Mc Snek Zveřejněno 4. Leden 2013 Sdílet Zveřejněno 4. Leden 2013 Ahoj všem. Zatím jsem stránky používal pouze pro kochání se loděmi. Jsem tady nový a potom, co jsem dnes otevřel poprvé fórum, musím říct, že mě mile překvapilo, kolik lidí je ochotných pomoci radou nebo se podělit o zkušenosti. Lodě miluju, větší část dovolených trávím v marínách. Dokonce se manželka už nechala zlákat na koupi trochu lepší lodě, než jsem měl (malý motoráček a kajutovku Jantar). Představoval bych si něco nic extra silného kolem 6m délky s kajutkou tak do 500 tis., abych se mohl po palubě pohybovat s tříletou dcerou, manželkou a nějakou potápěčskou výbavou (pokud máte nějaký typ :-) ). A abych se dostal k tématu ... Lákají mě středoevropská jezera (Rakousko, Německo a možná švýcarsko). Nemáte někdo zkušenosti? Nevím jak je to tam s povolením (předpokládám, že to bude individuální)? Díky moc, Pavel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peaty Odesláno 4. Leden 2013 Sdílet Odesláno 4. Leden 2013 Ahoj, moc dlouho tu registrovaný nejsem, ale musím s tebou jen souhlasit. Pokud jde o dovolené, tak jsme na tom podobně :D jak mam možnost být u přístavu,nebo tam hned zajít, tak jsem tam. Včera jsem narazil na tuhle loď http://www.plavidla.cz/bazar_index.php?akce=detail&inid=0000034011 by se ti nelíbila? nebo už je moc stará? Co se týče jezer, tak zkušenosti s povolením atd nemam, nikdy jsem tam s lodí nebyl, ale často jezdím po Evropě hlavně k jezerům. Někde je zákáz motoráků, někde jen z části, jako např. Lago di Garda v Italii, tam je spousta přístavů a to jezero je opravdu veliké a okolí krásné. Někdy se tam snad podívám i s lodí :) http://www.yacht-magazine.cz/cz/odborne-clanky/plavby/420-lago-di-garda-s-motorovym-clunem/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aleš Odesláno 4. Leden 2013 Sdílet Odesláno 4. Leden 2013 Ahoj spíš mam projeté řeky Dunaj,Rýn,Labe,Vltava,Berlín,Holandsko.Jinak co se týče lodi , tak určitě Cruisera. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mc Snek Odesláno 4. Leden 2013 Autor Sdílet Odesláno 4. Leden 2013 Díky moc oběma :-). Pavel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 4. Leden 2013 Sdílet Odesláno 4. Leden 2013 Ja si teda nejsem uplne jistej kde jsem to cetl, ale myslim ze treba v Rakousku jsou na velky vetsine (ne-li na vsech) jezer zakazany spalovaci motory. Domnivam se, ze dobra lokalita je Holandsko a treba Berlinsky jezera nebo Mazury, na to Rakousko bych rads nemyslel ;)Docela bych doporucil, aby lod mela povolenou plavbu aspon v oblasti C, aby ses mohl pohybovat i v pobreznich vodach. Mohlo by to z hlediska rybolovu mit vyznam. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 4. Leden 2013 Sdílet Odesláno 4. Leden 2013 Narazil jsem v tom článku na smysluplne předpisy.Je videt ,že tam o tom někdo přemyšli.Neni to jen o kluzu nekluzu. ::::S motorovým člunem se zde smí jezdit bez omezení ve vzdálenosti nejméně 300 m od břehu, nejvyšší povolená rychlost je 20 uzlů ve dne a 5 uzlů v noci. Na 150 m ke břehu jezera se můžete přiblížit v zálivu Saló, Barbarano až k Rocca di Manerba, kolem ostrova Garda a na nejzašším konci Hlabinsel Sirmione – Punta Grotte, ale rychlost nesmí překročit 5 uzlů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 5. Leden 2013 Sdílet Odesláno 5. Leden 2013 No, to je skoro jak u nas :lol: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se