zodiac Zveřejněno 29. Prosinec 2012 Sdílet Zveřejněno 29. Prosinec 2012 (upraveno) Chtěl bych se zeptat zda je nutno mít k registraci uvedenu max. rychlost přívěsného vozíku¨v technickém průkazu nebo na výrobním štítku? Přivezl jsem brzděný přívěsný vozík z roku 1992 s platným německým technickým průkazem a má platnou německou STK ale nikde nemá uvedenu max. povolenou rychlost. Pokud vím, tak v Německu, Rakousku ani Polsku max. rychlost není uváděna ani na štítku ani v technickém průkazu, ale na některých registrech v čR tuto max. rychlost pro přihlášení vozíku z dovozu vyžadují, přitom na STK vám řeknou, že pokud byl vozík provozován v Unii a má platnou STK z příslušného státu tak by neměl být s registrací problém. Díky za odpovědi a případný odkaz na prováděcí předpis. Upraveno 29. Prosinec 2012 uživatelem zodiac Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 29. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 29. Prosinec 2012 A nemohli by to na dovozovy TK napsat do protokolu? Do poznamek se pise leccos... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zodiac Odesláno 29. Prosinec 2012 Autor Sdílet Odesláno 29. Prosinec 2012 A nemohli by to na dovozovy TK napsat do protokolu? Do poznamek se pise leccos...V tom si myslím není problém, jen by mě zajímalo jestli platí stejné zákony v Unii nebo ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 29. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 29. Prosinec 2012 Pokud vím, tak v německu mají všechny vlek max. 80km/h a přes dekru se nechá vyřídit tempo 100 na 100km/h ale tam to musí splňovat určité parametry, ktreré dekra kontroluje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zodiac Odesláno 29. Prosinec 2012 Autor Sdílet Odesláno 29. Prosinec 2012 Pokud vím, tak v německu mají všechny vlek max. 80km/h a přes dekru se nechá vyřídit tempo 100 na 100km/h ale tam to musí splňovat určité parametry, ktreré dekra kontroluje.Ano, ta 80 tam platí, ale není to zaznamenáno v TP ani na štítku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 29. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 29. Prosinec 2012 Na štítku to taky u žádného vleku nemám, dva dovoz z D, jeden koupený v čR. Zašel bych na STK a zeptal bych se co a jak, pokud by s tím měli problém, šel bych jinam. Na úředě by jim to už mělo být jedno, pokud dostanou z STK papír, že je vše ok. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 29. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 29. Prosinec 2012 Jestli ti stačí 80, tak s tim neni problém na žádný stk. Jestli ale chceš mít 100, tak to bude horší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zodiac Odesláno 29. Prosinec 2012 Autor Sdílet Odesláno 29. Prosinec 2012 Jestli ti stačí 80, tak s tim neni problém na žádný stk. Jestli ale chceš mít 100, tak to bude horší.Možná někde problém není, ale jelikož jsem dovezl již 3 vozíky s loděmi a vždy jsem ztroskotal při registraci na úřadě na max. rychlosti , proto pátrám po nějakém předpisu nebo zákonu který se zabývá dovozem z EU. Na STK problém nemám jen mi nenapíší max. rychlost pokud není někde uvedena aby ji mohli případně dokladovat na magistrátu. řešil jsem to vždy s STK výpisem s technického průkazu a zajistil jsem potvrzení výrobce o max.rychlosti, ale zajímá mě proč jsou takové zbytečnosti nutné a neplatí stejné předpisy i u nás jako v EU.Psal jsem i na ministerstvo dopravy tak čekám na odpověď. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 29. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 29. Prosinec 2012 Metodicky pokyn na prihlasovani vozidel ze zahranici podle ciziho technicaku urcite existuje. Kdysi jsem resil prihlaseni vleku vyrobenyho v DK, tak jsem to studoval. Nasel jsem to nekde na MD, ale za ty leta si uz prd pamatuju. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se