taag Zveřejněno 8. Leden 2013 Sdílet Zveřejněno 8. Leden 2013 (upraveno) Tak jsem tady o radu, vysnil jsem si lodičku 8m x 2,5m va výšku to má 3m a 50 hp motor diesel. Jen nevím jak zkontrolovat tloušťku obšívky pod vodoryskou. A taky nevím zda nebude moc těžká( chci ji mít na Slapech s výlety na Orlík(výtah) a do Prahy (Slapský traktor) na zimování. Někde jsem četl že prý výtah je jen do 3,5 tuny a vlek za traktorem také. Na můj dotaz(bez udání důvodů) mi Holanďan psal že loď váží 3,5t nevíte někdo kdo má něco podobného jak jste na tom s váhou? Upraveno 8. Leden 2013 uživatelem taag Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 8. Leden 2013 Sdílet Odesláno 8. Leden 2013 Mas fotku? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taag Odesláno 8. Leden 2013 Autor Sdílet Odesláno 8. Leden 2013 Poslal jsem ti odkaz ne email. Nevím jak je to s pravidly o vkládání komerčních odkazů Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 8. Leden 2013 Sdílet Odesláno 8. Leden 2013 Je to ocel nebo laminat?Hlavně aby neměla 4t atd zaokrouhleno na 3,5.Na orliku maj vahu a mohl by bejt problem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taag Odesláno 8. Leden 2013 Autor Sdílet Odesláno 8. Leden 2013 Právě že ocel, laminátu se bojím protože bych jí chtěl mít na vodě celoročně. To s váhou bych právě nerad experimentoval. Přeci jen doprava nebude zadarmo.tak raději se ptám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 8. Leden 2013 Sdílet Odesláno 8. Leden 2013 Odkaz sem klidne muzes dat. Co jsem koukal, tak bych ji tech 3.5t asi tipnul, ale tezko to odhadnout. Podobna co znam ma pry 4t (ale pokud vim, nikdo to nevazil), je o malinko kratsi, ale myslim ze sirsi a ma i zadni kajutu. U lode si nikdy nemuzes bejt jistej, protoze kdyz ji vyrobi, tak vazi o hodne min, nez kdyz se do ni nacpe fura blbinek. V NLD je ta vaha netrapi, delaji taky lode z dost silnyho plechu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taag Odesláno 8. Leden 2013 Autor Sdílet Odesláno 8. Leden 2013 (upraveno) No s těmi blbinkami bych to vyřešil u nejbližšího kontejneru, ale nemyslím si že by to nějak prudce pomohlo. Jak jsem se díval kolik váží tabule plechu 3mm 1,5 x3m = 108kg ale nevím kolik je tam žeber a z jakého materiálu jen plech mi vyšel asi 1,4 tuny + něco bude motor 250 kg?a žebra nosníky atd. No jsem na vážkách. Já mám jen malé motoráky, ale místo chaty bych raději něco takového.V NL dokladech se hmotnost neuvádí? Upraveno 8. Leden 2013 uživatelem taag Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 8. Leden 2013 Sdílet Odesláno 8. Leden 2013 Nebud optimista, Holandan udela z 5mm plechu klidne i dvere na zachod. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taag Odesláno 8. Leden 2013 Autor Sdílet Odesláno 8. Leden 2013 Z humorného soudku? Slyšel jsemn con Skot zahodí to Holanďan sežere. Mám tam sestru a ta naučila Holanďana šetřit. To jsem si myslel že nejde. :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 8. Leden 2013 Sdílet Odesláno 8. Leden 2013 (upraveno) To je trochu jinak....Co Skot zahodí, Holanďan sebere, a dobře prodá. Tak pozor!!!:) Adelhaid -8,2 x 2, ale z 3ky plechu, měla 2 tuny,váženo na jeřábu. Adej sem ten odkaz,ať to vidím! Upraveno 8. Leden 2013 uživatelem maxik1958 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taag Odesláno 8. Leden 2013 Autor Sdílet Odesláno 8. Leden 2013 http://www.schepenkring.nl/nl/aanbod-jachten/33747/peereboom-800.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 8. Leden 2013 Sdílet Odesláno 8. Leden 2013 Osobně znám ocelovku stejné velikosti podobneho stylu a ma přes 3,5 t Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taag Odesláno 8. Leden 2013 Autor Sdílet Odesláno 8. Leden 2013 A netušíš o kolik? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 8. Leden 2013 Sdílet Odesláno 8. Leden 2013 O pár set víc(přesně nevím) ale na orlik ji do vytahu už nevzali. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 9. Leden 2013 Sdílet Odesláno 9. Leden 2013 Ahoj, bavil jsem se s klukem na výtahu na Orlíku. Jako perličku mi vyprávěl jak převáželi madam Vondráčkovou s asi 5 tunama. Počítám, že vlek za traktorem bude mít taky slušnou hmotnoství rezervu. Jestli je ta loď tovární výroby, tak kontaktuj výrobce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taag Odesláno 9. Leden 2013 Autor Sdílet Odesláno 9. Leden 2013 (upraveno) Tak jsem z toho jelen, jednoho vyhodí a madam V. je v pohodě. Mám strach si koupit loď na které můžu plout pod Slapy a dál nic. Tedy mimo výletů na Labe. Je škoda že má brácha chatu na Orlíku a ne ve Vraném.Nějak nemůžu najít výrobce, ale to nebude překvapení bo je to už 36 let staré. Upraveno 9. Leden 2013 uživatelem taag Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 10. Leden 2013 Sdílet Odesláno 10. Leden 2013 Ahoj, co se týče vážení na orlickém výtahu tak doposud to bylo jen na principu průtahu lan "+- autobus". Ale od tohoto roku by tam měli mít nějakou digi sarapatičku která bude dost přesná. Jinak o H.V. jsem také na výtahu slyšel ale od příště již prý nic jelikož to bude dělat nějaké záznamy na velín a obsluha by měla průser. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taag Odesláno 10. Leden 2013 Autor Sdílet Odesláno 10. Leden 2013 No to jste mi chlapci pěkně oči zatlačili. A jak je to s posádkou? Při obsaditelnosti plavidla 6 osob( v hmotnostní kategorii jako já je tam víc než 660kg. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 10. Leden 2013 Sdílet Odesláno 10. Leden 2013 tak to byste asi běželi pěšky.... :-)) Nebo na dvakrát. Nejdřív loď a pak posádka....Dělam si samozřejmjě legraci, ale máš pravdu v tom, že rozdíl mezi suchou a naloženou lodí může dělat sakra hodně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taag Odesláno 10. Leden 2013 Autor Sdílet Odesláno 10. Leden 2013 To bych snad raději běžel pěšky, ale není tam nic o lidech a loď max 3500 kg Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taag Odesláno 14. Leden 2013 Autor Sdílet Odesláno 14. Leden 2013 Pro Jbenda, moc díky za odkaz, opravdu mi to pomohlo a naděje žije. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se