Přejít na obsah
Plavidla.cz

Půjčovna + Výroba malých plavidel

84nt4

Doporučené příspěvky

Zdarec, nevíte někdo co je všechno potřeba abych mohl vyrábět MP, které bych následně směl pronajímat ?

No hlavně to musíš umět, pak to musíš někde schválit typově, a hlavně živnosť, materiál a prostory. Pokud teda nechceš vyrábět kanoe:) Levněji tě vyjde ty lodě spíše nakoupit a pronajímat. Nevím jaký je o pronájem zájem, je to přeci jen spíše sezoní záležitost, takže ješte sklady.

Pokud chceš vyrábět tak bude asi vhodnější nějaký eseróčko nebo něco podobného vzhledem k nákupům materiálu a pronájmu výrobních prostor a celkovému odpočtu daní. Dělat to garážově je samozřejmě nesmysl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

lodě ofic na kšeft hlavně musí mít certifikát CE a to není úplně levný. jinak je můžeš prodat až po 5 letech vlastnictví

Což by tak pro pronájmy šlo, ovšem je otázka když to nájemce někam nařachne nedej když tam bude úraz nebo nebo něco horšího, to se pak jde po všech možných i nemožných papírech....

Odkaz ke komentáři

Chtěl bych postavit hausbot cca 10x3,5 se závěsným motorem kolem 20 koní. Ale jak píše David potřeboval bych CE atd. abych to mohl pronajímat a to se mě nechce řešit i kvůli tomu že i kdybych si ho postavil sám tak se může něco stát nějaká nehoda a pak za to ještě budu moct já. Proto bych si ho asi nechal u někoho vyrobyt, ale nevím jak s tím CE jestli mi to vyřídí nebo to budu moset vyřídit. Zatím co jsem se ptal tak jsem se dozvěděl pokaždé něco jiného.
Odkaz ke komentáři

Nejen kde plout, ale jak. Pohon, manévrovatelnost, stabilita. Další věci jako odpad ze záchodu, případná plynová kuchyňka. Napřed si nastuduj Přílohu č.2 Vyhlášky MD č. 223/1995 Sb., o způsobilosti plavidel k provozu na vnitrozemských vodních cestách, ve znění pozdějších předpisů.

http://www.zakonyprolidi.cz/cs/1995-223#f1645085

Odkaz ke komentáři

Ještě by mě zajímalo jak to je s CE když si hausbot nechám u nějakého výrobce postavit atd. jednoho jsem kontaktoval a ten mně sdělil, že zakoupený hausbot od něj je možné pronajímat ale jak je to s CE jsem se nedozvěděl.......
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...