Přejít na obsah
Plavidla.cz

Hydrofoil-je toto funkční?

Tom2082

Doporučené příspěvky

Ahoj,hydrofoil mám asi 3 roky a rozdíl jsem nezaznamenal.Slouží jako podpěra druhé nohy při výstupu po žebříku z vody,nebo sedátko pro" různé "učely.Je divné že výrobci a konstruktéři motorů si nevšimli a neupravili podle toho své výrobky.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem podobné křídlo namontoval původně na starý motor, který neměl trimování.

S křídlem šla loď lépe do skluzu (při rozjezdu se méně bořila záď) a na vlnách méně skákala. S křídlem jsem dostal loď do skluzu i při větším zatížení, se kterým to bez křídla už nešlo.

Pak jsem ho přendal i na nový motor s trimem a nemůžu si to vynachválit. Odezva na trimování je mnohem výraznější, když motor natrimuji dolu, udržím se ve skluzu při menší rychlosti, nežli bez křídla.

Maximální rychlost je s křídlem nepatrně nižší.

Při výtlaku trimuji úplně dolu a docílím tím trochu větší rychlost s menší vlnou. Křídlo přizvedává zadek, tlačí špičku lodě dolů a prodlužuje tak délku ponořeného trupu, což zvyšuje maximální možnou rychlost ve výtlaku.

Co se týče kličkování ve výtlaku, zjistil jsem že nejlepší je se s tím neprat. Ono se to pořád vrtí zřejmě podle toho, jak to najíždí na různé vlnky. U mojí lodě nemá smysl reagovat na každé samovolné vybočení, ono se to v zápětí zase srovná a vybočí na druhou stranu.

Upraveno uživatelem Lubor
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...