Přejít na obsah
Plavidla.cz

Výměna uložení hřídele

homer246

Doporučené příspěvky

Myslím že je to ono. Mám vzadu motor hřídel jde dopředu do jednoduché převodovky o dvou kolech,tam se to otočí do zadu.

Pak je první uložení (ocelový náboj s ložiskem a 3 bufera) je to přechod do vody.

PAK JE DRUHé ULOŽENí U VRTULE A O TO SE MI JEDNÁ

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ty pouzdra do vrt.kozliku budes muset asi koupit-ta dira neni kulata ale polygonalni-aby se to mohlo mazat vodou-jinak jsou v e-shopu(ale ted nevim v kterem)-strejda google poradi

-na e-bay urcite

v praveku se to delalo z texgumoidu a ty drazky se protahovali trnem

Odkaz ke komentáři

Já měl to staré uložení z pertanexu ale chtěl bych tam dát něco lepšího,klidně koupit ale nemůžu najít českého dodavatele.

obědnával někdo něco třeba u těch němců?

Dneska to na dílně poměřím a kouknu jestli tam vůbec mám standartní rozměr. Jinak na 5.května sem viděl nově otevřený lodářský obchod,tak se tam mrknu

ale počítám že to tam bude palba no jako všude.

Odkaz ke komentáři

Maxi, nejde přeci o hádání se.

Jednou jsem si takhle (84??) od lyžařů v Tatranu koupil Pluťáka s W . Futro poněkud volný, tak jsem měnil. Oni že na něm mají 2 roky lyžování. Udělal jsem to samé, stejný matroš. Tady na jaře jsem něco pojezdil - doladil, vytáh z vody na vlek – futro OK, odfrčel po silnici do NDR, tam cca 400 – 500 Km po jezerech a kanálech, pak zas z vody na vlek a futro KO. Vůle tak 3-4mm.

Písek vznášející se ve vodě udělal svoje. U nás je buď hloubka, nebo kamenitý dno, nebo oboje. V NDR málo vody, samej písek.

Proč myslíš, že Němci i v NDR dávali gumové vložky? Neměli futro s MS pouzdrem, ale jen takovou gumišprcku za cca 15DM = 45Kčs, co zašoupli rovnou do kozla. To jsi ve veteránech nenašel??

No a tak kdybych něco předělával, jako že to nehrozí, dal bych bez dalšího gumu. V obou lodích, co ji mám a měl jsem, o ní nevím. A že v tý první nalítala, než šla do světa, dobře 45 000Km, z toho 12x Německo.

Odkaz ke komentáři

tak jsem si par vterin zagogloval-pertinax nebo tu vrstvenou gumu(texid) sezenes a ty mazaci drazky by ti taky sikovny soustruznik mohl vypichat-podobne jako se pichaji drazky na klinek do remenic

jinak SVB je ma v nabidce za 30E ale na hridel 25mm

Upraveno uživatelem packa
Odkaz ke komentáři

pokud si pamatuju to snad dělá obrážečka

jde to i na soustruhu-zablokujes univerzalku(nejmensi otacky),vystredit stouchaci kudlu v nozovem drzaku a rychloposuvem to vyskrabes-musis po setinkach ale do litiny,bar.kovu, Al a plastu to jde-akorat mozna bude problem to pravidelne rozdelit-jak ti vyjdou zuby v prevodovce-hlavne to chce poradnej soustruh-na hracce z obi to asi neudelas

Upraveno uživatelem packa
Odkaz ke komentáři

dělá se to tak i do oceli, ale většinou jako nouzovka, a suportem se pojíždí ručně - né každej soustruh má rychloposuv, je to celkem makačka, ale dá se. Ono udělat jde lecos. Není třeba mít ani šťouchací nůž, stačí kousek plochýho radeka odpovídajícího rozměru.
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...