Přejít na obsah
Plavidla.cz

motorová loď z Holandska

taag

Doporučené příspěvky

Tak jsem tady o radu, vysnil jsem si lodičku 8m x 2,5m va výšku to má 3m a 50 hp motor diesel. Jen nevím jak zkontrolovat tloušťku obšívky pod vodoryskou. A taky nevím zda nebude moc těžká( chci ji mít na Slapech s výlety na Orlík(výtah) a do Prahy (Slapský traktor) na zimování. Někde jsem četl že prý výtah je jen do 3,5 tuny a vlek za traktorem také. Na můj dotaz(bez udání důvodů) mi Holanďan psal že loď váží 3,5t nevíte někdo kdo má něco podobného jak jste na tom s váhou? Upraveno uživatelem taag
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odkaz sem klidne muzes dat. Co jsem koukal, tak bych ji tech 3.5t asi tipnul, ale tezko to odhadnout. Podobna co znam ma pry 4t (ale pokud vim, nikdo to nevazil), je o malinko kratsi, ale myslim ze sirsi a ma i zadni kajutu. U lode si nikdy nemuzes bejt jistej, protoze kdyz ji vyrobi, tak vazi o hodne min, nez kdyz se do ni nacpe fura blbinek. V NLD je ta vaha netrapi, delaji taky lode z dost silnyho plechu.
Odkaz ke komentáři

No s těmi blbinkami bych to vyřešil u nejbližšího kontejneru, ale nemyslím si že by to nějak prudce pomohlo. Jak jsem se díval kolik váží tabule plechu 3mm 1,5 x3m = 108kg ale nevím kolik je tam žeber a z jakého materiálu jen plech mi vyšel asi 1,4 tuny + něco bude motor 250 kg?a žebra nosníky atd. No jsem na vážkách. Já mám jen malé motoráky, ale místo chaty bych raději něco takového.V NL dokladech se hmotnost neuvádí? Upraveno uživatelem taag
Odkaz ke komentáři

Ahoj, bavil jsem se s klukem na výtahu na Orlíku. Jako perličku mi vyprávěl jak převáželi madam Vondráčkovou s asi 5 tunama. Počítám, že vlek za traktorem bude mít taky slušnou hmotnoství rezervu.

Jestli je ta loď tovární výroby, tak kontaktuj výrobce.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem z toho jelen, jednoho vyhodí a madam V. je v pohodě. Mám strach si koupit loď na které můžu plout pod Slapy a dál nic. Tedy mimo výletů na Labe. Je škoda že má brácha chatu na Orlíku a ne ve Vraném.Nějak nemůžu najít výrobce, ale to nebude překvapení bo je to už 36 let staré. Upraveno uživatelem taag
Odkaz ke komentáři

Ahoj, co se týče vážení na orlickém výtahu tak doposud to bylo jen na principu průtahu lan "+- autobus". Ale od tohoto roku by tam měli mít nějakou digi sarapatičku která bude dost přesná. Jinak o H.V. jsem také na výtahu slyšel ale od příště již prý nic jelikož to bude dělat nějaké záznamy na velín a obsluha by měla průser.
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...