viky_cz Odesláno 24. Červen 2013 Sdílet Odesláno 24. Červen 2013 Podle myho jdou dve baterky dobijet pres diody stejne jako z altiku. (Proto jsem dal ten odkaz.)Nejdiv se nabije ta vic vybita a kdyz se dostanou na stejny napeti, zacne to pomalinku dobijet obe. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dragon333399 Odesláno 24. Červen 2013 Sdílet Odesláno 24. Červen 2013 Viky, to máš asi pravdu, ale musel by jsi buď udělat odpojovač, nebo ručně přepínat mezi oběma. Pokud by byly zapojeny paralerně, startoval by jsi zase na obě dvě a s diodou to taky nejde páč nevíš která bat. by byla více vibitá. Asi fakt nejjednodužší mít dvě nabíječky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bahno Odesláno 24. Červen 2013 Sdílet Odesláno 24. Červen 2013 Podle myho jdou dve baterky dobijet pres diody stejne jako z altiku. (Proto jsem dal ten odkaz.) Nejdiv se nabije ta vic vybita a kdyz se dostanou na stejny napeti, zacne to pomalinku dobijet obe.Jenom "blbou" nabijeckou, eventualne konstantnim napetim. Lepsi nabijecka musi zase zpetne merit... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 25. Červen 2013 Sdílet Odesláno 25. Červen 2013 Tak bavime se tu o udrzovacim dobijeni v marine ne? Tam predpokladam, ze staci nejaka nechytra 6A nabijecka. Nemluvim o tom, ze v pripade nebezpeci zcizeni (nabijecka na brehu) asi neni vhodny tam mit buh vi jakej hi-tech. :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dragon333399 Odesláno 25. Červen 2013 Sdílet Odesláno 25. Červen 2013 No právě proto že je to v marině a je to napojený pořád, musí tam být automat aby jsi baterku neuvařil ! No a nechat ji na mole? To asi neni dobrá varianta. Mam ji u motoru, kabel na 220 mam zapojený a vždy když přijedu, tak ho píchnu do lodě. Jo jen se nesmí zapomenout odpojit když vyjíždíš s lodí ven...to už se mi taky bohužel loni jednou stalo :-) Naštěstí se nejdříve vycukla vidlice ze zásuvky a pok už se jen kabel pokrátil o vrtuli :-) protože manželka na mě houkla "bacha kabel!" no a tak jsem si hold couvnul ...!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 25. Červen 2013 Sdílet Odesláno 25. Červen 2013 Nevim no... kdyz nabijecka vari baterku, tak se ji odmota z trafa par zavitu. ;) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dragon333399 Odesláno 25. Červen 2013 Sdílet Odesláno 25. Červen 2013 (upraveno) Viky viky, ty máš ale....nabíječku ! Když nabíjíš "normální " nabíječkou dlouho, bude ti vařit a tim zhoustne elektrolit. Na dlouhodobé nabíjení - udržování to fakt chce "chytrou " nabíječku. Ta si změří napětí a dobíjí podle něj buď jen impulsy nebo vůbec. Upraveno 25. Červen 2013 uživatelem dragon333399 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 25. Červen 2013 Sdílet Odesláno 25. Červen 2013 No ja vim, obcas to vidim trochu jednoduse.Mival jsem na udrzovani udelany 150W trafo se sekundarem 10.5VAC, po usmerneni mustkem to bylo tak akorat 13.5V - kdyz byla baterka vybita, tak tam tekl slusnej proud, ale pri plnym nabiti tam neteklo skoro nic. To bylo pro CB radiostanici v bezobsluznym zarizeni na kopci, ale po asi 3 letech byly ty baterku uplne nasrot, to je fakt. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dragon333399 Odesláno 25. Červen 2013 Sdílet Odesláno 25. Červen 2013 Hmmm, jak jsi dokázal zvednout napětí diodama ? Těm baterkám se nedivim... Ty jsi taky jel na CB? Tam jsem dodnes... bylo to fajn! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 25. Červen 2013 Sdílet Odesláno 25. Červen 2013 Jednoduse, usmernil jsem to!CB mam jeste v aute, ale tohle byl nod/bbs na CB paketu (CZ0NKO/PKO). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se