zar53hupsa Zveřejněno 17. Březen 2013 Sdílet Zveřejněno 17. Březen 2013 Zdravim. Viete niekto poradit, aky druh privesu (kolieska alebo lyziny) je lepsi na gumak (rib o celkovej hmotnosti cca 700-800 kg) a v com su ich vyhody a nevyhody. Za skore reakcie a rady dakujem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
novis Odesláno 3. Červen 2013 Sdílet Odesláno 3. Červen 2013 Ahoj jak si dopadnul, doporucil ti nekdo neco? rolny nebo ty dreva na rib clun. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 3. Červen 2013 Sdílet Odesláno 3. Červen 2013 Mám sice laminátku, ale to ja možná jedno. vlek jsem si dělal sám a mám rolny i lyžiny. Lyžinama loď přizvednu na přepravu aby to nesedělo jen na rolnách. Sedí pak krásně na velké ploše a nehrozí nějaké poškození. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tove Odesláno 3. Červen 2013 Sdílet Odesláno 3. Červen 2013 fotecka toho mechanismu by nebyla ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
novis Odesláno 4. Červen 2013 Sdílet Odesláno 4. Červen 2013 romanva: taky se primlouvam o fotecku jak to mas resene. tak jsem si objednal s rolnama. myslim ze se to bude lepe davat do vody ale na dlouhy trasy by to asi chtelo lyziny. diky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 4. Červen 2013 Sdílet Odesláno 4. Červen 2013 Loď mám teď v marině, ale možná o víkendu pojedu, tak nafotím. Je to ale jednoduché. Dvě fošny po bocích jsou připevněny přes čepy k závitovým šroubovicím průměru 30mm. Normálním velkým klíčem to dotáhnu k lodi a pak loď cca o 2cm nadzvednu aby byl kýl ve vzduchu. Závitovky jsou nerezové. Pozink mi zarezl. Je to otázka pár minut. Na fošnách mám přidělanej zátěžovej koberec, už to tak mám 3 roky a je to OK. Ještě jsem si vymyslel takovou ptákovinu pro navedení lodě na vlek při vytahování a od té doby je naložení hračka. Jsou to dva válce do "V" skoro na celou šířku vleku u druhé rolny od zadu a teď i když je třeba proud a loď strhává, tak je jedno do kterýho místa na vleku se trefím, vždycky skončí uprostřed. Když jsem tam měl jen boční rolny, občas jsem se trefil blbě a odřel kýl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se