Přejít na obsah
Plavidla.cz

Nákupy z ebay

Zangif

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny na fóru.Chci se zeptat jestli nebude někdo něco objednávat z Ebay.Rád bych objednal dálkové ovládání k mému přehrávači a jen dopravné vychází na 1500,-Kč a samotný ovladač 600,-Kč.

Děkuji předem za reakci.

Zangif

Upraveno uživatelem Zangif
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No to kupuješ o nějakýho e-shopu, či jak? Jinak na e-bay ( pokud by s tebou někdo nekoupil ještě to samé, nebo jiné věci od stejného prodejce) si moc se "spolupoštovným" moc nepomůžeš. A až ti to dorazí do čR, tak ti vyměří clo a dph (a to může být za celkovou cenu včetně poštovného!), takže další peníze navíc. Po mě chtěli doložit i výpis z účtu, kde byla platba přes paypal, aby zjistili za kolik jsem to koupil a mohli vyměřit clo s dphčkem - samozřejmě platba proběhla za věc včetně poštovnýho. A to byl starej, používanej díl. U novýho jim bude stačit přibalená faktura a přijde ti to poštou na dobírku pokud se necháš v celním řízení zastupovat českou poštou, nebo budeš muset pro to na celnici, pokud to budeš dojednávat osobně - ale to je tam celkem na dlouho, maj tam celkem fronty. Upraveno uživatelem Charlie
Odkaz ke komentáři

Dnes me prisel postou prez Ebay palubni pristroj. Cena tady 9500,- cena na Ebay 90dolaru + postovne, celkem 129dolaru, tady clo 650,-Kč a tak si to spocitejte. prislo to postou z celnice, jen jsem tam poslal plnou moc jelikoz se me tam nechtelo vystat tu frontu.
Odkaz ke komentáři

Ahoj, nakupuji přes Ebay celkem běžně a to jak v USA tak v DE, platím přes paypal. Vše vždy OK, co se týče celnice mohou proclívat jen nové věci, na staré se clo a dph nevztahuje. Do určité částky se platí jen jedna z položek, nevím přesně která - clo ?, DPh ?. Problém občas jen ty dodací lhůty ale většinou to zůstane viset tady na celnici. Clo a DPH se počítá jen z ceny položky a né z poštovného, takže je dobře aby to bylo vždy viditelně odděleno od sebe. No a pokud zásilka nedorazí tak je jistota, že Ti jak Ebay, tak paypal garantuje vrácení peněz (osobní zkušenost a i když zboží po delší době dorazilo a uvědomil jsem je o tom a chtěl jim poslat peníze zpět, stejně nic vrátit nechtěli asi to maji dobře pojištěné).
Odkaz ke komentáři

Tak já kupoval použitej folfock z ebay z USA a ještě né celej, jen spodní buben a pojezdovej bazmek na vytáhnutí plachty po rolfokovym profilu, nic víc. Dlouho nic nepřišlo, ebay vrátil peníze. Po vrácení peněz za týden dopis z celnice, že to tam dorazilo. A abych si přinesl sebou doklad kolik jsem platil (samozřejmě přes paypal včetně poštovnýho - chtěli výpis z účtu) aby mohli vyměřit clo a dph. Informoval jsem se na ebay, jak postupovat - buď zásilku převzít a znovu zaplatit , nebo nepřevzít a nechat zásilku vrátit zpět odesilateli. Kontaktoval mi i odesilatel (kterej předtím vůbec nereagoval) že to chce zaslat zpět, když mi vrátili peníze.

No nechtěl jsem s tím mít problémy, tak jsem zásilku nepřevzal, takže mu jí skutečně poslali.

Odkaz ke komentáři

• 3 months later...
Nevite prosim nekdo jak je to v CR s bezcelnim limitem? Ja ted akorat ctu vlakno a jsem dost prekvapen, neb doted jsem jsem zil v domneni, ze bud je u nas bezcelni limit pomerne vysoky, nebo celnici velmi benevolentni. Prave kvuli tomu si uz nekolik let baliky z e-shopu a z e-bay necham preposilat pres zname nebo rodice v cr dale jako soukromou zasilku do skandinavie, pripadne si je na dovolene vyzvedavam. Tady se s tim vubec nemazou do cla se pocita vzdy cena zbozi+postovne a navch zprostredkovani+administrativni ukon+ne uplne levna slozenka... Odhadem mi touhle cestou prislo do CR urcite vic nez 10 zasilek pres 50 - 100 USD vzdy s korektni fakturou a nikdy se nedelo vubec nic... Ted to vypada ze je po ptakach...
Odkaz ke komentáři

Zrovna minulej tejden mi z USA a Ciny pres EBAY prislo nekolik balicku. Cinan to jiz pochopil, bohuzel Amik ne :). Takze vec se ma asi takto. Do 22EUR neplatis nic. 22-150 EUR, platis jenom DPH. Nad 150 EUR platis clo a DPH. Ja jsem si objednaval v USA svetla na lod. Pro predstavu. Cena zbozi 35 USD, cena dopravy 24 USD. Bohuzel se do vypoctu tady u nas pocita celkova cena vc. dopravy, takze u mne to delalo 59 USD. Od posty mi prisla obsilka s formularem pro vyplneni plne moci, aby za mne vyridili celni formality. To jsem jim odeslal mailem a od te doby, svete div se, to byl vcelku cvrkot. Balicek jsem mel kupodivu za tri dny doma. A poplatky tady u nas? 281 Kc doplacene DPH a 180 Kc sluzby celni deklarace. Nojo, musej se nejak uzivit, kdyz listovni zasilky jim klesaj.

Jinak samozrejme ti muze odesilatel dat "nepravou" fakturu na zbozi do 22 EUR a pak se tomuto doplaceni u nas vyhnes.

Odkaz ke komentáři

O podhodnoceni faktury ani tak nejde, to bych mohl udelat i tady, ale pripadal bych si trochu jako maly dite kdyz lze.:-)) To nedelam. Ale moc diky za info, je to vazne velky prekvapko, ja jsem doted smazil vsechny drazsi zasilky (nekdy pres 300 USD) pres CR uplne automaticky a jeste jsem si to nechaval dat do jednoho baliku... Starter, dalekohled, fotak... dobre ze to vim a nemusim pak slozite na dalku resit poplatky...
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...