HP slabsim motorem.

Odkaz ke komentáři

akorát že gumák je o polovinu až 2/3 lehčí a má nesrovnatelně lepší stabilitu. takže taky jde o to, kde se chce plout. na moře bych bral gumák

Tak najviac budem cln pouzivat na dunaji..ked ze byvam v podunajskych biskupiciach..som na dunaji kazdy vikend.....

Odkaz ke komentáři

Robino kamaráde, tak to mi napiš, zdali vůbec a kam se dá plout od Dunaje po mé rodné Moravě. Příští rok plánujeme výpravu Mohan-Dunaj s cílem v Bratislavě, ale chceme plout i kus proti proudu Moravy. Na nějakých satelitech jsem viděl lodě až někde u Suchohradu.
Odkaz ke komentáři

Robino kamaráde, tak to mi napiš, zdali vůbec a kam se dá plout od Dunaje po mé rodné Moravě. Příští rok plánujeme výpravu Mohan-Dunaj s cílem v Bratislavě, ale chceme plout i kus proti proudu Moravy. Na nějakých satelitech jsem viděl lodě až někde u Suchohradu.

No tak taky znalec zasa niesom....od dunaja na moravu je tusim zakaz s motorom....mne sa paci na dunaji....mam to blizko a ako relax to ue super..tu s da od gabcikova...po zaciatok viedne....

Odkaz ke komentáři

No my do té Vídně a Bratislavy snad doplujem jednou taky. PK na Radějovce vypadá opět nadějně, zatím to tam blokují vodárny Hodonín, snad se něco pohne. A pak už jen Hodoním, tam je PK taky plánovaná...Zkus něco zjistit okolo té Moravy, jeden čas tam zajížděla z Bratislavy loď Devín?
Odkaz ke komentáři

Ta Morava je trochu problem, je tam prirodni tok a krome toho rezervace. Tam se da jet mozna na kanoji.

Taky jsem trochu prohlizel ty gumaky. Co daval odkaz Robino, tak je to 4m dlouhy a 175 siroky. Pri prumeru valce 45cm vevnitr moc mista nezbejva. Je fakt za ta laminatka ma pri podobnejch rozmerech (4.3x1.8m) vyssi teziste a Vcko na pridi taky stabilite moc neprida, ale myslim, ze z hlediska prostoru a pohodli je to jiny kafe, nez sedet na prdeli v mokru na gumaku.

Ale je kazdyho vec, co preferuje, ja treba hledal lod, ze ktery mi 3-leta mirne rozjivena dceruska nevypadne do vody.

Odkaz ke komentáři

Tak tie selva nafukovacie maju 700g/m2..neni to malo....tak ja sa rozhodujem madzi laminat a toto...ak laminat tak sa mi musi zmestit do gatraze aj s privesom...to je podmienka...zasa ten gumak zbalim a idem..neriesim nic....aj ked budem mat prives..tak sa mi asi nezmesti do garaze.....mam zalusk na honda 15 rok 2011 kupeny ....a je za 2000.-..alebo envirude 25...za 3000.-
Odkaz ke komentáři

Tak som na 90%rozhodnuty..zoberiem cln selva 4,6m 1070.-eur+vozik k tomu za 700.-eur...no a motor...tak v tom nemam este jasno....mam ponuku na selva 15 4takt uplne novy za 2700.-....,alebo evinrude 25 2takt kupeny v roku 2011 ...za 2900.-,...novy je novy ale zasa 25-ka je lepsi...skoda ze neni 4takt....ale radsej by som isiel do noveho..len sa bojim ze ten rozdiel v konoch mi bude chybat.....vase rady?skusenosti,
Odkaz ke komentáři

Spokojny nebudes nikdy, je to choroba ktorou trpime vsetci a vzdy budes snivat o vatcsej a silnejsej. Hlavne je aby si mal na com. :) Inak sme takmer susedia, som z prievozu a teraz som kupoval(registroval) gumak 3,6m a 20HP. Samozrejme by som radsej vacsi ale podla moznosti, podmienok a planov zatial staci.
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...